از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 30804

236 بازدید

این وضعیت جریان اصلاح طلب را بر آن داشته تا در نهاد بالادستی از سراسر کشور گردهم آیند و در قالب این شورا سیاست‌های کلی فعالیت‌های اصلاح‌طلبی را تعیین و جایگزین شورای مشورتی به نام پارلمان اصلاحات پایه ریزی کنند. طرحی که از زمان پیشنهاد آن تاکنون مسیر پُر فراز و نشیبی را طی و […]

این وضعیت جریان اصلاح طلب را بر آن داشته تا در نهاد بالادستی از سراسر کشور گردهم آیند و در قالب این شورا سیاست‌های کلی فعالیت‌های اصلاح‌طلبی را تعیین و جایگزین شورای مشورتی به نام پارلمان اصلاحات پایه ریزی کنند.
طرحی که از زمان پیشنهاد آن تاکنون مسیر پُر فراز و نشیبی را طی و هرکس به سهم خود با این طرح مخالفت یا موافقت کرده است اما مسئله اصلی که درباره این طرح عنوان شده، نقش‌پذیری دیگر مجموعه‌های اصلاح‌طلبی بعد از تشکیل این پارلمان است که قطعا سازمان‌دهی و هدایت درست این تغییرات مهم‌ترین اتفاق در تعیین سرنوشت اصلاح‌طلبان در دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری در آینده خواهد بود.
حال این سوال مطرح است که نقش دیگر شوراها در این جریان در آینده چه می شود، آیا شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به عنوان بازوی اجرایی ایفای نقش می کنند، در واقع آیا پارلمان اصلاحات به‌عنوان نهاد قانون‌گذار خواهد بود و شورای عالی سیاست‌گذاری و شورای هماهنگی نقش اجرای این سیاست‌ها را برعهده خواهند داشت.
برخی معتقدند زیر چتر پارلمان اصلاحات وزن احزاب این جریان مشخص خواهد شد. برخی حتی پا را فراتر گذاشته و معتقدند که این پارلمان به عنوان یک نهاد نظارتی پوششی بر ایرادات شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان خواهد بود.
بسیاری از اصلاح طلبان تاکید دارند که پارلمان اصلاحات باید تشکیلاتی پویا، کارا و فعال داشته باشد تا بتواند مطالبات مردم را پاسخ دهد. باید جوانان در آن تشکیلات نقش آفرین باشند و کسانی که سن بیشتری دارند در جایگاه مشاور قرار گیرند.
همچنین پارلمان اصلاحات باید نقش قانون‌گذاری،تعریف و تعیین سیاست‌های گفتمان اصلاح‌طلبی را برعهده داشته باشد.
نمایندگان این پارلمان چه کسانی خواهند بود، آیا فقط اعضای حزبی خواهند بود، تکلیف برخی چهره‌های اصلاح‌طلب را که نمی‌‌توان در قالب حزبی تعریف کرد، چه می شود؟ چهره‌هایی که درعرصه های هنری، فرهنگی یا ورزشی فعال هستند، آیا برای این فعالان نیز سهمی در نظر گرفته می شود؟
به گفته اصلاح طلبان موافق این طرح اولین دستاورد پارلمان اصلاحات دخیل شدن همه اعضای این جریان در فعالیت‌های آن است بنابراین اعتراض هایی که تاکنون فعالان استانی مطرح می کردند که به جایگاه آنها توجهی نشده است، رفع می‌شود چراکه اعضای این پارلمان با رای مستقیم احزاب اصلاح طلب انتخاب می شوند و سهمیه ای نیز برای چهره های شاخص در عرصه های مختلف در نظر گرفته می شود.
از سوی دیگر تشکیل پارلمان اصلاحات چند پارگی‌های اخیر این جریان را برطرف می کند و باعث انسجام و اتحاد بیشتر می‌شود.
اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز تاکید دارند که طبعا این پارلمان از نظرات بزرگان جریان اصلاحات استفاده می کند و قرار بر این است که فعالیت این پارلمان مانند دیگر شوراها و مجالس باشد و در واقع هیات رییسه برای آن تعریف شود.
دست اندرکاران این جریان پیش بینی کرده اند که ایده پارلمان اصلاحات دوم خرداد یا پایان نیمه اول سال ۹۷ تعیین تکلیف می شود.
آنان تلاش دارند تا یک نهاد بالادستی به عنوان یک نهاد نظارتی و سیاست گذاری که جامعیت و فراگیری بیشتری نسبت به شورای عالی سیاست گذاری داشته باشد، پایه ریزی شود. به عبارت دیگر با عملیاتی شدن این ایده هم شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبات به فعالیت خود ادامه دهد و هم یک نهاد بالادستی به وجود می آید.
البته هنوز هیچ جزئیاتی درمورد این ایده که در مراحل ابتدایی است، تعیین نشده است و هرکسی از منظری به این موضوع نگاه می کند. برخی از این اصلاح طلبان می گویند شورای عالی سیاست گذاری موفقیت‌های خیلی خوبی داشته است و می تواند به عنوان یک نهاد هماهنگ کننده اجرایی مسئولیت خود را ادامه دهد و دوره جدید فعالیت های خود را هم به زودی آغاز کند.
برخی اعضای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که دراین میان دنبال این هستند که پارلمان اصلاحات جایگزین شورای عالی سیاستگذاری شود ،اما این شورا که یک کارکرد اجرایی و عملیاتی در امر انتخابات دارد با توجه به اصلاح آیین‌نامه و تغییراتی که در ترکیب جمعیتی‌ آن در حال ایجاد است حتما ماندگار و همیشگی شود.
آنان تاکید دارند که این پارلمان به‌عنوان مرجعی ناظر بر شورای عالی ائتلاف تعریف شود. برخی نیز می‌گویند که باید جایگزین شورای مشورتی یا هم‌ عرض آن باشد.
بررسی‌ها در لایه اصلی ادامه دارد زیرا سال آتی وارد عرصه انتخابات مجلس شده و دغدغه اصلی همه احزاب و جریان های اصلاح‌طلب این انتخابات است.
این روزها موضوع دیگری نیز در بین اصلاح طلبان مطرح است و آن این که الگوی پارلمان برای جریان های سیاسی در کشورهای توسعه یافته و مدرن مشاهده نمی شود و همچنین حوزه فعالیت احزاب سیاسی در کشور شیوه خاصی ندارد، به نظر می رسد طرح این مسئله کمکی به رشد و انسجام احزاب اصلاح طلب نمی کند.
طرح پارلمان اصلاحات در جلسات اخیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نهاد تصمیم‌گیر جریان اصلاح‌طلب بررسی شد و ماده واحده آن به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده آن یک نهاد بالادستی از اصلاح‌طلبان سراسر کشور گرد هم می آیند و در قالب این شورا سیاست‌های کلی فعالیت‌های اصلاح‌طلبی را تعیین می‌کنند.
حال باید منتظر بود تا این ایده تا دوم خرداد سال آینده تعیین تکلیف شود، به هر حال واقعیت این است که جریان اصلاح طلب متشکل از احزاب و شخصیت‌های ملی و استانی تاکنون هماهنگی و همکاری خوبی با یکدیگر داشته اند. یک نهاد قدیمی نیز به نام جبهه متشکل از۲۵ حزب و گروه در کشور فعال است و هم یک نهاد جدید و موخر به نام شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان وجود دارد که دو دوره فعالیت را پشت سر گذاشته است.
از آنجایی که در انتخابات گذشته در بستن فهرست انتخاباتی، استان ها آن چنان نقشی در تصمیم گیری های شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان نداشتند و این مساله اعتراض هایی را هم به دنبال داشت، قرار است در چهارچوب تشکیل پارلمان اصلاحان، نمایندگانی از تمام استان های کشور در تهران گردهم آیند تا در فهرست های انتخاباتی آینده بویژه مجلس شورای اسلامی مشارکت کنند.
ایران اسلامی امروز نیازمند نقش آفرینی همه فعالان سیاسی از جناح های مختلف است و مردم چشم انتظار راهکارهایی برای حرکتی پرشتاب به منظور پیشرفت و توسعه سیاسی و اقتصادی کشور و ایجاد رفاه برای همه آحاد جامعه هستند. طبیعی است که اصلاح طلبان نیز در این راستا نهادهای خود را باید تقویت کنند تا در سایه آن بتوانند به این جریان کمک کنند و برای خدمت به مردم و جامعه قدم بردارند.
————————————————————————————
*دبیر گروه سیاسی- ایرنا

انتهای پیام /*


سیاسی


پارلمان اصلاحات


شورای عالی سیاست گذاری


اصلاح طلبان

نظرات بسته شده است.