از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 33370

187 بازدید

به گزارش روز یکشنبه خطرنگار، ، این کشور جنوب شرق آسیا شاهد دو استعفای مهم رئیس جمهوری و رئیس مجلس این کشور به فاصله چند روز بود. اوایل هفته گذشته ‘ هتین کیاو’ رئیس جمهوری این کشور به دلیل بیماری استعفا کرد و طبق قانون اساسی میانمار در مدت یک هفته پس از این استعفا، […]

به گزارش روز یکشنبه خطرنگار، ، این کشور جنوب شرق آسیا شاهد دو استعفای مهم رئیس جمهوری و رئیس مجلس این کشور به فاصله چند روز بود.
اوایل هفته گذشته ‘ هتین کیاو’ رئیس جمهوری این کشور به دلیل بیماری استعفا کرد و طبق قانون اساسی میانمار در مدت یک هفته پس از این استعفا، باید جایگزین کیاو توسط مجلس تعیین و اعلام شود.
‘وین مینت’ رئیس سابق مجلس میانمار نیزدرهفته گذشته از سمت خود استعفا کرد.
پارلمان میانمار این هفته احتمال دارد یکی از سه نفر معاون ‘هتین کیاو’ رئیس جمهوری مستعفی این کشور را به جای وی انتخاب کند.
طبق ماده ۷۳ قانون اساسی میانمار تشریفات و مراحل قانونی کناره گیری کامل ‘کیاو’ از مسند ریاست جمهوری در مدت هفت روز انجام خواهد شد.
نقش رئیس جمهوری در هرم قدرت میانمار تا حد بسیار زیادی تشریفاتی است ودر اجرا آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانمار دولت را دراختیار دارد.
‘هتین کیاو’ یکی از متحدان اصلی آنگ سان سوچی رهبر معنوی میانماراست. وی توسط سوچی برای کسب جایگاه ریاست جمهوری مورد حمایت قرار گرفت، زیرا براساس قوانینی که نظامیان میانماری بانی آن بوده اند، سوچی خود نمی تواند ریاست جمهور این کشور باشد.
سوچی پیش از انتخابات ۲۰۱۶ حتی اعلام کرده بود که تمایل دارد در انتخابات ریاست جمهوری میانمار شرکت کند، اما نظامیان و مجلس این کشور با اقداماتی خاص راه وی را برای تصدی این مقام بستند.
دلیل اینکه سوچی نمی‌تواند برای مقام ریاست جمهوری نامزد شود این است که همسر انگلیسی داشت که در سال ۱۹۹۹ درگذشت و فرزندانش تابعیت میانمار را ندارند.
طبق ماده ۵۹ قانون اساسی میانمار فردی که همسرش تبعه این کشور نباشد و فرزندانش هم تابعیت را نداشته باشند، نمی‌تواند به عنوان نامزد ریاست جمهوری در انتخابات شرکت کند.
پیش از استعفای کیاو، سوچی رهبر حزب جبهه ملی برای دموکراسی نفوذ خود را در مجلس نمایندگان این کشور برای انتخاب ‘ وین مینت’ به عنوان معاون جدید رئیس جمهوری به کار گرفت.
براین اساس قرار شد وی در کنار دو معاون دیگر رئیس جمهوری که ۲ سال پیش توسط مجلس سنا و نظامیان این کشور انتخاب شده بودند، به انجام وظایف خود درکنار رئیس جمهور بپردازد.
این هفته انتظارمی رود یکی از معاونان رئیس جمهوری با انتخاب مجلس سنا و نمایندگان به عنوان جایگزین کیاو در جایگاه رئیس جمهوری میانمار قرار گیرد که حزب سوچی امیدوار است مینت رئیس جمهوری بعدی این کشور باشد.
مینت ۶۶ ساله یکی از اعضای قدیمی حزب آنگ سان سوچی و از زندانیان سابق سیاسی میانمار است . وی یکی از نامزدهای موفق رقابت های انتخابات مجلس نمایندگان میانمار ( مجلس سفلی) درسال ۱۹۹۰ بود، اما با کارشکنی نظامیان نتوانست به مجلس راه یابد.
‘مینت’ سرانجام در انتخابات ۲۰۱۲ به نمایندگی از حزب جبهه ملی برای دموکراسی به مجلس راه یافت.
چند روز پس از استعفای رئیس جمهوری میانمار نوبت تغییرات به مجلس این کشور رسید.
قانونگذاران میانمار پس از استعفای مینت رئیس مجلس، یکی از معاونان وی، ‘تین خون میات’ ( که به نام کوچین میات هم خوانده می شود) رهبرسابق یک گروه شبه نظامی را به عنوان رئیس جدید مجلس این کشور انتخاب کردند.
این درحالی است که برخی از رسانه های محلی از وی به عنوان یکی از قاچاقچیان اصلی مواد مخدر در ایالت ‘ شان’ این کشور نام برده اند.
ایالت شان میانمارکانون تولید وقاچاق مواد مخدر به ویژه تریاک و هروئین از این کشور به جنوب شرق آسیا ودیگر کشورهای جهان است.
طبق گزارش رسانه ها، میات، رییس شبه نظامیان ‘کوتکی’ بود که با ارتش میانمار در برابر شورشیان کمونیست و گروه های مسلح قومی درایالت شان در مجاورت چین می جنگید.
دراثر حمله نظامیان و بودائیان افراطی اقلیت روهینگیایی در ایالت راخین میانمار در ۶ ماهه گذشته بیش از هزاران نفر کشته و افزون بر ۷۰۰ هزار نفر به بنگلادش فرار کرده اند.
‘میات’ درانتخابات سراسری سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵، میلادی به عنوان قائم مقام و معاون رئیس مجلس نمایندگان در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد.
’ شان هرالد’ در گزارشی با عنوان ‘افسران مواد مخدر در پارلمان’ که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد، گزارش داده بود که شبه نظامیان کوتکی که به رهبری ‘تی خون میات’ که تقریبا ۶۰۰ نفر برآورد شده اند، مسئول حمل و نقل مواد مخدر در ایالت شان میانمار بودند.
‘میات’ تاکنون تمام اتهامات علیه خود را رد کرده است.
درمجموع این انتخاب در مجلس میانمار با توجه به شرایط بحرانی کنونی این کشور حائز اهمیت است، زیرا صف آرایی مجدد میان نظامیان و غیرنظامیان این کشور را به تصویر کشیده است.
گزارش: مریم شفیعی
آساق**۱۵۹۹

انتهای پیام /*


سیاسی


میانمار


بحران سیاسی


سوچی

نظرات بسته شده است.