از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 9546

74 بازدید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خطرنگار، حجت الاسلام و المسلیمن «حسن روحانی» امروز (یکشنبه) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۳۹۷ را تقدیم مجلس کرد؛ سقف بودجه مورد نظر دولت ۱۱ میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۵۴ میلیارد و ۶۷۴ میلیـون ریال است.در لایحه پیشنهادی دولت تغییراتی در زمینه پرداخت حقوق و […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خطرنگار، حجت الاسلام و المسلیمن «حسن روحانی» امروز (یکشنبه) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۳۹۷ را تقدیم مجلس کرد؛ سقف بودجه مورد نظر دولت ۱۱ میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۵۴ میلیارد و ۶۷۴ میلیـون ریال است.
در لایحه پیشنهادی دولت تغییراتی در زمینه پرداخت حقوق و بازخرید گروه های مختلف و واریز هفتگی بیمه شخص ثالث به خزانه کشور و غیره تغییرات و پیش بینی هایی در نظر گرفته شده است.

* تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت بانک ها
بر اساس تبصره ۱۶ لایحه بودجه سال ۹۷، دولت به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است همه بانک ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع تمامی منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند.
تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هریک از زوج ها در سال ۱۳۹۷ یکصد میلیون ریال (۱۰ میلیون تومان) با دوره بازپرداخت چهارساله است که نسبت به قانون بودجه امسال و پارسال تغییری نکرده است.
همچنین در این لایحه دولت پیشنهاد کرده است که بند مربوط به قانون اصلاح قانون بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور درباره «حداقل افزایش سرمایه دولت در بانک مسکن و بخشودگی سود و جرائم تسهیلات کمتر از یک میلیارد ریال» از محل تسعیر ارز در سال ۹۷ نیز تمدید شود.

* عوارض خروج مسافر در لایحه بودجه ۱۳۹۷
بر اساس لایحه بودجه ۱۳۹۷ درآمد حاصل از عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور برای هر نفر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و عوارض خروج زائرین حج تمتع، عمره و عتبات عالیات نصف این رقم یعنی یک میلیون و یکصد هزار ریال پیش بینی شده است.
همچنین در لایحه بودجه ۱۳۹۷ عوارض تعیین شده برای سفر دوم به میزان ۵۰ درصد و سفرهای سوم و بیشتر به میزان ۱۰۰ درصد افزایش در نظر گرفته است که مبلغ ۴۰۰ هزار ریال از عوارض خروجی برای توسعه زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص می یابد.

* واریز هفتگی حق بیمه شخص ثالث به خزانه کل کشور
تبصره ۱۰ لایحه پیشنهادی بودجه ۱۳۹۷ شرکت های بیمه ای را مکلف کرده است مبلغ ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را طی جدولی که براساس فروش بیمه (پرتفوی) هر یک از شرکت ها تعیین و به تصویب شورای عالی بیمه می رسد، به صورت هفتگی به درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کنند.
بر این اساس وجوه واریزی در اختیار سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان اورژانس کشور قرار می گیرد تا در امور منجر به کاهش تصادفات هزینه شود. بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف به نظارت بر اجرای این تبصره است. وجوه واریزی شرکت های بیمه موضوع این تبصره به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور، نیروی انتظامی و سازمان اورژانس کشور موظفند گزارش عملکرد خود را هر سه ماه یکبار از نحوه هزینه وجوه مذکور به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش کنند.

* حقوق و بازخرید خدمت گروه های مختلف
تبصره ۱۲ ماده واحده لایحه بودجه به افزایش حقوق گروه های مختلف حقوق بگیر از قبیل هیات علمی، کارکنان کشوری و لشکری و قضات اختصاص دارد که بر اساس پیشنهاد دولت، این افزایش به طور جداگانه توسط دولت انجام می شود به نحوی که تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸/۷/۱۳۷۶ در حکم حقوق، بدون تغییر باقی بماند.
همچنین در این تبصره دستگاههای اجرایی مجازند از محل فروش اموال و دارایی های غیرمنقول مازاد در اختیار خود به استثنای انفال و اموال زیر نظر رهبر معظم انقلاب پس از واریز به درآمد عمومی نسبت به بازخرید کارکنان رسمی و غیررسمی و پرداخت پاداش پایان خدمت به افرادی که براساس قانون بازخرید یا بازنشسته می شوند، اقدام کند.

* سقف معافیت مالیات بر درآمد کارکنان
براساس تبصره ۶ ماده واحده، سقف معافیت مالیاتی در سال ۱۳۹۷ نسبت به پارسال تغییری ندارد و معادل ۲۴۰ میلیون ریال در سال است؛ نرخ مالیات بر درآمد کارکنان دولتی و غیردولتی مازاد بر مبلغ مذکور تا پنج برابر این رقم مشمول مالیات سالیانه ۱۰ درصد و نسبت به مازاد آن ۲۰ درصد است.

* تداوم خرید خدمت مشمولان غایب
براساس بند ب تبصره ۱۱ این لایحه، دولت پیشنهاد کرده است که تمام مشمولان خدمت وظیفه عمومی که بیش از هشت سال غیبت دارند، بتوانند با پرداخت جریمه مدت زمان غیبت به صورت نقدی و اقساطی، از انجام خدمت سربازی معاف شوند به شرطی که جریمه یاد شده تا سال ۹۷ تسویه شود.
میزان جریمه مشمولان غایب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه برای افراد زیردیپلم ۱۰۰ میلیون ریال، زیر دیپلم ۱۵۰ میلیون ریال، فوق دیپلم ۲۰۰ میلیون ریال، لیسانس ۲۵۰ میلیون ریال، فوق لیسانس ۳۰۰ میلیون ریال، دکترای عمومی علوم پزشکی ۳۵۰ میلیون ریال، دکترای تخصصی غیرعلوم پزشکی ۴۰۰ میلیون ریال و دکترای تخصصی رشتههای علوم پزشکی و بالاتر ۴۵۰ میلیون ریال پیش بینی شده است.
براساس این بند، به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، ۱۰ درصد به مبالغ جریمه پایه اضافه و مدت غیبت بیش از شش ماه، یکسال محسوب و برای مشمولان متاهل، پنج درصد و مشمولان دارای فرزند نیز به ازای هر فرزند، پنج درصداز مجموع مبلغ جریمه کسر می شود.
مشمولان غایبی که به صورت اقساطی و یا نقدی برای صدور کارت پایان خدمت اقدام کنند، می توانند گواهینامه رانندگی اخذ کنند و همچنین فرزندان ایثارگران مشمول ماده( ۴۵ ) قانون خدمت وظیفه عمومی علاوه بر امتیاز مذکور در این ماده مشروط به عدم غیبت آنها و نیز انجام خدمت وظیفه عمومی پدر آنان با هر مقطع تحصیلی با اعمال ۵۰ درصد تخفیف می شوند.
مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی از ۵۰ درصد تخفیف بهره مند می شوند.

* انتشار اوراق مالی اسلامی برای طرح های توجیهی
تبصره ۵ لایحه پیشنهادی بودجه ۱۳۹۷ به شرکت های دولتی و وابسته وزارتخانه ها و سازمان های دولتی و همچنین دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و موسسات پژوهشی و پارک های علم و فناوری اجازه می دهد تا سقف ۷۰ هزار میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی ریالی برای اجرای طرح های دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی خود که به تصویب شورای اقتصاد می رسد، با تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خود، منتشر کنند.

* حمایت از شرکت های دانش بنیان
بر اساس تبصره ۴ این لایحه، مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال از محل صندوق توسعه ملی بابت حمایت از شرکت های دانش بنیان خصوصی و تعاونی در نظر گرفته می شود.
همچنین مبلغ ارزی مذکور برای صندوق توسعه ملی بازگشت از منابع محسوب می شود. تبدیل دلار به ریال موضوع این بند زیر نظر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.

* افزایش سقف تسهیلات تامین مالی خارجی (فاینانس)
بر اساس تبصره ۳ ماده واحده این لایحه، سقف تسهیلات تامین مالی خارجی برای طرح ها، علاوه بر باقیمانده سهمیه سال قبل معادل ارزش ریالی ۳۰ میلیارد دلار تعیین شده است که نسبت به سال گذشته ۲۰ میلیارد دلار افزایش دارد.

اخبار اقتصادی خطرنگار، در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**۱۰۶۳*۹۱۳۲*۲۰۲۵
خبرنگار: فرزانه سلامت بخش*انتشار: لیلا جودی

انتهای پیام /*


اقتصاد


بودجه۹۷


ویژگی های بودجه


عوارض خروج

نظرات بسته شده است.