از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 92092

61 بازدید

«علی حسینی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی خطرنگار، اظهار کرد: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از اسفند ماه ۱۳۹۳ با هدف ایجاد ساز و کاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور در قالب برنامه‌هایی همچون پسادکتری، فرصت […]

«علی حسینی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علمی خطرنگار، اظهار کرد: برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از اسفند ماه ۱۳۹۳ با هدف ایجاد ساز و کاری جهت بهره‌مندی از دانش و تجارب ارزشمند محققان و متخصصان ایرانی خارج از کشور در قالب برنامه‌هایی همچون پسادکتری، فرصت مطالعاتی، استادان مدعو و معین، تاسیس شرکت فناور و برگزاری سخنرانی و کارگاه تخصصی با تاکید بر مدل چرخش مغزها از سوی مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی طراحی و اجرایی شده است.
وی افزود: مخاطبان این طرح شامل دانش آموختگان دوره دکتری از یکی از ۱۰۰ دانشگاه‌ برتر دنیا، استادان یکی از ۲۰۰ دانشگاه‌ برتر دنیا و متخصصان و کارآفرینان فعال در یکی از موسسات شاخص علمی و فناوری یا شرکتهای دانش بنیان خارجی هستند.
حسینی ادامه داد: مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی توانسته است در چهار سال گذشته پل ارتباطی میان متخصصان و دانشمندان ایرانی خارج از کشور با بیش از ۷۰ مرکز علمی و فناوری منتخب داخلی در کمترین زمان ممکن باشد و آنها را با ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف علمی و فناوری آشنا کند.
وی افزود: تجربه موفق برنامه مذکور در شکل‏گیری زیرساختی مناسب و سریع جهت استفاده از ظرفیت و توان علمی و فناوری متخصصان ایرانی در حوزه‌های مختلف تخصصی منجر به مشارکت بیش از ۴۷۰۰ نفر از متخصصان و محققان ایرانی خارج از کشور در این برنامه شده است.
حسینی تصریح کرد: در طول چهارسال گذشته بیش از یک هزار و ۱۲۰ نفر از محققان و متخصصان ایرانی دانشگاه‌های برتر دنیا که اکثر آنها از کشورهای امریکا، کانادا و کشورهای اروپایی را شامل می شوند هم‌اکنون به کشور بازگشته‌اند که ۲۰۰ نفر از آنها فارغ‌التحصیل ۲۰ دانشگاه برتر دنیا همچون ام‌آی‌تی، استنفورد، کمبریج، هاروارد، برکلی، ایلینوی، امپریال کالج، پرینستون، میشیگان، ملی سنگاپور، ای پی اف ال سوئیس بوده است.
معاون مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین اظهار کرد: حدود ۲۵ درصد این افراد تجربه زندگی بیش از ۱۰ سال را در خارج از ایران داشته‌اند که نشان‌دهنده سطح بالای کیفی و ارزش بالای یکایک آنهاست.
وی در ادامه تصریح کرد: تاکنون ۸۳ شرکت استارتاپ در حوزه‌های مختلف تخصصی توسط ایرانیان متخصص خارج از کشور ایجاد شده که زمینه اشتغال تخصصی مستقیم برای بیش از دو هزار و ۴۰۰ نفر از بهترین متخصصان و فارغ‌التحصیان داخلی را فراهم کرده است.
معاون مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر از فارغ التحصیلان ایرانی به عنوان هیات علمی جذب دانشگاه های برتر کشور شده اند.
حسینی همچنین می گوید: اجرای برنامه مذکور بازتاب قابل تأملی نیز در رسانه‌های خارجی از جمله گزارش ۲۰۱۵ کریستین ساینس مانیتور، گزارش ۲۰۱۷ فایننشیال تایمز و گزارش سال ۲۰۱۷ سی ان ان داشته که در همه آنها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به موفقیت برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران در ترغیب متخصصان ایرانی خارج از کشور به همکاری و بازگشت به ایران اشاره شده است.
علمی ** ۱۸۳۶ ** ۱۰۵۵

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


تعاملات بین المللی


معاونت علمی ریاست جمهوری


استارتاپ

نظرات بسته شده است.