از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 90935

37 بازدید

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، پنج شنبه گذشته، چهارمین انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب ایران در وزارت کشور برگزار شد، این انتخابات با حاشیه هایی همراه بود؛ زنان عضو فراکسیون های مختلف خانه احزاب نسبت به استقبال کمرنگ از حضور زنان، اعتراض کردند.بنابر اخبار سه زن از مجموع سه فراکسیون خانه احزاب به عنوان نامزد […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، پنج شنبه گذشته، چهارمین انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب ایران در وزارت کشور برگزار شد، این انتخابات با حاشیه هایی همراه بود؛ زنان عضو فراکسیون های مختلف خانه احزاب نسبت به استقبال کمرنگ از حضور زنان، اعتراض کردند.
بنابر اخبار سه زن از مجموع سه فراکسیون خانه احزاب به عنوان نامزد معرفی شدند: شهیندخت مولاوردی و فاطمه راکعی از فراکسیون اصلاح طلبان و فهیمه خان محمد زاده از فراکسیون اصولگرایان ، از فراکسیون مستقلین هیچ زنی به عنوان نامزد معرفی نشد.
در همین زمینه آذر منصوری قائم مقام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی توئیت کرد: ‏روز پنج شنبه ۲۳ اسفند ۹۷ انتخابات دور جدید خانه احزاب ایران برگزار شده است متاسفانه فقط یک زن درجمع ۲۱ عضو اصلی منتخب که از سه فراکسیون اصولگرایان، مستقلین و اصلاح طلبان هر یک هفت نفر انتخاب شده اند، حضور دارد. به طور قطع و یقین این تابلوی قابل دفاعی برای خانه احزاب ایران نیست.
شهیندخت مولاوردی دبیرکل جمعیت دفاع از حقوق بشر زنان نیز روز جمعه در یک رشته توئیت نسبت به انتخابات روز پنج شنبه خانه احزاب و حواشی آن واکنش نشان داد.
وی نوشت: «دیروز بعد از مدت ها دوری، در انتخابات شورای مرکزی خانه احزاب شرکت کردم؛ قرار بود اینجا مامنی باشد برای خانواده احزاب، محلی برای تمرین گفت و گو و تعامل و کانونی برای تمرین کار جمعی و ارائه الگویی برای اخلاقی کردن سیاست و…
‏وی همچنین توئیت کرد: صحنه هایی که دیروز (پنج شنبه) شاهدش بودیم چندان رنگ و بویی از این قول و قرارها نداشت و در مقایسه با دوره های اول و دوم که حضور داشتم، نوعی پسرفت و مصداق بارز سیاسی شدن اخلاق به حساب می آید. بعد از پشت سرگذاشتن ۶ دوره خانه احزاب هنوز تا بلوغ و پختگی فرسنگ ها فاصله دارد، آیا راهی جز صبوری و متانت پیش رویمان نیست! یا وقت آن فرا رسیده است که فارغ از منافع فردی و جناحی به بایسته ها و الزامات پایداری فعالیت این نهاد مدنی بیاندیشیم؟ کدام چاره کار است؟ راستی جای قول و قرارهای تشکیلاتی هم دیروز خیلی خالی بود!…

** نگاه مردسالارانه در جامعه، فرصت حضور را از زنان می گیرد
بدرالسادات مفیدی نایب رییس مجمع عمومی خانه احزاب درخصوص انتخابات روز پنج شنبه مجمع عمومی خانه احزاب به خبرنگار سیاسی خطرنگار، گفت: در انتخابات خانه احزاب هر فراکسیون ۱۰ نامزد برای هیات رییسه معرفی کرد که از میان نامزدهای معرفی شده سه فراکسیون اصلاح طلبان، اصولگرایان و مستقلین، فقط سه نامزد از زنان حضور داشت؛ فهیمه خان محمد زاده در فراکسیون اصولگرایان رای دوم را داشت و در نهایت به هیات رییسه راه یافت؛ البته رای خان محمدزاده فقط از خود اصولگرایان نبود بلکه از فارغ از جریان فکری و سیاسی، اعضای دیگر فراکسیون ها هم به وی رای دادند.
وی افزود: شهیندخت مولاوردی و راکعی به عنوان نامزدهای فراکسیون اصولگرایان به عنوان اعضای علی البدل از فراکسیون اصلاح طلبان انتخاب شدند؛ انتظار این بود که بخش بیشتر از آرای اعضای فراکسیون اصلاح طلب که داعیه دفاع از حقوق زنان را دارد، استقبال بیشتری از حضور نامزدهای زن خود داشته باشد و بخش اعظمی از آرای خود برای انتخاب آنها متمرکز می کرد؛ از ترکیب آرا مشخص است که از سوی فراکسیون اصلاح طلبان توجه خاصی به این دو نامزدی زن نشده است.
وی به سهم ۳۰ درصدی یا تبعیض مثبت در راستای حضور فعال تر زنان در عرصه های مختلف و به ویژه فعالیت های سیاسی و همچنین قائل بودن احزاب به این موضوع اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیتی که در جامعه شاهد هستیم ما همچنان تبعیض و نابرابری را در خصوص حضور زنان در بخش ها و لایه های مختلف جامعه و به ویژه قدرت و عرصه های مدیریتی شاهد هستیم؛ با وجود شعارهایی مبنی بر محوریت قرار دادن نقش زنان در سیاست و عرصه های دیگر، این نابرابری طی سال های گذشته بیشتر شده و تلاش برای اصلاح آن کمرنگ تر شده است.
مفیدی ادامه داد: برای حضور زنان در مراکز قدرت؛ تا وقتی که فرهنگ مردسالارانه در جامعه حاکم است، خود به خود نیازمند تعیین سهمیه جنسیتی برای زنان در عرصه های مختلف جامعه هستیم.
وی تصریح کرد: دولت به سهمیه بندی جنسیتی توجه ویژه ای دارد و در وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف این موضوع در حال اجرا است و حتی در فهرست های انتخاباتی نیز به سمت سهم ۳۰ درصدی برای زنان پیش می روند؛ در فضاهایی که دست مردان باز تر است، این فرصت را ایجاد نمی کنند بلکه آن را به نفع خود مصادره می کنند.
نایب رییس مجمع عمومی خانه احزاب همچنین گفت: بحث کم توجهی به حضور زنان در ایران ریشه ای است و باید برای علاج آن فرهنگ سازی کنیم؛ نگاه مردسالار را نه فقط میان عوام بلکه در مردان سیاستمدار نیز می بینیم؛ در جلسه روز پنج شنبه مجمع عمومی خانه احزاب مشاهده کردیم که مردان نه تنها تمایلی برای میدان دادن به حضور زنان ندارند بلکه در گرفتن سهمیه بانوان برای عضویت در هیات مدیره خانه احزاب گوی سبقت را از همدیگر می گیرند.
وی تصریح کرد: به دلیل این که موضوع حضور زنان در جایگاه های قدرت نهادینه نشده و فضا برای سهمیه بندی وجود ندارد، فرصت را به آنان نمی دهند؛ حتی در جریان های سیاسی مدعی نیز شعار می دهند اما عمل نمی کنند، ضمن این که درون فراکسیون ها وعده هایی می دهند که حتما یک خانم را در ترکیب اصلی می آورند، اما در عمل کسی حاضر نشد که عرصه را برای ورود این زنان فراهم کند.

**از ضعف عملکرد فراکسیون ها تا لابی ضعیف زنان
محمد تبرایی دبیر اجرایی خانه احزاب نیز در خصوص بحث هایی که در باره انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب مطرح شده، به خبرنگار سیاسی خطرنگار، گفت: پیشنهاد ما این بود که سهم زنان را در این انتخابات افزایش دهند و خانم های خباز ها، مولاوردی، راکعی، حاجی عباسی و … را پیشنهاد دادیم که در لیست بیاورند، اما فضای انتخاباتی باعث شد که این شرایط ایجاد شود.
وی تصریح کرد: دو عامل باعث شد که از نامزدهای زن هم در خود فراکسیون و هم در انتخابات شورای مرکزی کمتر استقبال شود؛ نخست ضعف عملکرد فراکسیون ها در این زمینه بود، دیگر اینکه خود خانم های حاضر در خانه احزاب، لابی های آنچنانی نکردند.
وی تاکید کرد: برای جبران کمیت حضور زنان در شورای مرکزی به دنبال این هستیم که روسای کمیته ها را از زنان عضو خانه احزاب استفاده کنیم؛ به این ترتیب زمینه برای تقویت جایگاه و تعمیق عملکرد آنان در خانه احزاب فراهم می شود، برای این منظور مشغول رایزنی با فراکسیون های خانه احزاب هستیم.

**اعضای فراکسیون مستقلین زنان را کنار گذاشتند
همچنین نرگس خبازها دبیر کل حزب طرفداران نظم و قانون در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خطرنگار، ضمن اعلام نارضایتی از روند برگزاری انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب گفت: تعداد کمی از احزاب در این انتخابات شرکت کردند که علت آن عدم برگزاری کنگره این احزاب و در نتیجه نداشتن شرایط لازم برای شرکت در انتخابات بود.
وی ادامه داد: با توجه به اعتراض به روند برگزاری انتخابات روز پنج شنبه به اتفاق شماری از فعالان حزبی، نامه ای را امضا کرده ایم و به دنبال ثبت این اعراض در وزارت کشور هستیم.
خبازها درخصوص دیدگاهی که پایین بودن سطح مشارکت زنان را به نگاه مرد سالارانه پیوند می زند، گفت: موانع اجتماعی در کشور بر سر راه فعالیت زنان وجود دارد؛ مشغله های خانوادگی و شخصی، فرصت کمی رابرای حضور و مشارکت فعال آنها در عرصه های سیاسی و اجنماعی فراهم می کند؛ البته عدم باورمندی آقایان به توانمندی های زنان نیز در این زمینه دخیل است.
وی ادامه داد: نگاه ابزاری به زنان و نبود اعتماد به توانایی های آنان باعث شده که مشارکت کم زنان را در جامعه شاهد باشیم.
این فعال سیاسی از فراکسیون مستقلین خانه احزاب خاطرنشان کرد: بسیاری از آقایان عضو فراکسیون مستقلین از ما خواستند که با آنها همکاری کنیم و ما نیز صادقانه همکاری داشتیم، اما آنان پیش دستی کردند و با وجود تاکید بر انتخاب نامزدهای زن فراکسیون، در عمل ما ر ا(نرگس خبازها و اعظم حاجی عباسی) کنار گذاشتند.

** پذیرش توانمندی های زنان؛ خلاء جامعه مردسالار
به گزارش خطرنگار، با وجود موج گسترده ای که در جهان به ویژه در ساختارهای رسمی و سیاسی کشورها برای افزایش حضور و مشارکت زنان در عرصه های مختلف ایجاد شده اما در کشور حتی از سوی جریان ها و احزاب سیاسی کم توجهی و استقبال کمی نسبت به این موضوع وجود دارد.
احزاب مهم ترین نهادهای مدنی هستند و انتظار می رود که رای افزایش مشارکت و حضور کمی و کیفی زنان در جامعه نقش موثر خود را ایفا کنند؛ توانمندی زنان از جمله اهداف توسعه و مورد تاکید و پیگیری سازمان ملل است، اگر چه فعالان سیاسی و احزاب به طور معمول بر نقش محوری زنان به ویژه در فعالیت های سیاسی و عرصه سیاسی تاکید می کنند اما موانع و محدودیت های ساختاری های در کشور همچنان باقی است؛ در حالی که حتی در جوامع توسعه نیافته شاهد هستیم که برای نهادینه سازی و افزایش مشارکت زنان سهم مشخصی را در نظر می گیرند، تغییر در نگرش ها و تحول در ساختارها جامعه به پیشتازی احزاب سیاسی نیازمند است.
سیام**۳۰۵۰**۱۳۳۶

انتهای پیام /*


سیاسی


انتخابات خانه احزاب


فراکسیون های اصلاح طب


اصولگرا و مستقلین


مشارکت زنان

نظرات بسته شده است.