از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 90394

34 بازدید

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، منصور واعظ پور روز پنجشنبه در اولین همایش مدال آوران مسابقات ریاضی دانشجویی کشور اظهار کرد: در بسیاری از شهرهای کشور به خصوص مرزی رشته ریاضی ورشکسته است و به طور عملی با چهار یا پنج دانش آموز برگزار می شود در نتیجه چالش بزرگی پیش روی رشته ریاضی […]

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، منصور واعظ پور روز پنجشنبه در اولین همایش مدال آوران مسابقات ریاضی دانشجویی کشور اظهار کرد: در بسیاری از شهرهای کشور به خصوص مرزی رشته ریاضی ورشکسته است و به طور عملی با چهار یا پنج دانش آموز برگزار می شود در نتیجه چالش بزرگی پیش روی رشته ریاضی وجود دارد که به ارائه راهکار اساتید و مدال آوران این رشته نیاز است.
وی با اشاره به برخی چالش های پیش روی رشته ریاضی عنوان کرد: یکه تازی موسسات کنکور و به بیراهه کشاندن آموزش، عدم استقبال از رشته های ریاضی و ارشد در دانشگاه ها مثل ریاضی محض، پذیرش بیش از حد دانشجوی دکتری از جمله چالش ها است.
رئیس انجمن ریاضی ایران ادامه داد: در برخی رشته های قدیمی به صورت تساعدی دانشجو فارغ التحصیل می شود اما در رشته های جدید و بین رشته ای جذب درست دانشجو نداریم.
واعظ پور درباره دیگر چالش ها گفت: بازنگری نشدن سرفصل ها و گسترش بی رویه دانشگاه فرهنگیان با اعضای هیات علمی ضعیف نیز باعث شده که دانشجویان کمتری به سمت رشته ریاضی بیایند. دانشجویان رشته های علوم پایه در دوره لیسانس به امید تدریس تحصیل می کردند اما با وجود الزام استخدام معلم از دانشگاه فرهنگیان بسیاری از دانشجویان خوب بدون شغل می مانند یا به دانشگاه فرهنگیان رفته و به دلیل وجود کادر هیات علمی ضعیف ضربه می خورند.
عضو هیات علمی دانشگاه امیر کبیر افزود: در حال حاضر دانشگاه ها به دنبال راه حل برای بالا بردن رتبه بین المللی خود هستند و به کیفیت پژوهش اهمیتی نمی دهند بلکه به دنبال تعداد مقالات ISI بدون کیفیت هستند. بنابراین پژوهش موثری در دانشگاه به خصوص در رشته ریاضی انجام نمی شود.
واعظ پور عنوان کرد: فاصله زیاد دانشجویان با بازار کار نیز از چالش های استقبال کم از رشته ریاضی است اما در تمام چالش های فوق نیاز به همفکری مدال آوران است تا به کشور و مسئولین کمک کنند که چه باید کرد.
وی خطاب به اساتید و مدال آوران گفت: نیاز است با همفکری بر تصمیم گیری مسئولین تاثیر گذار باشید و نتایج را به آنها تحمیل کنیم تا راهکار ها موثر واقع شود.
عضو هیات علمی دانشگاه امر کبیر اظهار کرد: تصمیم داریم مسابقات انجمن ریاضی بین المللی شود اما محدودیت هایی به دلیل تحریم ها وجود دارد، همچنین انجمن به دنبال تقویت انتشارات است تا شیوه نامه نگارش ریاضی برای نخبگان و دانشجویان منتشر شود.

** پنجاهمین کنفرانس ریاضی در شیراز برگزار می شود
در ادامه این مراسم بنیانگذار مسابقات ریاضی کشور اظهار کرد: پنجاهمین کنفرانس ریاضی سال آینده در دانشگاه شیراز برگزار می شود.
مهدی بهزاد با اشاره به روند تاریخی مسابقات و کنفرانس ریاضی در ایران گفت: ۵۵ سال پیش مسابقات ریاضی در آمریکا برگزار می شد و من به این فکر کردم که چرا این مسابقات در ایران نباشد. بنابراین بحث تشکیل انجمن ریاضی در دانشگاه شیراز شکل گرفت و اولین کنفرانس ریاضی نیز در این دانشگاه اتفاق افتاد.
این ریاضیدان ادامه داد: در بهار سال ۱۳۴۹ اولین کنفرانس ریاضی با حضور اساتید این رشته از سراسر کشور با دو محور گسترش پژوهش در ریاضیات و روند بهتر آموزش آن در دانشگاه شیراز برگزار شد.
وی ادامه داد: دومین کنفرانس در دانشگاه صنعتی شریف و همچنین سومین در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
بهزاد افزود: تعیین واژه ها و اصطلاحات ریاضی از دیگر اقدامات در این کنفرانس ها بود. در آن زمان تعیین شد که دانشجویان را به المپیاد های بین المللی بفرستیم.
بنیان گذار مسابقات ریاضی در ادامه عنوان کرد: چهارمین دوره کنفرانس و اولین مسابقات ریاضی در دانشگاه تهران اتفاق افتاد. تمام مدال آوران امروز نتیجه همان کنفرانس ها هستند. شما جوانان و دانشجویان نپرسید که انجمن ریاضی یا کشور چه کار برای ما می کند بلکه از خود بپرسید که شما برای پیشرفت کشور و انجمن چه کار می توانید انجام دهید که راز موفقیت و ارتقا کشور و انجمن است.
یادآور می شود، مهدی بهزاد از چهره های ماندگار و ریاضیدان کشور و همچنین از پیشگامان در نظریه گراف است. وی در دانشگاه هایی از جمله شهید بهشتی، میشیگان، صنعتی شریف، و ایالتی میشیگان و ام آی تی تدریس کرده ‌است. همچنین وی از مؤسسین انجمن ریاضی ایران و اولین دبیرکل فرهنگستان علوم ایران است.

** ۵۵۰ نفر در مسابقات ریاضی انجمن مدال آوری کرده اند
همچنین دبیر همایش مدال آوران مسابقات ریاضی دانشجویی کشور توسط انجمن ریاضی ایران در دانشگاه صنعتی امیر کبیر اظهار کرد: مسابقات ریاضی ۴۲ دوره با کیفیت برگزار شده و تا کنون ۵۵۰ مدال آورنده داشته است.
امید نقشینه ارجمند گفت: برای دعوت از این ۵۵۰ نفر در این همایش بسیاری از آنها در کشور نبوده و فقط ۸۰ نفر در این کنفرانس شرکت کرده اند.
اولین همایش مدال آوران مسابقات ریاضی دانشجویی کشور توسط انجمن ریاضی ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان استان تهران و دانشگاه صنعتی امیر کبیر برگزار شد.
همچنین در این همایش از روسای کمیته علمی مسابقات انجمن ریاضی در ۴۲ سال گذشته، اساتید پیشکسوت رشته و خانواده مرحوم مریم میرزاخانی تجلیل شد.
**۹۴۶۵**۱۶۰۱**

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


انجمن ریاضی ایران


مهدی بهزاد


المپیاد ریاضی

نظرات بسته شده است.