از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 88858

186 بازدید

به گزارش خبرنگار اقتصادی خطرنگار، «غلامرضا سلیمانی» روز شنبه در نشست خبری افزود: اکنون مشاوران ایرانی در حال مطالعه برای چگونگی احداث این شهرک هستند و از سوی دیگر رایزنی با شرکت های مادرتخصصی (هلدینگ) ترکیه ای برای حضور در منطقه ماکو و شهرک مشترک در دستور کار قرار دارد.وی ایجاد قطب پوشاک با همکاری […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خطرنگار، «غلامرضا سلیمانی» روز شنبه در نشست خبری افزود: اکنون مشاوران ایرانی در حال مطالعه برای چگونگی احداث این شهرک هستند و از سوی دیگر رایزنی با شرکت های مادرتخصصی (هلدینگ) ترکیه ای برای حضور در منطقه ماکو و شهرک مشترک در دستور کار قرار دارد.
وی ایجاد قطب پوشاک با همکاری ترکیه را یکی از اهداف طراحی این شهرک صنعتی دانست و ادامه داد: تلاش می شود با جذب تولیدکنندگان معتبر داخلی و برند های مشهور ترکیه ای، قطب پوشاک در این منطقه ایجاد شود.
سلیمانی از تلاش برای جلب همکاری بیشتر با جمهوری مستقل نخجوان خبر داد و گفت: تلاش می شود همکاری های اقتصادی و گردشگری با این کشور از طریق منطقه آزاد ماکو افزایش یابد.
منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو در شمال غربی ایران و در استان آذربایجان غربی در همسایگی ترکیه واقع شده است.

** دهکده لجستیک راه اندازی می شود
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه پنج سال از اجرای برنامه توسعه این منطقه آزاد تجاری می گذرد، خاطرنشان ساخت: در رویکرد جدید این منطقه، کاهش بروکراسی اداری و تحقق حکمرانی مناطق آزاد از اولویت ها خواهد بود.
وی تبدیل منطقه آزاد ماکو به یک نقطه کانونی را از دیگر اهداف برشمرد و گفت: امسال تغییر نگاه به این منطقه در صدر برنامه های توسعه ای قرار گرفته است.
سلیمانی با بیان اینکه اکنون حدود ۱۸ میلیارد دلارکالا از طریق مرزبازرگان ترانزیت می شود افزود: تلاش می شود زنجیره لجستیک در این منطقه شکل بگیرد تا فقط شاهد ترانزیت کالا نباشیم بلکه از سایر مزیت های زنجیره لجستیک نیز استفاده شود.
به گفته مدیر عامل منطقه آزاد ماکو، ترانزیت اکنون بیشترین مزیت را برای این منطقه به همراه داشته است که با تشکیل زنجیره لجستیک این مزیت بیشتر هم خواهد شد.
وی ادامه داد: مصوبه مرکز لجستیک منطقه آزاد ماکو از دولت دریافت شده است و تلاش می شود دهکده لجستیک به زودی در این منطقه راه اندازی شود.
سلیمانی خاطرنشان ساخت: قرار است در افق ایران ۱۴۰۴ حجم بار این منطقه به حدود ۱۰ میلیون تن در سال افزایش یابد.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو، برندسازی را یکی از مهمترین برنامه های این منطقه برشمرد و گفت: با ایجاد انبارهای مدرن، مرکز لجستیک و هوشمند سازی این منطقه هدف برندشدن را محقق خواهیم ساخت.

** ماکو ظرفیت های فراوان گردشگری دارد
وی با بیان اینکه منطقه آزاد ماکو دارای ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه گردشگری است، افزود: توسعه بومگردی، گردشگری و طبیعت گردی از اهداف این منطقه برای استفاده از ظرفیت های گردشگری آن است.
سلیمانی به راه اندازی گردشگری دیجیتال در این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد برنامه ماکوگرام برای نخستین بار در کشور در این منطقه عملیاتی شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: نوروز ۱۳۹۸ نخستین رویداد ملی گردشگری در این منطقه برگزار خواهد شد و منطقه پذیرای میمانان نوروزی می شود.

** توسعه کشاورزی
وی یکی دیگر از اهداف و اولویت های جدید منطقه آزاد ماکو را توسعه کشاورزی برشمرد و خاطرنشان ساخت: ارس با نزدیک به ۱۰ میلیارد مترمکعب آب بهترین امکان برای توسعه کشاورزی را در اختیار ما قرار داده است.
سلیمانی ایجاد زنجیره های تولید در محصولات دامی و کشاورزی را از دیگر برنامه ها دانست و افزود: تلاش می شود با توسعه کشت و صنعت های بزرگ و تعاونی های زراعی تولید این منطقه به یکی از کانون های تولید گوشت قرمز و سفید تبدیل شود.

** ۵۰ هزار راس دام زنده به زودی وارد منطقه آزاد ماکو می شود
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو گفت: با رایزنی های صورت گرفته با ترکیه قرار شد ۵۰ هزار راس دام زنده ای که از اروپا خریداری شده است، از هفته آینده وارد این منطقه شده و پس از ذبح در کشتارگاهها به سراسر کشور توزیع شود.
سلیمانی با بیان اینکه کشور ترکیه اجازه نمی داد دام زنده از خاک این کشور عبور کرده و وارد ایران شود، افزود: با انجام رایزنی ها مجوز عبور این دام هاداده شد و به زودی گوشت گرم آن وارد زنجیره توزیع کشور می شود.
ادامه دارد…
اقتصام**۲۰۷۸**۲۰۲۵

انتهای پیام /*


اقتصاد


ماکو


شهرک صنعتی


ایران و ترکیه

نظرات بسته شده است.