از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 88095

82 بازدید

به گزارش روز چهارشنبه خطرنگار، از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی، گفت: امروز با انباشت و تراکم داده ها مواجهیم که در هیچ مقطعی از تاریخ این وسعت دسترسی و تراکم اطلاعات و داده وجود نداشته است.وی افزود: کاربران اینترنت در جهان از مرز چهار میلیارد و ۲۰۰ […]

به گزارش روز چهارشنبه خطرنگار، از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی، گفت: امروز با انباشت و تراکم داده ها مواجهیم که در هیچ مقطعی از تاریخ این وسعت دسترسی و تراکم اطلاعات و داده وجود نداشته است.
وی افزود: کاربران اینترنت در جهان از مرز چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر گذشته اند و تعداد وب سایت های جهان به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون رسیده و تعداد ارسال ایمیل ها از مرز ۱۶ تریلیون در سال جاری عبور کرده است. این ها و صدها آمار دیگر اطلاعات و ارتباطات نشان می دهد ما وارد جهان پر ارتباط مجازی شده ایم و فضای فرامحلی فرهنگ و ارتباطات به طور انفجاری توسعه پیدا کرده است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، ادامه داد: امروزه صحبت از تبدیل اطلاعات به داده ها و داده ها به داده های تصویری است؛ از این رو داده و اطلاعات به عنوان سطح دوم واقعیت تلقی می شود که در عرصه گسترده ای بروز داشته است.
به گفته عاملی، امروز با پدیده نانو بایو اینترنت داده ها مواجه هستیم که خلق خیره کننده ای از دانش بشری را به همراه دارد و موجب اتصال دیوایس های ارتباطی به موجودات زنده در مقیاس نانو می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار کرد: در سال ۲۰۱۹ ، ۸۰ درصد ترافیک اینترنت مربوط به داده های تصویری بود و هرچه جلوتر برویم عرصه تصویر اهمیت بیشتری پیدا می کند. در کنار آسیب ها و کاستی هایی که در دوران کنونی با آن مواجه هستیم، با ظرفیت های جدید بسیاری هم روبرو هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: اکنون زمان از ساختار خطی که در آن اتفاقات به نوبت و یکی یکی رخ می داد، وارد عرصه زمان موازی و هم زمانی های ارتباطی فرامحلی شده است که در آن چندین اتفاق می تواند در یک لحظه و به طور هم زمان بیفتد. این امر نشان دهنده قدرت زمان برای آسایش انسان در عرصه زندگی است.
عاملی گفت: امروزه ما با نظام الگوریتمی جدید و باز مواجه هستیم که قدرت مبتنی بر فرآیندهای سیستمی را تأمین می کند. الگوریتم، مدیون اندیشمند بزرگ ایرانی خوارزمی بزرگ است که امروزه منطق ریاضی او نام عصر معاصر را به خود اختصاص داده و از عصر الگوریتم صحبت می شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خاطر نشان کرد: از همین رو است که مقام معظم رهبری می فرمایند اگر می خواستم شغلی را انتخاب کنم، حتماً راهبری فضای مجازی را انتخاب می کردم.
وی این نکته را هم یادآور شد که با همین اشراف رهبری بود که ایشان ۳۰ سال قبل دستور تأسیس مرکز کامپیوتری علوم اسلامی را دادند و همواره بر محوریت و اهمیت علم و فنآوری تاکید داشته اند. ایشان در حکم دوم شورای عالی فضای مجازی، تبدیل ایران به عنوان قدرت سایبری در تراز قدرت های سایبری جهان را خواستار شده اند.
وی ادامه داد: ما ناگزیر هستیم در حین عبور از مسیر تهدیدهای موجود، فضای مطلوب خودمان را بسازیم. اکنون جامعه غرب با معضل تنهایی روبرو است به طوری که انگلستان وزیر تنهایی منصوب می کند.
**۹۴۹۲**۱۵۸۴

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


سواد اینترنتی


شورای عالی انقلاب فرهنگی


کاربر اینترنتی

نظرات بسته شده است.