از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 86216

166 بازدید

فرهاد سرخوش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خطرنگار، با اعلام اینکه گستره دریاچه ارومیه به دو هزار و ۳۶۸کیلومتر مربع رسیده، بیان کرد: وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۳۴۴ کیلومترمربع افزایش یافته است.وی علت اصلی افزایش تراز دریاچه ارومیه در روزهای گذشته را بارندگی و رهاسازی آب سدها […]

فرهاد سرخوش روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خطرنگار، با اعلام اینکه گستره دریاچه ارومیه به دو هزار و ۳۶۸کیلومتر مربع رسیده، بیان کرد: وسعت این دریاچه نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۳۴۴ کیلومترمربع افزایش یافته است.
وی علت اصلی افزایش تراز دریاچه ارومیه در روزهای گذشته را بارندگی و رهاسازی آب سدها به دریاچه عنوان کرد و گفت: میزان بارندگی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری به ۲۱۵٫۳ میلی‌ متر رسید که در مقایسه با سال گذشته ۵۵ درصد افزایش نشان می دهد.
رییس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی با بیان اینکه قبل از تشکیل این ستاد، تراز دریاچه ارومیه سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی متر کاهش می یافت، بیان کرد: برنامه ریزی، تخصیص اعتبار و تلاش دولت تدبیر و امید برای احیای این دریاچه، روند خشک شدن آن را متوقف کرد.
او با تاکید بر اینکه طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه هنوز به بهره برداری نرسیده است، اضافه کرد: سال آینده چندین طرح انتقال آب به دریاچه به بهره برداری می رسد که نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان خواهد داشت.
به گزارش خطرنگار، دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است در مدت ۱۰ سال (۱۳۹۴ تا ۱۴۰۴) به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از گستره آن خشک شد.
همه کارشناسان داخلی و خارجی بر این باورند که مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرح های مختلف، نقش مهمی در احیای نگین آبی آذربایجان دارد.
مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه هفته گذشته در سفری که به ارومیه داشت با تاکید بر اینکه اگر اقدام های عملی دولت تدبیر و امید نبود، امروز اثری از دریاچه ارومیه وجود نداشت، گفت: دریاچه ارومیه به طور موفقیت آمیزی به مرحله تثبیت رسیده است و روند احیای آن ادامه دارد.
مسعود تجریشی با بیان اینکه هنوز طرح های انتقال آب به دریاچه ارومیه به بهره برداری نرسیده است، اظهار داشت: بیشتر این طرح ها سال آینده به بهره برداری می رسد و پیش بینی می شود از سال ۱۴۰۱ سالانه بیش از ۱٫۳ میلیون مترمعکب آب به پیکره دریاچه ارومیه وارد شود.
۳۲۱۴/۲۰۹۳

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


دریاچه ارومیه


ستاد احیا


آذربایجان غربی

نظرات بسته شده است.