از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 85803

80 بازدید

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، احمد تمیم داری عصر دوشنبه در نخستین همایش ملی تحقیقات ادبی در دانشگاه علامه طباطبایی درباره روابط ادبی ایران و جهان اظهار کرد: در گذشته زبان های بسیاری در مرزهای گسترده وسیع ایران مورد استفاده بوده است.وی افزود: مرزهای سیاسی جغرافیایی ، مذهبی و فرهنگی در کشور وجود داشته […]

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، احمد تمیم داری عصر دوشنبه در نخستین همایش ملی تحقیقات ادبی در دانشگاه علامه طباطبایی درباره روابط ادبی ایران و جهان اظهار کرد: در گذشته زبان های بسیاری در مرزهای گسترده وسیع ایران مورد استفاده بوده است.
وی افزود: مرزهای سیاسی جغرافیایی ، مذهبی و فرهنگی در کشور وجود داشته است که مرزهای مذهبی و فرهنگی فراتر از مرز سیاسی عمل می کردند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه اطلاعات ایرانیان در خصوص گذشته و حال کشور بسیار اندک است، یادآورشد: در گذشته کشور گویش های مختلف فارسی بسیاری فعال بوده که باید مورد مطالعه قرار گیرد.
تمیم داری ادامه داد: در کتاب های جغرافیایی باستان ایران از سمت شمال، جنوب، شرق و غرب در وسط جهان قرار داشت اما در کتب جغرافیای جدید انگلیس از قدرت سیاسی خود استفاده کرده و نه تنها خود را مبدأ زمان و اندازه گیری در جهان قرار داده بلکه از نظر جغرافیایی نیز خود را در وسط جهان قرار داده است.
به گفته وی، اندازه گیری کشورهای دنیا در زمان های گذشته از چین آغاز می شد و ایران در میان ربع مسکون زمین قرار داشت.
این استاد ادبیات افزود: با توجه به آثار آب و هواشناسی، قاره آسیا از زمان های گذشته سرزمینی بارانی و غرب یخبندان معرفی شده است، از این رو شکل گیری فرهنگ و تمدن در یخبندان میسر نیست.
تمیم داری با اشاره به اینکه تمدن جهان از شرق و بویژه ایران شکل گرفته، گفت: پس از تغییر آب و هوا در قاره آسیا و کویری شدن این قاره ، تمدن به غرب نیز سرازیر شد.
وی با اشاره به تأثیرگذاری و تأثیرپذیری ایران بر جغرافیا، تمدن و فرهنگ سایر ملل خاطرنشان کرد: ایرانیان از زمان های بسیار دور در بافندگی، نقاشی و آفرینش زیبایی و قالی بافی مهارت بسیاری داشتند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: ایران در جهان نقش محوری داشته است، دانشمندان تأثیرگذار در جهان به ایران تعلق داشتند اما بسیاری از غربی ها و عرب ها این دانشمندان را به صورت اشتباه به کشورهای عربی نسبت می دهند.
تمیم داری در ادامه با اشاره به اینکه باید در ایران به ماهیت ها در برابری دیگری توجه کرد، اظهار کرد: بسیاری از مفاهیم ادبی را ایرانیان کشف کرده اند البته مفاهیم شعری در تمام جهان یکسان است چرا که تمام انسان ها دارای عاطفه هستند. ویلیام جونز در هندوستان با یادگیری ۹ زبان برای اولین بار تأثیر زبان فارسی را در سایر کشورها کشف کرد.
**۹۴۹۱**۱۶۰۱**

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


دانشگاه علامه طباطبایی


فرهنگ ایرانی


تحقیقات ادبی

نظرات بسته شده است.