از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 84296

62 بازدید

به گزارش ایرنا؛ محمدتقی نظرپور روز چهارشنبه در نشست با اعضای شورای دانشگاه بجنورد، منابع دولتی را اصلی ترین منبع کنونی تامین اعتبار دانشگاه ها عنوان کرد.وی افزود: به عنوان مثال اکنون اعتبار جاری دانشگاه بجنورد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال است که حتی اگر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمومی و ۴۵ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی […]

به گزارش ایرنا؛ محمدتقی نظرپور روز چهارشنبه در نشست با اعضای شورای دانشگاه بجنورد، منابع دولتی را اصلی ترین منبع کنونی تامین اعتبار دانشگاه ها عنوان کرد.
وی افزود: به عنوان مثال اکنون اعتبار جاری دانشگاه بجنورد حدود ۳۰۰ میلیارد ریال است که حتی اگر ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار عمومی و ۴۵ میلیارد ریال اعتبارات عمرانی را نیز به آن بیفزاییم، عددی که برای درآمد اختصاصی دانشگاه به دست می آید، بسیار اندک است.
وی از شهریه ها، هدایای خیران، ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و اجاره اماکن و سایر امکانات در اختیار به عنوان دیگر محل های تامین درآمد مراکز دانشگاهی یاد کرد.
نظرپور گفت: در این میان توسعه و تحکیم ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت، راه اندازی مراکز رشد و استارت آپ های علمی کاربردی، ارائه استانداردها برای ارزیابی شاخصه های تحصیلی و استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و پیشگامی در تحقق دولت الکترونیک از راهبردهای اساسی وزارت علوم است.
وی همچنین از ساماندهی و تقویت انجمن های علمی به عنوان دیگر راهبرد یاد کرد و افزود: تاکنون تنها از دانشگاه بجنورد سه هزار و ۸۲۲ نفر دانش آموخته شده اند که اگر حتی ۳۰ درصد آنها مسئولیت هایی را در بخش های مختلف مدیریتی داشته باشند ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه دانشگاه فراهم می شود.
معاون اداری، مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه باید دانشگاه بجنورد حرف اول را در استان بزند، گفت: باید ارتباط مناسب بین دانشگاه و بخش های صنعت، خدمات و کشاورزی ایجاد شود و در کارگروه های استان اعضای هیات علمی نقش فعالی داشته باشند.
وی با تاکید بر گسترش و ساماندهی ظرفیت خیران، افزود: باید از ظرفیت خیران خارج از کشور که به نوعی به استان تعلق خاطر دارند، بهترین استفاده را داشت.
نظرپور با اشاره به زیربنای ۵۷ هزار مترمربعی کنونی دانشگاه بجنورد و زیربنای ۲۷ هزار مترمربعی در دست ساخت آن، گفت: اعتبار امسال این دانشگاه از ردیف های ملی در بخش عمرانی حدود ۴۵ میلیارد ریال و پیش بینی شده در لایحه بودجه سال آینده حدود ۱۰۷ میلیارد ریال است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: با این وجود باید توجه داشت که منابع عمومی دولت محدود است و باید ظرفیت خیران را در بخش های مختلف به کار گرفته و بخشی از نیازها را از آن تامین کرد.
نظرپور به استقرار نظام بودجه ریزی بر مبنای عملکرد و ایجاد منابع پایدار دولتی و غیردولتی برای آموزش عالی کشور اشاره و اظهار داشت: تا زمانی که منابع پایدار را نداشته باشیم گامهایی که برمی داریم چندان استوار نخواهد بود.
وی گفت: باید در منابع درآمدی دانشگاه ها تنوع بخشی داشته باشیم و ظرفیت سازی کنیم زیرا محل هزینه کرد بودجه های دولتی مشخص است ولی اگر درآمد پایدار دیگری تعریف شود می توان راحت تر آن را هزینه کرد.
نظرپور، با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد درآمد بسیاری از دانشگاه ها عمومی است، اظهار داشت: این البته در برخی از آنها معادل ۵۰ درصد است و مبین این است که اگر منابع درآمدی متنوع باشد می توان توسعه بیشتر دانشگاه را انتظار داشت.
وی بیشتر فعالیت دانشگاه بجنورد را در حوزه علوم پایه و فنی و مهندسی دانست و گفت: باید از ظرفیت دانشجویان این بخش ها برای کارگروه های استانی حداکثر استفاده را داشت و با دستگاههای استان ارتباط برقرار کرد.
معاون اداری، مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیشنهاد به کارگیری اعضای هیات علمی در بخش مدیریتی استان را داد تا از این طریق ارتباط دانشگاه با مجموعه های اجرایی تقویت شود.
نظرپور، سرانه ۳٫۶۴ درصدی فضای آموزشی دانشگاه بجنورد را اندک خواند و افزود: باید تلاش کرد تا بخشی از پروژه های نیمه تمام به ترتیب اولویت هر چه سریعتر به بهره برداری برسند.
وی از دانشگاه بجنورد به عنوان نگین علمی و آموزشی استان خراسان شمالی یاد کرد و گفت: بدون شک توسعه آینده شهر به سمت دانشگاه خواهد بود بنابراین باید در ایجاد زیرساختهای دانشگاه حداکثر تلاش صورت گیرد تا زمانی که این مجموعه به شهر متصل شد، همانند ‌نگینی بدرخشد.
در این نشست رئیس دانشگاه بجنورد و ۲ تن از معاونان این مرکز گزارشی از وضعیت کنونی دانشگاه، کمبودها و مشکلات آن ارائه کردند.
خراسان شمالی ۴۰ هزار دانشجو در ۳۹ دانشگاه و مرکز آموزش عالی دارد که دانشگاه بجنورد، به عنوان دانشگاه جامع استان، آموزش چهار هزار و ۵۰۰ دانشجو را در ۴۹ رشته تحصیلی عهده دار است.
ط/۵۱۳۲

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


وزارت علوم


دانشگاه بجنورد


خراسان شمالی

نظرات بسته شده است.