از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 83539

64 بازدید

به گزارش خطرنگار، سید سعید پورجعفر روز سه شنبه در نشست خبری افزود: خراسان جنوبی کمترین تعداد چاه غیرمجاز را در کشور دارد. وی اظهار داشت: چاه های غیرمجاز شناسایی شده در استان دستی بوده و در نقاط خاصی مانند مناطق دارای آب های سطحی حفر شده اند.معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب […]

به گزارش خطرنگار، سید سعید پورجعفر روز سه شنبه در نشست خبری افزود: خراسان جنوبی کمترین تعداد چاه غیرمجاز را در کشور دارد.
وی اظهار داشت: چاه های غیرمجاز شناسایی شده در استان دستی بوده و در نقاط خاصی مانند مناطق دارای آب های سطحی حفر شده اند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای استان خراسان جنوبی گفت: برخی دستگاه های اجرایی اذعان دارند ۶ میلیون مترمکعب آب از این چاه ها برداشت می شود در حالیکه شرکت آب منطقه ای برداشت موثر از این چاه ها را ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب اعلام می کند.
وی یادآور شد: مسدود و پر کردن چاه های غیرمجاز جزو برنامه های همه ساله ماست و تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه در استان انجام شده است و برخی مردم در خصوص پر کردن چاه ها اعتراض کردند که موضوع در دستگاه قضا در دست بررسی قرار دارد.
پورجعفر با بیان اینکه امسال ۲۷ حلقه چاه، پارسال پنج و قبل از آن ۱۰۱ حلقه در استان مسدود شد گفت: اکثر چاه های غیرمجاز در عمق کمتر از پنج متر و حداکثر ۱۰ متر هستند.
وی با بیان اینکه متولی تمامی منابع آبی در استان ها شرکت سهامی آب منطقه ای است عنوان کرد: در حال حاضر ۱۱ هزار و ۸۰۰ منبع آبی در استان وجود دارد که از این تعداد ۶ هزار و ۲۵۲ رشته قنات، ۲ هزار و ۱۸۹ چشمه و سه هزار و ۴۱۰ حلقه چاه هستند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی افزود: یکی از برنامه های اصلی این شرکت اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب است که در این زمینه برنامه های مختلفی برای اطلاع رسانی در مناطق روستایی و شهری اجرا شده است.
وی نصب کنتورهای هوشمند برای چاه های کشاورزی را یکی از برنامه های این طرح ذکر کرد و گفت: مشارکت مردم و کشاورزان نخستین و مهمترین عامل موثر در مدیریت آب است.
پورجعفر اظهار داشت: از ۲ هزار حلقه چاه برقی در استان تاکنون یکهزار و ۷۲۰ حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند شدند و اکثر شهرستان ها از این مهم برخوردار شده اند جز شهرستان طبس که با انعقاد قرارداد به زودی هوشمندسازی چاه ها انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی ۱۲ برنامه در دستور کار قرار دارد گفت: طرح داناب هر سال با همکاری آموزش و پرورش اجرا می شود که در این زمینه دانش آموزان با وضعیت منابع آب استان آشنا می شوند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی خرید چاه های کم بازده را از دیگر برنامه های طرح تعادل بخشی ذکر کرد و گفت: شرکت آب منطقه ای برای خرید چاه های کم بازده متقاضیان اعلام آمادگی می کند.
وی افزود: تاکنون پنج چاه کم بازده از متقاضیان استان خریداری و تعدادی پر شده که تعدادی به نفع سفره های آب زیرزمینی تغییر مصرف داده شده است.
پورجعفر یادآور شد: میزان بارندگی های اخیر از متوسط درازمدت ۱٫۵ درصد رشد را نشان می دهد اما خراسان جنوبی کماکان در ردیف استان های کم بارش کشور قرار دارد.
وی از وجود ۱۲ سد تغذیه مصنوعی و ۱۳ سد مخزنی در استان خبر داد و گفت: از مجموع ۴۸ میلیون مترمکعب ظرفیت سدهای مخزنی، اکنون ۳۰ درصد و معادل ۱۶ میلیون متر مکعب آب ذخیره سازی شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی با بیان اینکه بیشترین حجم مصرف آب در بخش کشاورزی است اظهار داشت: با اجرای طرح تعادل بخشی باید در پنج سال ۲۵۰ میلیون متر مکعب از کسری مخازن جبران شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر از نظر وضعیت منابع آبی ۱۴ دشت آزاد، ۱۸ محدوده ممنوعه و هشت محدوده بحرانی در استان وجود دارد.
پورجعفر به وضعیت رودخانه های استان اشاره کرد و گفت: اکنون ۱۳ طرح مطالعاتی در خصوص رودخانه ها در دست اجرا است و سال های قبل از استان شدن توجه چندانی به رودخانه های استان نشده است.
وی از شناسایی ۱۲۰ مورد تصرف غیرمجاز در بستر رودخانه ها خبر داد و گفت: همچنین امسال طول ۶ کیلومتر (۶۰ هکتار) بستر رودخانه در استان آزادسازی شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین در بستر رودخانه ها هفت مورد برداشت غیرمجاز شن و ماسه شناسایی شده است اما حجم آبراهه ها و رودخانه ها در استان بسیار زیاد است لذا امکان اینکه بتوان همه موارد تخلف را شناسایی کرد، وجود ندارد.
وی یادآور شد: یکی از برنامه های طرح تعادل بخشی، مهار روان آب های سطحی است که احداث سدهای تغذیه مصنوعی از جمله سد بندان از جمله این طرح هاست.
پورجعفر با بیان اینکه صد درصد سیلاب های سطحی استان مهار می شود گفت: اینکه گفته می شود در استان آب بارندگی در شهرستان های مرزی به سمت افغانستان خارج می شود، کذب است.
وی ادامه داد: مادر چاه در افغانستان و مظهر چاه در دق پترکان زیرکوه قرار دارد و هیچ آبی از استان وارد افغانستان نمی شود همچنین سد سیاهو زیرکوه برای مهار روان آب ها احداث شده است.
۷۵۵۷*۳۰۲۸

انتهای پیام /*


اقتصاد


آب


چاه غیرمجاز


آب سطحی

نظرات بسته شده است.