از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 51990

114 بازدید

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی خطرنگار، از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، در طبیعت سوسک ها می توانند برای مدت ۳۰ دقیقه زیر آب زنده بمانند. اما اکنون سوسک رباتیک محققان دانشگاه هاروارد می تواند این کار را بهتر انجام دهد. این میکرو ربات متحرک دانشگاه هاروارد که به HAMR معروف است در واقع […]

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی خطرنگار، از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، در طبیعت سوسک ها می توانند برای مدت ۳۰ دقیقه زیر آب زنده بمانند. اما اکنون سوسک رباتیک محققان دانشگاه هاروارد می تواند این کار را بهتر انجام دهد.
این میکرو ربات متحرک دانشگاه هاروارد که به HAMR معروف است در واقع نسل جدید ‘میکرو ربات متحرک دانشگاه هاروارد’ (HAMR) است که از پدهای پا چند کاره استفاده می کند؛ این پدها با تکیه بر تنش سطحی کار می کنند؛ به طوری که زمانی که HAMR باید شنا کند، تنش سطحی قابلیت شناوری را ایجاد می کند اما زمانی که لازم است این سوسک رباتیک در آب فرو رود، تنش سطحی با اعمال ولتاژ سطح آب را می شکافد.
این فرایند electrowetting نامیده می شود که در واقع همان کاهش زاویه تماس میان ماده و سطح آب تحت یک ولتاژ اعمال شده، است. این تغییر زاویه تماس، شکافتن سطح آب را برای اشیاء آسان تر می کند.
HAMR که تنها ۱٫۶۵ گرم ( حدود وزن یک گیره بزرگ کاغذ) وزن دارد می تواند ۱٫۴۴ گرم بار اضافی را بدون فرو رفتن در آب حمل کند و یا پاهای خود را با فرکانس ۱۰ هرتز در آب بچرخاند.
HAMR برای راه رفتن در زیر سطح آب نیز از همان روش راه رفتن بر خشکی استفاده می کند و به همان اندازه متحرک است. اما برای بازگشت به خشکی با چالش بزرگی از نیروی اعمال شده توسط آب مواجه می شود.
نیروی کششی سطحی آب که دو برابر وزن ربات است، ربات را پایین می کشد و علاوه بر این، گشتاور القا شده، موجب افزایش شدید اصطکاک بر پاهای عقب ربات می شود.
محققان برای حل این مشکل، پدهای نرمی را به پاهای جلوی ربات نصب کردند تا ظرفیت وزنی آن را افزایش دهند و اصطکاک را در جریان صعود تقسیم کنند. در نهایت این ربات با راه رفتن بر یک شیب ملایم می تواند از نیروی اعمال شده توسط آب فرار کند.
محققان امیدوارند که در گام های بعدی بتوانند حرکت HAMR را بیشتر تقویت کنند و روشی برای بازگرداندن این ربات به خشکی بدون استفاده از یک رمپ (سطح شیب دار) و احتمالا با استفاده از چسبندگی های الهام گرفته از بدن مارمولک و یا اعمال مکانیزم های پرش پیدا کنند.
علمی**۲۰۳۸**۲۰۱۷

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


سوسک ربانیک


زیر آب

نظرات بسته شده است.