از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 43944

127 بازدید

به گزارش خطرنگار، شکرالل سلمان زاده چهارشنبه در کارگروه بهداشت و درمان خوزستان در استانداری با بیان اینکه روند بیماری هپاتیت آ در این استان رو به افزایش است، افزود: این بیماری از طریق آب آلوده منتقل می شود که نشان می دهد آلودگی در آب وجود دارد.وی بیان کرد: پارسال تعداد مبتلایان به بیماری […]

به گزارش خطرنگار، شکرالل سلمان زاده چهارشنبه در کارگروه بهداشت و درمان خوزستان در استانداری با بیان اینکه روند بیماری هپاتیت آ در این استان رو به افزایش است، افزود: این بیماری از طریق آب آلوده منتقل می شود که نشان می دهد آلودگی در آب وجود دارد.
وی بیان کرد: پارسال تعداد مبتلایان به بیماری هپاتیت آ در خوزستان بسیار کمتر از تعداد کنونی بود.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: موارد مبتلا به اسهال نیز در خوزستان رو به افزایش است و نشان از وجود مشکل در آب، نبود نظارت کافی بر مواد غذایی و افزایش دستفروشان دارد.
وی گفت: از پارسال تاکنون هیچ مورد بیماری ناگ انسانی نداشتیم ولی هم اکنون مبتلایان به این بیماری در خوزستان رو به افزایش است و مشاهده شده ناگ در فاضلاب استان موجود است.
سلمان زاده افزود: ناگ میکروب شبهه وبا است که بیماری زایی آن کمتر از وبا است.
وی بیان کرد: افزایش بیماری‌های تغذیه ای و سوء تغذیه ای به دنبال کاهش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی و افزایش قیمت و تغییر الگوی مصرف مواد غذایی، افزایش افراد تحت تاثیر از امواج گرمایی، افزایش بیماری های واگیر به ویژه در هنگام رویدادهایی جدی اقلیمی نظیر سیل و خشکسالی (وبا، سالک، انواع اسهال، و حصبه) و همچنین ظهور مجدد بیماری‌های ریشه کن شده نظیر مالاریا، افزایش بیماری‌های تنفسی ناشی از آلودگی زیست محیطی و افزایش انواع بیماری های پوستی و چشمی و انواع فشارهای روحی و روانی از جمله چالش های این حوزه است.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وضع موجود سامانه های آبرسانی شهری گفت: در محدوده زیرپوشش دانشگاه جندی شاپور اهواز ۱۹شهرستان با ۳۸شهر و ۲میلیون و ۳۶۱هزار و ۳۳۹نفر جمعیت وجود دارد که آب آشامیدنی در این شهرها با ۷۸منبع آب شامل رودخانه کارون، کرخه، دز، زهره، رود زرد، و چاه زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب اهواز و خوزستان تامین می‌شود.
وی ادامه داد: نمونه برداری میکروبی آب در مناطق شهری براساس جمعیت زیرپوشش در مواقع پیک بیماری های روده ای ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.
سلمان زاده افزود: براساس بررسی میکروبی انجام شده در شهرستان‌های زیرپوشش، کیفیت آب شهرستان های مسجدسلیمان، ماهشهر، اندیکا و کارون نیاز به مداخله و اصلاح دارند.
وی با اشاره به وضعیت موجود سامانه‌های آبرسانی روستایی حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تعداد کل روستاهای تابعه این دانشگاه ۲ هزار و ۱۹۴ روستا است که ۶۱۹ هزار و ۲۲۳ نفر جمعیت دارد.
رییس مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: یک هزار و ۸۰۲ روستا دارای شبکه لوله‌کشی هستند که از این تعداد ۴۳ روستا فاقد متولی تامین کننده آب هستند.

** ۳۹۲ روستا شبکه لوله کشی آب ندارند
وی افزود: همچنین ۳۹۲ روستا فاقد شبکه لوله کشی هستند که از این تعداد ۳۶۲ روستا متولی تامین کننده آب ندارد.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به استفاده مردم از آب تصفیه کن های خانگی گفت: با توجه به اطلاع رسانی ناکافی، مردم فیلترهای به موقع عوض نمی شوندو همین موضوع باعث آلودگی ثانویه آب می شوند و به دلیل استقرار میکروب‌ها آب شرب آنها آلوده می شود.
وی بیان کرد: روش دیگر مردم خریداری آب از آب شیرین کن ها است که عوارض خاص خودش را دارد، البته در سال های اخیر اقدامات زیادی برای ساماندهی آنها انجام شده و بسیاری از اماکن توزیع آب شیرین کن غیرمجاز تعطیل شده‌اند.
سلمان زاده ادامه داد: گاهی شاهدیم آب در خودروها و سه چرخه هایی توزیع می شود که از نظر بهداشتی دارای مشکل هستند و برخی از آنها حتی سالی یکبار منبع آب خود را ضد عفونی نمی کنند.

** ۳۰۰ کیلومتر جوی روباز در شهرستان کارون وجود دارد
وی با بیان اینکه جوی‌های رو باز از موارد تهدید کننده سلامت مردم هستند توضیح داد: تنها در شهرستان کارون ۳۰۰کیلومتر جوی رو باز وجود دارد و از نظر لایروبی که باید از سوی شهرداری صورت بگیرد وضعیت خوبی ندارند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: بخشداری ها و شهرداری ها و دهیاری ها لایروبی جوی های رو باز را تمکین نمی کنند و کاری از دست ما بر نمی آید.
۷۱۶۴/ ۶۰۳۷

انتهای پیام /*


اجتماعی


هپاتیت


کارگروه بهداشت خوزستان


آلودگی آب

نظرات بسته شده است.