از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 49842

591 بازدید

فاطمه سیفا دارای مدرک دکترای مطالعات منطقه ای (ایران) از دانشگاه تهران یک تبعه اندونزی که هشت سال در ایران زندگی کرده است،در گفت وگو با خطرنگار، گفت: ایران و اندونزی به عنوان دو کشور مسلمان آداب و رسوم ویژه ای در ماه مبارک رمضان دارند که بسیاری از آنها ریشه های مشترکی دارد.وی افزود: […]

فاطمه سیفا دارای مدرک دکترای مطالعات منطقه ای (ایران) از دانشگاه تهران یک تبعه اندونزی که هشت سال در ایران زندگی کرده است،در گفت وگو با خطرنگار، گفت: ایران و اندونزی به عنوان دو کشور مسلمان آداب و رسوم ویژه ای در ماه مبارک رمضان دارند که بسیاری از آنها ریشه های مشترکی دارد.
وی افزود: شباهت های فرهنگی میان دو کشوردر این ایام به دلیل اینکه هر دو مسلمان هستند بسیار است و برخی تفاوت ها نیز به لحاظ فرهنگ های بومی – محلی در هر یک از این دوکشور وجود دارد.
برای مسلمانان جهان از جمله ایران و اندونزی، ماه مبارک رمضان ماه پر خیر و برکتی است و عموم مردم از ورود به آن خوشحال شده و از آن استقبال می کنند.
استاد دانشگاه دانشکده علوم سیاسی و اجتماعی دانشگاه UIN جاکارتا توضیح داد: اندونزی بزرگترین کشور مسلمان (سنی) در جهان است که بیش از ٢۵٠ میلیون نفرجمعیت دارد که ٨۵ در صد آن مسلمان است و ایران نیز بزرگترین کشور مسلمان (شیعه) در جهان بوده که دارای بیش از۷۰ میلیون نفر جمعیت دارد.
وی با برشمردن برخی آئین های هر دو کشور در ماه مبارک رمضان گفت که برگزاری این مراسم بسیار زیباست و از فرهنگ مشترک اسلامی در دو کشور ریشه می گیرد و نشان می دهد که مسلمانان ریشه های فرهنگی واحدی دارند.
وی با توجه به اینکه ۸ سال در ایران تحصیل و زندگی کرده است برخی از این آئین ها را اینگونه برشمرد:
– استقبال ماه رمضان و شوق در ورود به این ماه درهر دو کشور وجود ارد.
– در ماه مبارک رمضان بیشتر اغذیه فروشی ها مانند رستوران ها و کافه شاپ ها بسته هستند و حتی اگرافرادی نیز به هر دلیل روزه نمی گیرند اما به این ماه مبارک احترام گذاشته و آشکارا در انظار عمومی غذا یا نوشیدنی نمی خورند.
– ساعات فعالیت اداره ها، مدارس و مراکز آموزش تغییر می کند تا روزه داران بتوانند در ساعت های طولانی تابستان زمان بیشتری برای استراحت داشته باشند.
– در اندونزی مراسم افطاری زیادی در خانه ها، رستوران ها ، مجامع مختلف برگزار می شود و مردم بیشتر تا هنگام سحر بیدار هستند. علاوه براین برخی افراد هستند که در خیابان ها و یا مساجد همسایگان خود را برای اعمال سحری بیدار می کنند.
– در اندونزی هر شب بعد از نماز عشاء، مردم نماز تراویح را به جماعت می خوانند .
– مسلمانان در هر دو کشور مراسم شب قدر برگزار می کنند اما ایام این شب ها متفاوت است.
– سفره های پربرکت در ماه رمضان هم دراندونزی و هم در ایران بسیار پهن می شود به ویژه برای فقرا و نیازمندان و در مساجد نیز غذا برای نیازمندان به صورت رایگان ارائه می شود.
– مردم دراندونزی معمولا با خوراکی ویژه ماه رمضان مانند کلاک Kolak که یک نوع غذا با موز است و یا با شیرنارگیل و شکر افطار می کنند.
– سفره های ماه رمضان در ایران هم بسیار تنوع غذایی دارد مانند آش، حلیم و زولبیا بامیه.
– کودکان در اندونزی از ۶ یا ٧ سالگی روزه می گیرند اما زمان روزه داری آنها کمتراست تا برای روزه داری در هنگام بلوغ آماده شوند.
– عید فطربزرگترین عید برای مسلمانان در اندونزی است.
– روز عید فطر در اندونزی خَیلی هیجان وجود دارد و همه بسیارخوشحالند که یک ماه تمام روزه گرفتند و دستور الهی را اجرا کردند. مردم اندونزی در این روز لباس نو پوشیده و به دیدن خانواده ها و اقوام خود می روند.
– مردم اندونزی همچنین برای عید فطر خانه های خود را تمیز کرده ،شیرینی ها و غذای ویژه برای این روز تدارک می بینند و تقریبا یک هفته در تعطیلات به سر می برند.
آساق **۱۵۹۹

انتهای پیام /*


فرهنگی


اندونزی


ایران


عید فطر

نظرات بسته شده است.