از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 52592

109 بازدید

به گزارش خطرنگار، مراسم سی و ششمین سالگرد ربوده شدن ۴ دیپلمات ایرانی درلبنان، ظهر جمعه با حضور نمایندگان رئیس جمهوری و رئیس پارلمان این کشور در محل سفارت جمهوری اسلامی در بیروت برگزار شد.در این مراسم «حکمت دیب» نماینده پارلمان لبنان و فرستاده ویژه «میشل عون» رئیس جمهوری، «میشل موسی» دیگر نماینده پارلمان به […]

به گزارش خطرنگار، مراسم سی و ششمین سالگرد ربوده شدن ۴ دیپلمات ایرانی درلبنان، ظهر جمعه با حضور نمایندگان رئیس جمهوری و رئیس پارلمان این کشور در محل سفارت جمهوری اسلامی در بیروت برگزار شد.
در این مراسم «حکمت دیب» نماینده پارلمان لبنان و فرستاده ویژه «میشل عون» رئیس جمهوری، «میشل موسی» دیگر نماینده پارلمان به نمایندگی از «نبیه بری» رئیس مجلس و همچنین «سیدابراهیم موسوی» نماینده حزب الله در مجلس به نمایندگی از «سیدحسن نصرالله» دبیرکل این حزب و دیگر شخصیت های سیاسی، فرهنگی و مذهبی لبنانی و فلسطینی حضور داشتند.
حسینی کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در این مراسم، با بیان اینکه در تیرماه سال ۱۳۶۱ (ژوئیه ۱۹۸۲) بخش وسیعی از لبنان از جمله بیروت پایتخت آن در اشغال رژیم صهیونیستی بود، مسئول اصلی جنایت ربایش ۴ دیپلمات ایرانی را که برای انجام وظیفه خود و تقویت روابط ایران و لبنان عازم این شهر بودند، اشغالگران اسرائیلی دانست.
وی گفت: این مراسم امروز در حالی برگزار می شود که همچنان رژیم صهیونیستی به جنایت ها و بی توجهی و عدم پایبندی به قوانین و مقررات بین المللی ادامه می دهد و تجاوزها و اشغالگری خود را در فلسطین به ویژه غزه و همچنین لبنان تداوم می دهد.
دیپلمات ارشد ایران همچنین در گفت و گو با خبرنگار خطرنگار، در بیروت، بر ضرورت مسئولیت پذیری همه طرف های ذیربط تاکید کرد و گفت: چه کسانی که دست به این جنایت زده اند و دیپلمات های ایرانی را در آن ایست و بازرسی ربودند و دولت لبنان که مسئولیت تامین سلامت دیپلمات های کشورهای دیگر را به عهده دارد، در این زمینه مسئولیت دارند.
حسینی یادآور شد که دولت لبنان در این راستا اقداماتی کرده اما معتقدیم همچنان باید به تلاش های خود ادامه دهد.
کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بیروت یاد آورشد: ما تاکید داریم که باید یک کمیته حقیقت یاب با حضور همه طرف ها از جمله دولت جمهوری اسلامی، دولت لبنان و سازمان ملل متحد تشکیل شود و سرنوشت دیپلمات های ایرانی روشن شود.
وی تصریح کرد: ایران معتقد است که در آن روز عزیزان ما توسط مزدوران اسرائیل ربوده شده اند و به آنها تحویل داده شده اند و این رژیم اشغالگر باید پاسخگوی افکار عمومی جامعه جهانی و ایرانیان باشد.
«عدنان منصور» وزیر امور خارجه پیشین لبنان نیز در این مراسم با اشاره به رنج ها و سختی هایی که طی ۳۶ سال خانواده های ۴ دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان تحمل کردند، گفت: ما در برابر مسئولیتی اخلاقی، قانونی، انسانی و حرفه ای قرار داریم که به ویژه بر عهده دولت لبنان است، چون در جغرافیای سرزمینی لبنان این اتفاق افتاده است.
وی افزود: دستگاه های مربوطه در لبنان باید تلاش های خود را دوچندان کنند تا این پرونده را به طور جدی و فعالانه برای مشخص شدن سرنوشت این دیپلمات ها پیگیری کنند و همچنین عاملان ربایش مسلحانه آنان در ایست و بازرسی را به سزای اعمال خود برسانند.
«میشل موسی» رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس لبنان هم طی سخنانی گفت: ربایش ۴ دیپلمات ایرانی که نزدیک به چهار دهه از آن می گذرد، در غیاب جهانی وجدان انسانی انجام شد و به دلیل اینکه بر اساس کنوانسیون وین، آنها از مصونیت سیاسی برخوردار بودند و به خاطر اینکه در سال ۱۹۸۲ لبنان تحت اشغال دشمن اسرائیلی بود، مسئولیت این جنایت و همه پیامدهای آن بر عهده اشغالگران است.
وی ادامه داد: تحقیقات دستگاه های ذیربط نشان دهنده آن است که رژیم صهیونیستی دیپلمات های ایرانی را به زندان های خود در سرزمین های اشغالی (فلسطین) منتقل کرد، اما آنها همواره از این موضوع شانه خالی می کنند.
نماینده پارلمان لبنان تصریح کرد: جای تعجب نیست که رژیم صهیونیستی این جنایت را کرده باشد، چرا که سال هاست، سرزمین فلسطین و همه ملت آن را ربوده است.
موسی، در پایان اظهار داشت: این جنایت لکه ننگی بر پیشانی جامعه جهانی به خصوص آنهایی که شعار حقوق بشر سر می دهند، باقی خواهد ماند تا روزی که آنها به سلامت نزد خانواده و در آغوش کشورشان بازگردند.
چهاردهم تیر ماه سال ۱۳۶۱ درحالی که چهار دیپلمات ایرانی، «سید محسن موسوی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی، «حاج احمد متوسلیان» وابسته نظامی ایران، «تقی رستگار مقدم» کارمند سفارت و «کاظم اخوان» خبرنگار و عکاس جمهوری اسلامی در حال بازگشت به بیروت بودند، در ایست و بازرسی «برباره» در شمال لبنان بوسیله شبه نظامیان تندروی مسیحی هماهنگ با رژیم صهیونیستی ربوده شدند و از آن پس از سرنوشت شان هیچ خبر تایید شده ای در دست نیست.
برخی از شواهد حاکی از شهادت آنان است اما مدارک و شواهد بیشتر گویایی این است که شبه نظامیان «نیروهای لبنانی» به ریاست «سمیر جعجع» در همان وقت آنان را به اشغالگران اسرائیلی تحویل دادند.
خاورم**م.ا**۲۰۵۴ *شبس*۱۴۸۸ **

انتهای پیام /*


سیاسی


لبنان


دیپلمات ها

نظرات بسته شده است.