از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 59139

238 بازدید

به گزارش خبرنگارسیاسی خطرنگار، سوال از رییس جمهوری نزدیک به دو هفته پیش از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، طرحی که بر مبنای آن، رییس جمهوری برای پاسخگویی به سوالات مطرح شده در خانه ملت حضور می یابد؛ اگرچه به اصل ۸۸ تحت شرایطی سوال از رییس جمهوری را برای نمایندگان قائل […]

به گزارش خبرنگارسیاسی خطرنگار، سوال از رییس جمهوری نزدیک به دو هفته پیش از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، طرحی که بر مبنای آن، رییس جمهوری برای پاسخگویی به سوالات مطرح شده در خانه ملت حضور می یابد؛ اگرچه به اصل ۸۸ تحت شرایطی سوال از رییس جمهوری را برای نمایندگان قائل است، اما بسیاری از صاحب نظران و فعالان سیاسی این طرح را در شرایط کنونی به سود کشور و نظام نمی دانند.
البته رییس جمهوری هفته گذشته با مردم گفت و گوی تلویزیونی داشت و ضمن پرداختن به مسائل و چالش های داخلی و سیاست خارجی گفت: در شرایطی هستیم که سیاست دولت تغییر نکرده است می گویند روحانی از لحاظ جناحی چپ و راست؛ روحانی به چپ نزدیک تر بوده به راست چرخش کرده و من هیچ چرخشی نکردم و همان نظری که سال ۹۲ داشتم نه ۹۶ قول هایی که به مردم دادم بلکه همان قول هایی که به مردم دادم بر همان مبنا حرکت می کنم.
روحانی افزود: تردید ندارم اساس راحتی و آینده خوب مردم در سایه اعتدال است. تندروی ها، افراط گری ها، جداشدن از هم و روبروی هم ایستادن به نفع ما نیست، به ضرر جامعه است و باید به همه جناح ها احترام بگذاریم.
«داریوش قنبری» فعال سیاسی اصلاح طلب، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری، با بیان اینکه سوال از رییس جموری در شرایط کنونی به صلاح کشور و نظام نیست، به خطرنگار، گفت: وضعیت فعلی به هیچ وجه ایجاب نمی کند که سوال از رییس جمهوری را در مجلس داشته باشیم، زیرا فشارهای دشمن بر کشور روز به روز بیشتر می شود و از این رو باید به فکر عبور از این شرایط باشیم تا به چالش کشیدن همدیگر.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، سوال از رییس جمهوری را ادامه دلواپسی های موجود در کشور از سوی طیف های مخالف دولت عنوان کرد و افزود: این امر به مصلحت کشور نیست؛ همین طیفی که اکنون سوال از دکتر روحانی را کلید زده اند، در دوره رییس جمهوری دولت های نهم و دهم، با توجیه اینکه در شرایط قرار داریم، به نمایندگان می گفتند که حتی به وزاری دولت تذکر نیز ندهند چه رسد به استیضاح و سوال از رییس جمهور و غیره.

موضوع سوال از رییس جمهوری از اساس منتفی است
قنبری با بیان اینکه مسائلی که در سوالات از رییس جمهوری مطرح شده است ارتباطی به مسائل مدیریتی ندارد که به واسطه آن ها رییس جمهور را مقصر بدانیم، گفت: همین کسانی که امروز سوال از رییس جمهوری را مطرح کرده اند در ایجاد وضعیت اقتصادی کنونی دخیل هستند و با سوال از رییس جمهوری می خواهند فرار به جلو داشته باشند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: همه به خاطر دارند که شروع تحریم ها از زمان آقای روحانی نبوده است و رییس جمهوری وارث دولتی شد که تا شش قطعنامه شورای امنیت را در کارنامه خود داشت.انتخاب دکتر روحانی به این سبب بود که کشور از آن شرایط و تحریم هایی که دلواپسان کنونی در ایجاد آن سهیم بودند، نجات یابد. آقای روحانی با آغاز ریاست جمهوری در مسیری حرکت کرد که مردم انتظار داشتند و نتیجه آن نیز پایان قطعنامه های شورای امنیت و دستیابی به برجام به عنوان یک توافق برد- برد برای کشور بود.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری در ادامه به ثبات و آرامش اقتصادی در دولت اول حسن روحانی اشاره کرد و افزود: در این چهار سال سایه تحریم ها از سر کشور برداشته شد وکشور به حالت عادی بازگشت. تا اینکه با دولت ترامپ و بدعهدی های آمریکا، بر سر راه برجام مواجه شدیم با وجود این اما برجام همچنان کار می کند و از بین نرفته است و ما تحریم های شورای امنیت را نداریم و فقط تحریم های یک جانبه آمریکا است.
قنبری با بیان اینکه من نمی خواهم بگویم که تحریم های یک جانبه آمریکا بی تاثیر نیست، افزود: ما دیگر شرایط گذشته را نداریم و به عنوان کشوری معرفی نشده ایم که علیه صلح و امنیت بین المللی باشد، بلکه کشوری صلح طلب در جامعه بین المللی هستیم که به تعهدات خود در برجام پایبند بوده ایم.
این استاد دانشگاه گفت: تحریم های فعلی آمریکا بسیار ظالمانه است و حتی هم پیمانان و همراهان همیشگی ایالات متحده با آن همراهی نکرده و با اذعان به پایبندی ایران به برجام، این تحریم ها را محکوم می کنند و این یک پیروزی برای ما و دولت آقای روحانی است که توانسته بین آمریکا و متحدان همیشگی آن شکاف بیاندازد. اینکه آمریکایی ها پیشنهاد مذاکره می دهند در نتیجه شکست دیپلماتیکی است که آن ها متحمل شده اند.

مخالفت دلواپسان، نه برای کشور بلکه در مخالفت با دولت است
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر این امر که«آقای روحانی کم کاری نداشته بلکه از تمام توان دولت خود برای پیشرفت کشور و برقراری ثبات نسبی در اقتصاد و بازار مایه گذاشته است»، تصریح کرد: برجام برای کشور دستاوردهای زیادی داشته است و همان زمان که برجام حاصل شد و کشور تا اندازه ای به آرامش رسید، عده ای در کشور ادعای دلواپسی داشتند و اکنون نیز با خروج آمریکا از برجام، همچنان دلواپس هستند و به نوعی رفتارها و رویکردهای آن ها در قبال دولت و برجام دوگانه و متناقض بوده و این دلواپسی آن ها نه برای برجام که در مخالفت با دولت است.
قنبری ادامه داد: دلواپس ها و تناقضات به نوعی استراتژی دلواپسان است و از آغاز دولت روحانی تا کنون نیز تداوم داشته است و هیچ منطقی نیز بر آن ها حاکم نیست وی متوان گفت که ادامه این رفتارها و سنگ اندازی ها با هدف ضربه زدن به دولت و به نوعی تبلیغات برای انتخابات بعدی است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این که «سوال کنندگان از رییس جمهوری خود فراموش کرده اند که باعث شرایط و مسائلی هستند که آن را از آقای روحانی سوال می کنند.»، تصریح کرد: رییس جمهوری لااقل برای چهار سال توانست ثبات اقتصادی را در کشور برقرار کند و مخالفان اکنون نمی توانند فرار به جلو داشته باشند ودر ایجاد و تشدید شرایط فعلی رییس جمهوری را مقصر بدانند. دکتر روحانی بهانه ای دست دشمن برای اعمال تحریم نداده است بلکه مسبب بی نظمی های فعلی و تحریم ها همان طیفی هستند که سوال از رییس جمهوری را مطرح می کنند.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری گفت: انتظار می رود رییس جمهوری در مجلس مقصران ایجاد و تشدید شرایط کنونی کشور را معرفی کند. مردم آگاه هستند و می دانند که ریشه این مشکلات در کجاست؛ کسانی که روزی پوزیسیون بودند الان نمی توانند نقش اپوزیسیون را بازی کنند و دولت را در شرایطی که خود به وجود آورده اند، زیر سوال ببرند.

رییس جمهوری امید را به جامعه پمپاژ کرد
قنبری» همچنین اظهارات رییس جمهوری در گفت و گوی تلویزیونی با مردم را مثبت ارزیابی کرد و به خطرنگار، گفت: رییس جمهوری در گفت و گو با مردم به مسائل و موضوعات مختلفی در حوزه سیاست داخلی و خارجی پرداختند. اگر چه برخی انتقاد می کنند که ایشان بسیار با آرامش با مردم صحبت کرده است و این آرامش خیلی با واقعیت جامعه ایران همخوانی ندارد اما شرایط ایجاب می کند که آقای روحانی به عنوان رییس جمهوی به گونه ای با مردم سخن گوید که آرامش و امید را به جامعه پمپاژ کند.
وی افزود: جایگاه رییس جمهوری، جایگاهی است که به هر حال باید این آرامش را در کلام رییس جمهوری احساس می کردیم ضمن اینکه آقای روحانی به ریشه های اصلی بحران اقتصادی در کشور اشاره کرد و هم ریشه بحران سیاست داخلی و هم سیاست خارجی را به خوبی توضیح داد و ارزیابی خاص خود را از وضعیت کنونی کشور ارائه کرد.
عضو شورای مرکزی حزب مردم سالاری تصریح کرد: رییس جمهوری به اعتراضی که دی ماه گذشته در یکی از شهرهای کشور اتفاق افتاد و به شهرهای دیگر نیز سرایت کرد، اشاره کرد؛ این اعتراض ها باعث شد که آمریکایی ها که تا آن زمان برای بازگشت تحریم ها تردید داشتند، برای اعمال دوباره تحریم ها علیه ایران مصمم شوند. در مجموع آقای روحانی به صراحت و به درستی ریشه مشکلات کنونی کشور ر ا جریانی معرفی کردند که هنوز هویت رای مردم را در سال گذشته نپذیرفته وتلاش کردند بحران هایی را در کشور ایجاد کنند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این سنگ اندازی ها باعث شد آمریکایی ها از این شرایط سوء استفاده کنند، افزود: آمریکایی ها به گمان اینکه اعمال تحریم ها و ایجاد تنگنا موجب می شود که مردم ایران علیه نظام اعلام نارضایتی و اعتراض کرده و این مساله کشور را به سمت آشوب و سقوط نظام هدایت کند، از برجام خارج و بر بازگشت تحریم ها علیه ایران اصرار کردند.
قنبری گفت: در واقع اعتراضاتی که در دی ماه سال گذشته در کشور و با هدایت پشت پرده مخالفان دولت صورت گرفت، در بازگشت تحریم ها و بهره برداری دشمنان خارجی نظام بی تاثیر نبوده است. با وجود این اقدام نامطلوب، هم اکنون نیز برخی جریان های سیاسی مخالف از دولت و رییس جمهوری خود را ذی حق دانسته و از دولت طلبکار شده اند و در شرایط فعلی به جای اینکه پاسخگو باشند در صدد مقصر جلوه دادن دولت در ایجاد شرایط موجود هستند.
دکتر روحانی در چهار سال نخست ریاست جمهوری خود با سیاست های تعاملی و مانع از ایجاد تحریم های جدید علیه ایران شد و با برجام تلاش کرد درجه ای از ثبات و تعادل مطلوب را در کشور برقرار کند و انتخاب دوباره ایشان از سوی مردم، تمایل جامعه به پایان سیاست های انزوا گرایانه و حرکت به سمت سیاست های تعاملی در خارج و داخل از کشور را نشان می دهد.
با به نتیجه رسیدن برجام عده ای اعلام کردند که دلواپس هستند و هم اکنون نیز آن ها با تداوم دلواپسی خود خروج آمریکا از برجام را دست مایه انتقاد و هجمه به دولت قرار داده اند و هدف آنها ضربه زدن به دولت بوده است و می توان گفت در ایجاد مشکلات اقتصادی چند ماه اخیر کشور شریک هستند و اقدامات آن ها چنانکه رییس جمهوری به آن پرداخت، وحدت شکنانه و همسو با منافع بیگانگان بوده و به زیان کشور خواهد بود.
**سیام**۳۰۵۰**۱۵۵۳

انتهای پیام /*


سیاسی


گفت و گوی تلویزیونی رییس جمهور


وحدت ملی


برجام

نظرات بسته شده است.