از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 14167

158 بازدید

به گزارش خطرنگار، دولت جدید اتریش با ائتلاف حزب راست میانه ‘مردم’ و حزب دست راستی ‘آزادی’ که رسانه های اروپایی از آن به عنوان حزب راست افراطی یا پوپولیست یاد می کنند، روز دوشنبه ۲۷ آذر ماه کار خود را آغاز کرد. در دولت جدید کنترل پنج وزارتخانه از جمله دفاع، کشور و امور […]

به گزارش خطرنگار، دولت جدید اتریش با ائتلاف حزب راست میانه ‘مردم’ و حزب دست راستی ‘آزادی’ که رسانه های اروپایی از آن به عنوان حزب راست افراطی یا پوپولیست یاد می کنند، روز دوشنبه ۲۷ آذر ماه کار خود را آغاز کرد. در دولت جدید کنترل پنج وزارتخانه از جمله دفاع، کشور و امور خارجه برعهده حزب آزادی است. حزب آزادی اتریش پس از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۵۶ از سوی اعضای سابق حزب نازی تاسیس شد و در سال های اخیر ‘هانس کریستین اشتراخه’ رهبر حزب آزادی تلاش کرده تا با اقداماتی از جمله اخراج برخی از اعضای حزب، چهره این حزب را تعدیل کند. اشتراخه در دولت جدید معاون ‘سباستین کورتس’ صدر اعظم اتریش است. او بتازگی در گفت وگو با روسی اسپوتنیک تاکید کرد که حزب او با هر نوع افراط گرایی مخالف و به ارزش های دموکراتیک پایبند است.
در این حال، چند تن از سیاستمداران سابق از جمله ‘میگوئل آنخل موراتینوس’ و ‘برنار کوشنر’ وزیران امور خارجه سابق اسپانیا و فرانسه و ‘کیم کمپل’ نخست وزیر سابق کانادا در نامه سرگشاده ای که روز جمعه در روزنامه فرانسوی ‘لوموند’ منتشر شد، از ‘سکوت و بی توجهی’ در این زمینه انتقاد کردند و با توصیف حزب آزادی به عنوان ‘وارثان نازیسم’ خواستار اقدام رهبران اروپایی و بایکوت (تحریم) وزیران عضو این حزب در دولت اتریش شدند.
در این نامه آمده است: ‘اجازه دهید چشمان خود را نبندیم ؛ وارثان نازیسم به قدرت رسیده اند و ما همه نگران هستیم زیرا ایدئولوژی مرگبار نفرت همه ما را تهدید می کند. ‘
در این نامه سرگشاده که ‘خوزه راموس هورتا’ رئیس جمهوری سابق تیمور شرقی و برنده جایزه صلح نوبل نیز آن را امضا کرده ، از رهبران اروپایی خواسته شده که در جلسات با حضور وزیران عضو حزب آزادی شرکت نکنند و آنان را دعوت نکنند.
در واکنش به این نامه، ‘هارالد ویلیمسکی’ دبیر کل حزب آزادی اتریش امروز در بیانیه ای، این نامه را ‘یک ترفند آشکار و تلاش دیرهنگام چپها’ برای ضربه زدن به دولت اتریش قلمداد کرد.
وی افزود: این نامه سرگشاده را سیاستمداران بازنشسته چپگرا برای جلب توجه منتشر کرده اند و هیچ سیاستمدار جدی در حال حاضر به این حرف ها اهمیتی نمی دهد.
به گزارش خطرنگار، ۱۷ سال پیش، یورگ هایدر رهبر حزب آزادی در سال ۲۰۰۰ با ورود به دولت واکنش های زیادی در سطح اروپا برانگیخت اما این بار واکنش کمیسیون اروپا نیز بسیار آرام و محتاط بوده است. یک سخنگوی یونکر رئیس کمیسیون اروپا گفت که اقدام صدر اعظم جدید اتریش برای سفر به بروکسل یک روز پس از تشکیل دولت جدید و دیدار با مقامات اتحادیه اروپا به عنوان اولین سفر خارجی اقدام قابل تقدیری است.
کورتس صدر اعظم جدید و اشتراخه معاون او در برنامه ارائه شده خود برحمایت از اتحادیه اروپا تاکید کرده اند که ‘تنها در یک اروپای قدرتمند است که یک اتریش نیرومند می تواند وجود داشته باشد و از فرصت های قرن ۲۱ استفاده کند.
این احزاب تاکید کردند که به همین علت هیچگونه بحثی از ‘اُگزیت’ یا همه پرسی خروج اتریش از اتحادیه اروپا همانند ‘برگزیت’ در ۵ سال آینده درکارنخواهد بود هر چند گفتند که دمکراسی مستقیم در زمینه های دیگر باید تقویت شود.
این درحالی است که پیش از این، رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده بود که وزیران عضو حزب آزادی در دولت اتریش را بایکوت می کند که این مساله بازتاب زیادی در رسانه ها نداشت و دولت اتریش نیز بنا به برخی گزارش ها قصد اقداماتی با هدف ‘اعتماد سازی’ با این رژیم انجام دهد.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در همین زمینه نوشت که دولت جدید اتریش قصد دارد با یک رشته اقدامات اعتمادساز، روابط خود را با دولت اسرائیل بهبود بخشد. از جمله این اقدامات، پیشنهاد اعطای تابعیت به بازماندگان قربانیان هولوکاست در اتریش است که در برنامه کاری دولت جدید ذکر شده اما جزئیات آن مشخص نشده است. دولت اتریش همچنین قصد دارد بنای یادبودی برای حدود ۱۰هزار یهودی اتریشی که در اردوگاه ‘تروستینتس’ در نزدیکی شهر مینسک پایتخت بلاروس کشته شده اند ‘به عنوان تعهد روشن اتریش به مسئولیت در هولوکاست’ احداث کند.
اروپام**۱۰۷۸*شبس*۱۴۸۸ *خبرنگار: بابک جعفری* انتشار دهنده: عبدالله غفاری**

انتهای پیام /*


سیاسی


اتریش


دولت


بایکوت

نظرات بسته شده است.