از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 47836

405 بازدید

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، علی اکبر صالحی روز سه شنبه در نشست خبری بااشاره به فرمان روز گذشته رهبر معظم انقلاب افزود: سازمان انرژی اتمی بنا به نظر رهبر معظم انقلاب و حمایت های رئیس جمهوری از ابتدای دولت یازدهم فعالیت های زیرساختی وسیعی را در چارچوب تعهدات پادمانی خود آغاز کرد که اگر […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، علی اکبر صالحی روز سه شنبه در نشست خبری با
اشاره به فرمان روز گذشته رهبر معظم انقلاب افزود: سازمان انرژی اتمی بنا به نظر رهبر معظم انقلاب و حمایت های رئیس جمهوری از ابتدای دولت یازدهم فعالیت های زیرساختی وسیعی را در چارچوب تعهدات پادمانی خود آغاز کرد که اگر به طور عادی می خواستیم عمل کنیم برای چند سال آینده باید محقق می شد ولی جوانان ما در این سازمان بی سروصدا، فعالیت های خود را آغاز کردند.
وی از مظلومیت دانشمندان سازمان انرژی هسته ای سخن گفت و افزود: یکی از فعالیت های جوانان ما آماده کردن زیرساخت تاسیسات برقی نطنز با هزینه های فراوان برای چند صد هزار سو است در حالی که قبل از برجام چنین زیرساخت هایی را برای اهداف بلند مدت نداشتیم.

** واحد اختلاطی در نطنز
رئیس سازمان انرژی اتمی یکی دیگر از اقدامات انجام شده را رونمایی و افتتاح واحد اختلاطی دانست که در بیستم فروردین توسط رئیس جمهوری صورت گرفت که واحدی عظیم در نطنز بود.
وی ادامه داد: کار دیگری که در نطنز انجام شد و در چارچوب تعهدات پادمانی ما بود ولی اعلام عمومی نکردیم برای ساخت سانتریفیوژهای پیشرفته بود.
صالحی افزود: برای ساخت این سانتریفیوژها باید تاسیساتی را فراهم و بهترین تجهیزات اندازه گیری و تجهیزات مختلف کنترلی و مکانی برای مونتاژ سانتریفیوژهای جدید را آماده می کردیم که این کار را انجام دادیم و فعالیت های گسترده ای داشتیم ولی آنجا را به کار نگرفتیم .
رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد:ما کار را بنا به فرمان مقام معظم رهبری و دستور ریاست جمهوری برای به کارگیری این زیرساخت بسیار افتخارآفرین و بسیار مهم آغاز کردیم.

** مصاحبه بعدی در نطنز
صالحی گفت: امیدوارم بتوانیم در آینده نزدیک مصاحبه ای در آن محل از طریق صدا و سیما داشته باشیم تا هم تصویری(خبر تصویری) مسائل را به آگاهی ملت ایران برسانیم و هم توضیحاتی درباره آن مرکز جدید مونتاژ سانتریفیوژها بدهیم که یک مرکز بسیار پیشرفته ای است. البته اگر این مرکز قرار بود طبق روال عادی پیش می رفت شاید بایستی ۶ یا هفت سال آینده محقق می شد ولی این مرکز را ظرف هفته ها و ماه های آینده کامل خواهیم کرد و مرکز برپا خواهد بود.
وی افزود: اگر شرایط ایجاب کرد شاید فردا شب بتوانم در نطنز از طریق صدا و سیما یکی از مواردی را که الان مدنظر داریم و یک امکانات افتخارآفرینی به عنوان مرکز تولید سانتریفیوژهای جدید است بتوانیم از آنجا مصاحبه ای را ترتیب دهیم.

** هیچ فوت وقتی نداشتیم
صالحی گفت: همانگونه که رهبر انقلاب و رئیس جمهوری و هم مصوبه هیات نظارت بود سازمان انرژی اتمی کار را آغاز کرده و نامه نگاری ها انجام شده و هیچ فوت وقتی نبوده است و سازمان خود را به مثابه یک ارتش علمی تلقی می کند که همواره انگشتش روی ماشه است تا وقتی مسئولان ارشد نظام دستور بدهند کار را شروع کنند.
وی افزود: ما زمان را از دست نداده ایم و برای بازگشت پذیری اگر قرار باشد خدای ناکرده برجام به هم بریزد، کارهایی را که شروع کردیم و فرمانی که صادر شده است برای اقداماتی در چارچوب برجام است ولی اگر قرار باشد در حوزه های وسیعی قدم برداریم، شرایط به گونه ای دیگر خواهد بود که نظر شخصی من این است که امیدوارم هیچگاه ضرورت ایجاب نکند که به آن شرایط برگردیم چون برجام را هم در راستای منافع کشورمان و منافع منطقه و منافع جامعه جهانی می بینیم.
وی افزود: برجام یکی از عوامل حمایتی مهم از ان پی تی است و در صورت فروریزی برجام بسیاری از چیزها تغییر خواهد کرد که ما امیدواریم چنین اتفاقی نیفتد و اینجا اعلام می کنم که سازمان انرژی اتمی از قبل خود را برای همه سناریوها آماده کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: ما ظرفیت های گوناگونی ایجاد کرده ایم از جمله ظرفیت تست لوپ برای تست های سوخت های مدنظر که بخواهد در شرایط واقعی قرار بگیرد.

** دیروز نامه ای به آژانس انرژی اتمی فرستادیم
صالحی گفت: هفته پیش هیات نظارت بر برجام جلسه ای داشت و این هیات جلساتی را برای رصد و مرور شرایط برجام برگزار می کند و توصیه هایی به نهادها و ارگان های گوناگون از جمله سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه ارائه می کند و ما سناریوهای مختلفی را در طول زمان برای شرایط مختلف همواره مدنظر قرار داده و پیشنهادهای لازم را به صورت مکتوب به مقام های ارشد کشور ارائه داده بودیم.
وی افزود: در آخرین جلسه هیات نظارت بر برجام تصمیماتی گرفته شد که چند روز پیش توسط رئیس جمهوری به سازمان انرژی اتمی اعلام شد و ما پیشنهاداتی را در چارچوب برجام دادیم و این پیشنهادات مقبول واقع شد و رئیس جمهوری دستور فرمودند و تصمیمات هیات نظارت بر برجام به استحضار رهبر انقلاب رسید و مقام معظم رهبری نیز تایید فرمودند و بعد از تایید ایشان رئیس جمهور به ما ابلاغ کردند و ما کار را آغاز کردیم.
صالحی گفت: دیروز نامه ای را در خصوص آغاز برخی فعالیت ها تحویل آژانس انرژی اتمی دادیم و آنگونه که سفیر ما در وین به ما اعلام کرد این نامه دیروز تحویل شد و لذا ما قدم اولیه را برداشته ایم.

** آزموده را آزمودن خطاست
وی افزود: اراده ملت ما را نیازمایند؛ آزموده را آزمودن خطاست. بارها اراده این ملت در این ۴۰ سال آزموده شده است؛ چه در جنگ تحمیلی که جنگ استکبار جهانی و قدرت های بزرگ علیه ایران بود و یک جنگ تحمیلی در زمانی که ایران از امکاناتی برخوردار نبود و تازه انقلاب رخ داده بود و هنوز انسجام و بسیج داخلی فراهم نبود ولی دیدیم که ملت با اراده توانست به خوبی در مقابل این جنگ استکباری پیروز از میدان به درآید و الان ببینید قدرت ایران در منطقه کجاست و طرف های مقابل در کجا قرار دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که ، آقای کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی بتوانند اطلاع رسانی کنند و اقداماتی را که در طول زمان پیش می بریم به استحضار ملت بزرگ ایران برسانند.

**ایران قطعا ملتزم به تعهدات است
صالحی گفت: سازمان انرژی اتمی در یک سری زمینه ها که در چارچوب برجام تلقی می شود و خارج از برجام هم نیست قرار است فعالیت هایی را هم آغاز کند و هم سرعت بخشد.
وی افزود:چند اصل وجود دارد که ما بایستی آنها را مدنظر قرار دهیم که اصل اول، التزام به تعهدات است؛ همواره رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر جمهوری اسلامی ایران تعهدی را پذیرفت، قطعاً ملتزم به آن تعهدات است.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: این یک اصل اخلاقی و یک اصل دینی و سیاسی است که ما ملتزم به تعهداتمان هستیم و لذا این اصل برای ما همواره در سازمان انرژی اتمی مدنظر بوده است.
وی با بیان اینکه ما، قبل از برجام توافقنامه پادمانی را به طور کامل مدنظر قرار دادیم به این نکته هم اشاره کرد که بعد از برجام، هم توافقنامه پادمانی، هم پروتکل و هم ملاحظات برجامی اضافه شد.
صالحی یاد آور شد: ما، قبل از برجام به توافقنامه پادمانی متعهد بودیم و در چارچوب آن توافقنامه، عمل می کردیم اما بعد از برجام به هر سه عمل کردیم؛ یعنی هم به توافقنامه پادمانی، هم به پروتکل الحاقی و هم به ملاحظات برجامی عمل کردیم.

**فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است
رئیس سازمان انرژی اتمی به اصل دوم اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های هسته‌ای ایران همانطور که همواره اعلام شده است به خصوص از طرف مقامات ارشد نظام، صلح آمیز است.
صالحی ادامه داد: مبنای این فعالیت‌های صلح‌آمیز، فتوای رهبر معظم انقلاب است که صراحتاً فرمودند؛ تولید، انباشت و بکارگیری سلاح های هسته ای و سلاح‌های کشتار جمعی برای کشور ما حرام است و لذا ما خود را ملتزم به این اصل می‌دانیم.
وی تاکید کرد: هیچگاه منحرف از این اصل نشده ایم و نخواهیم شد و می خواهم روی این مطلب تاکید فراوان کنم.
صالحی، اصل سوم را اهمیت صنعت و فناوری هسته ای بیان کرد و گفت: سازمان انرژی اتمی در خصوص اهمیت صنعت هسته ای برای کشور همانطور که در قانون تأسیس سازمان آمده است و به قبل از انقلاب بازمی‌گردد، دو هدف عمده یعنی تامین برق هسته ای و تامین سوخت مطمئن نیروگاه های هسته‌ای را دنبال می کند.
وی ادامه داد: این دو هدف، دو هدف اساسی به شمار می آید و صنعت هسته ای از این باب مد نظر کشور است و ایران می تواند در سبد تولید انرژی، جایگاهی قابل در خور و با توجیهات اقتصادی داشته باشد.
صالحی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی از ابتدای آغاز فعالیت ها بعد از انقلاب همواره تأکید بر صنعت هسته ای و فناوری هسته ای داشتند که ما در این خصوص از حمایت‌های لازم در این صنعت برخوردار بودیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اما یک اصل دیگر همزمانی تحریم و برجام غیر ممکن است این را مقام معظم رهبری، صریحا دیروز فرمودند که ما نمی‌توانیم هم برجام را داشته باشیم و هم شاهد تحریم باشیم.

** اصل بودن استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای
صالحی با اشاره به ظرفیت های دوگانه فناوری هسته ای در زمینه صلح آمیز و غیرصلح آمیز از نظر افکار عمومی گفت: بنده به عنوان اصل گفتم که به دنبال استفاده صلح آمیز هستیم ولی همانگونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته در تحلیل دقیق خود گفتند، متاسفانه غرب تلاش دارد تا این فناوری و صنعت را که برای کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است تبدیل به یک نقطه ضعف کند که نکته بسیار مهمی است.
وی افزود: امکان استفاده از این فناوری در حوزه های مختلف مانند سلامت، صنعت و کشاروزی وجود دارد و در بحث تولید برق هم اشاره کردم که یک ظرفیت بسیار با ارزشی است که اگر کشوری از این ظرفیت برخوردار باشد از یک استاندارد بالای صنعتی برخوردار خواهد شد. چون این صنعت مبتنی بر استانداردهای بسیار دقیق و سختگیرانه است و اگر این صنعت را در حد بلوغ در کشور برسانیم صنایع دیگر نیز از شرایط استانداردهای صنعتی و فناوری برخوردار خواهد بود.
صالحی تاکید کرد: طرف مقابل نمی خواهد ما برخوردار از این ظرفیت و عامل قوت باشیم و در افکار عمومی به گونه ای کار می کند که بگوید ما یک کشور نفت خیز هستیم و چرا به دنبال نیروگاه های هسته ای هستیم در حالی که در حوزه خلیج فارسی کشوری با دو یا سه میلیون جمعیت به اندازه ما نفت صادر می کند و اکنون مشغول ساخت چهار نیروگاه هسته ای است در حالی که سرانه نفت آنها خیلی بیشتر از ماست و ما که یک کشور ۸۲ میلیونی هستیم یقینا این توجیه ناپذیر است که چرا به دنبال نیروگاه های هسته ای هستیم.

** رسانه ها مسئولیت سنگینی دارند
وی افزود: آنها به دنبال ساختن افکار عمومی هستند که افکار عمومی را نسبت به این صنعت و فناوری سست کنند و برخی در تحلیل های خود این مطلب را در داخل بازتاب می دهند که من قصد ورود به این مساله را ندارم و بهتر است عزیزان به گفتمان علمی در این خصوص توجه کنند. مسائل علمی و فنی چیزی نیست که هر کسی بتواند راحت وارد آن عرصه شود و اظهار نظر روزنامه ای کند و بعد بدون استدلال کافی بگویند صنعت هسته ای برای چیست.
صالحی تاکید کرد: ما نباید بگذاریم این دستاورد عظیم و نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران را که موجب افتخار و اقتدار و عزت ما شده است به نقطه ضعف در افکار عمومی تبدیل شود و به خصوص رسانه ها در این زمینه مسئولیت سنگینی دارند.

** از ابتدای دولت یازدهم آماده بودیم
صالحی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که برجام معیوب شده را قبول نداریم، گفت: ما نمی پذیریم که برجام مورد مذاکرات دوباره قرار بگیرد و این نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی افزود: از ابتدای دولت یازدهم زمانی که مذاکراتی در خصوص برجام یا همان گفت و گو های هسته ای آغاز شد، سازمان انرژی اتمی با توجه به تجاربی که از گذشته داشت، همواره این موضوع را مدنظر داشت که امکان دارد این مذاکرات به نتیجه نرسد یا اگر به نتیجه رسید ممکن است طرف مقابل بدعهدی کند و سازمان ضرورتا باید به گونه ای عمل می کرد که زمان را از دست ندهد.
وی افزود: به عبارت دیگر زمانی که در طول گفت و گو بودیم رهبر معظم انقلاب بارها اشاره می فرمود که نمی توان به طرف مقابل اعتماد کرد و ما از این توصیه رهبری استنباط کردیم که نه تنها نباید پل های پشت سر را خراب کنیم که باید پل های متعدد دیگری بتوانیم ایجاد کنیم که در صورت برگشتن، ما زمان را از دست ندهیم .
وی ادامه داد: یعنی اگر قرار شد آنان بدعهدی کنند دیگر برگشتن ما به وضعیت سابق قبل از برجام نباشد بلکه وضعیت و جایگاه ما البته در چارچوب همان اصولی که گفتم به مراتب بالاتر از قبل برجام باشد تا زمان را از دست نداده باشیم.
صالحی اضافه کرد: به همین دلیل سازمان انرژی اتمی بنا به توصیه مقام معظم رهبری و حمایت های رییس جمهوری در طول مذاکرات از ابتدای دولت یازدهم فعالیت های زیرساختی وسیعی را درچارچوب تعهدات پادمانی آغاز کرد و هیچ چیزی خلاف تعهدات پادمانی انجام نداد.
وی افزود: البته ما زیرساخت های فراوانی را از همان زمان شروع کردیم که اگر می خواستیم به طور عادی عمل کنیم، چه بسا این زیرساخت ها باید برای چند سال آینده محقق می شد ولی با توجه به شرایطی که داشتیم فرزندان شما و این سربازان گمنام به صورت شبانه روز در سازمان انرژی اتمی با حمایت های دولت حرکت کردند و بی سرو صدا فعالیت کردند.
صالحی افزود: این یکی از مظلومیت های سازمان انرژی اتمی است که آن زمان بنا به دلایلی نمی توانستیم اعلام کنیم. چون ممکن بود مورد سوء استفاده قرار گیرد. هرچند در چارچوب مقررات و تعهدات عمل می کردیم.
ادامه دارد…
فراهنگ**۱۰۰۳** ۱۰۵۸** ۹۳۱۴**۱۷۷۶

انتهای پیام /*


سیاسی


انرژی اتمی


صالحی


چند صد هزار سو

نظرات بسته شده است.