از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 16806

106 بازدید

به گزارش خطرنگار، بهره گیری از انرژی های طبیعی و تجدید پذیر از اولویت های بسیاری از کشورهای پیشرفته است و در ایران نیز طبق تعهدات دولت جمهوری اسلامی برای سازمان های بین المللی هم اکنون با حمایت هایی از بخش خصوصی در حال دنبال است.در ایران طبق برنامه های پیش بینی شده، بهره برداری […]

به گزارش خطرنگار، بهره گیری از انرژی های طبیعی و تجدید پذیر از اولویت های بسیاری از کشورهای پیشرفته است و در ایران نیز طبق تعهدات دولت جمهوری اسلامی برای سازمان های بین المللی هم اکنون با حمایت هایی از بخش خصوصی در حال دنبال است.
در ایران طبق برنامه های پیش بینی شده، بهره برداری از انرژی خورشیدی در ۲ بُعد استفاده از انرژی پاک و کاهش مصرف انرژی مورد تاکید است و با استفاده از این تکنولوژی می توان بدون تحمیل خسارت به محیط زیست، انرژی مورد نیاز مصرف را تامین کرد.
وزارت نیرو برای تشویق بخش خصوصی به راه اندازی پنل های خورشیدی بعنوان نیروگاه های برق خانگی طرحی تحت عنوان فروش انرژی تولید شده به شبکه توزیع برق را از چند سال پیشش آغاز کرده و برای اجرایی شدن آن از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت می کند.
اجرای این سیاست ها در روستاهای کردستان از سوی دستگاه هایی همچون تعاون روستایی با همکاری شرکت توزیع برق استان در حال پیگیری است تا بتوان علاوه بر تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روستاها، با اتصال انرژی تولیدی مازاد بر نیاز به شبکه توزیع و فروش آن، منبع در آمد پایداری برای روستاییان ایجاد کرد.
تعاون روستایی کردستان از نخستین دستگاه های اجرایی استان است که با طرح حمایت از شرکت های تعاونی روستایی در صدد نصب پنل های خورشیدی در روستاها است.
مدیر سازمان تعاون روستایی کردستان با اشاره به اهمیت استفاده بهینه و صرفه جویانه از انرژی های فسیلی و با بکارگیری علوم پیشرفته روز تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته گفت: بهره برداری از این طرح برای مصارف خانگی، کشاورزی و صنعتی می تواند آتیه روشنی را رقم زند.
سید احمد ذکریایی نژاد اظهار کرد: با توجه به تغییر ساختار سکونت روستایی و ساکن شدن کشاورزان در خانه باغ ها و کنار مزارع و عدم امکان ارائه خدمات از طرف شرکت توزیع برق منطقه ای به این افراد بدلیل پرهزینه بودن و پراکندگی بهره برداران، می توان با استفاده از پنل های خوشیدی این خلا را بر طرف کرد.
معاونت آمورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی سنندج نیز معتقد است: خورشید از منابع اصلی تجدید پذیر است که می توان به عنوان یک منبع مفید و تامین کننده انرژی در بیشتر نقاط بکار گرفته شود.
گوران حسنی‌فر تاکید کرد: در کردستان فرهنگ سازی مناسبت برای نهادینه کردن تولید و استفاده از انرژی هایپاک و تجدید پذیر همانند انرژی خورشیدی که هیچگونه تبعات زیست محیطی ندارد و به سهولت تجدید پذیر است صورت نگرفته است.
وی افزود: برای عملی شدن این هدف می توان با طراحی برنامه های مختلف، راهکاری مناسب برای فرهنگ سازی و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی ارائه کرد.
رئیس اداره خدمات فنی و کشاورزی سازمان تعاون روستایی کردستان می گوید: با توجه به وضعیت هوا و فشار آلودگی هوا به لایه ازن، تعاون روستایی بدنبال آن است امکانات و توان مالی شرکت های تعاونی را برای توسعه استفاده از انرژی برق به گردش در آورد.
سعدی زینتی اضافه کرد: این برنامه در تمامی روستاهای استان بویژه روستاهای صعب العبور و سکونت فصلی اجرا می شود تا کشاورزان علاوه بر استفاده از خدمات انرژی برق بتوانند تولید مازاد بر نیاز خود را به فروش برسانند.
وی می گوید: در نظر داریم برخی از شرکت های تعاونی که از توان مالی بالاتری برخوردار هستند را مجاب کنیم در زمینی مناسب نسبت به احداث یک نیروگاه کوچک اقدام کنند.
زینتی یادآور شد: طبق هماهنگی های انجام شده با شرکت توزیع برق استان در نظر است پس از بهره برداری از نیروگاه های کوچک روستایی و خانگی، مدار به شبکه توزیع برق استان متصل و در هر دوره ۶۰ روزه هزینه میزان برق وارد شده از این نیروگاه ها به شبکه از سوی دولت به سرمایه گذاران پرداخت شود.
وی افزود: هم اکنون یک شرکت بخش خصوصی بومی استان آمادگی خود برای نصب پنل های خورشیدی در روستاها اعلام کرده که طی برنامه تعاون روستایی این شرکت به عنوان پیمانکار و شرکت های تعاونی روستایی نیز به عنوان سرمایه گذاران خرد در اجرای این طرح سهیم می شوند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق کردستان نیز معتقد است: استفاده بی رویه از سوخت فسیلی در جهان برای تولید انرژی مورد نیاز، موجب انباشت گازهای آلاینده بویژه گاز دی کسیدکربن در جو زمین و معضلی برای محیط زیست شده است.
فرید مظهری افزود: استفاده از انرژی های تجدید پذیر و پاک در دنیای امروز ضروری است و کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه با سرعت به سمت استفاده از این انرژی ها رفته اند.
وی خرید ۱۰ برابر قیمت فروش برق تولیدی سرمایه گذاران نیروگاه های خورشیدی را از حمایت های دولت برای فرهنگ سازی این طرح اعلام کرد و گفت: ورود مشترکان بخش خصوصی در سطح خرد و کلان، ضمن کمک به حفظ محیط زیست، آزاد کردن بار شبکه و پایداری شبکه برق، منبع درآمدی برای خود آنان است.
مظهری به نصب سیستم های تولید انرژی خورشیدی در روستاها نیز اشاره کرد و یادآور شد: تعاون روستایی استان این طرح را به تازگی آغاز کرده ولی این شرکت آماده همکاری با آن برای پیشبرد اهداف وزارت نیرو است.
وی تاکید کرد: پیشتر کمیته امداد امام(ره) برای اشتغالزایی خانواده های نیازمند در روستاها، وامی در اختیار آنان قرار می دهد که اشخاص تحت پوشش براساس آن، نیروگاه پنج کیلو واتی در محل زندگی خود راه اندازی کنند تا از محل فروش برق، درآمدی عایدشان شود.
استان کردستان دارای پنج اتحادیه استانی، ۱۰ شرکت اتحادیه تعاون روستایی و ۹۸ شرکت تعاون روستایی دارد.
هم اکنون ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلو وات سیستم خورشیدی نصب شده در کردستان وجود دارد.
حدود ۶۳۰ هزار مشترک در بخش های خانگی، عمومی، تجاری، کشاورزی و صنعتی در استان کردستان تحت پوشش خدمات شرکت توزیع نیروی برق قرار دارند.
میانگین مصرف برق مشترکان کردستان در سال ۹۵ حدود یک هزار و ۹۶۸ میلیون کیلو وات ساعت بود که حدود یک درصد مصرف برق در کشور است.
خبرنگار: حسن حسین زاده ** انتشار: مجید سلیمانی
۳۰۳۴/۹۱۰۲

انتهای پیام /*


اقتصاد


تولید برق


پنل خورشیدی


تعاون روستایی

نظرات بسته شده است.