از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 13969

301 بازدید

به گزارش روز پنجشنبه خطرنگار، متن پیام آیت الله نوری همدانی به شرح زیر است: «بسم الله الرحمن الرحیم قال الله تعالی: انما یخشی الله من عباده العلماء ان الله عزیز غفور با سلام و تحیت به کنگره ملی بزرگداشت حکیم الهی و متأله اخلاقی، فقیه و مفسر نامی قرآن حضرت آیت الله علامه آقای […]

به گزارش روز پنجشنبه خطرنگار، متن پیام آیت الله نوری همدانی به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
قال الله تعالی: انما یخشی الله من عباده العلماء ان الله عزیز غفور
با سلام و تحیت به کنگره ملی بزرگداشت حکیم الهی و متأله اخلاقی، فقیه و مفسر نامی قرآن حضرت آیت الله علامه آقای سید محمد حسینی (آقا نجفی همدانی) داماد و شاگرد برجسته شیخ الفقهاء و المجتهدین آیت الله العظمی میرزای نائینی و آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروی اصفهانی و تربیت یافته مکتب اخلاقی عارف نامی آیت الله سید علی_قاضی طباطبایی و دیگر حوزه علمیه نجف اشرف.
وسلام برسرزمین همدان، پایتخت دیرینه ایران، دیار بزرگان علم و ادب و تاریخ و حکمت و فلسفه و منطق و فقه و تفسیر و اخلاق و عرفان و سیاست و حوزه های علمیه پر افتخار شیعه که عالمانی بزرگ ومؤثر همچون ملا حسینقلی همدانی، ملا محمد بهاری همدانی و استاد بزرگوار مرحوم آیت الله العظمی آخوند ملا علی همدانی به یادگار گذارد.
و امروز این کنگره با شکوه در تجلیل مقام معنوی و علمی صاحب تفسیر انوار درخشان و شارح اصول کافی و معاد جسمانی با حضور دانشمندان و اساتید حوزه و دانشگاه و نویسندگان و محققان بزرگ کشور برگزار می گردد.
امید آنکه تأثیر عمیق این حرکت بزرگ فرهنگی در گسترش و نشر فرهنگ اسلامی و رواج حوزه های علمیه و علوم انسانی و اسلامی و قرآنی در دانشگاه ها و تربیت شخصیتهای بزرگ اجتماعی و اخلاقی و دینی و قرآنی را هر چه بیشتر در این دیار تاریخی شاهد باشیم.
این جانب با افتخار انتساب به این شهر و دیار کهن و تاریخی و مذهبی و عالم پرور و مردم انقلابی و شهید داده و سرداران به نام دفاع مقدس و مدافعان حرم، از خاندان محترم آن عالم بزرگوار و حوزه های علمیه و علمای محترم همدان و همه مسئولین محترم و نهادهای و انقلابی و بنیاد شهید محراب آیت الله مدنی که تلاش فراوان در جهت برگزاری این همت بزرگ نمودند سپاسگذاریم.
حسین نوری همدانی »

***پیام آیت الله العظمی شیخ جعفر سبحانی
آیت الله شیخ جعفر سبحانی نیز پیامی به کنگره ملی آیت الله آقا نجفی ارسال کرده است.
در بخشی از این پیام آمده است: پیش از ورود به سخن از همه عزیزانی که این فضای روحانی و معنوی را به وجود آورده و کنگر­ه‌ای برای شخصیت والایی برگزار می­‌کنند، صمیمانه تشکر می کنم و دست همگان را از راه دور به عنوان تکریم می­فشارم.
از گزاره‌های مسلم ارزشمندی علم و دانش است و در تمام نقاط جهان و در همه دوران­‌ها ارزش علم مسلم است و قرآن نیز بر آن تکیه می­‌کند و می‌فرماید: «هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون».
بزرگواری که ما در نکو داشت او نشسته­‌ایم، شخصیت عظیمی بود که علم و ایمان را در خود جای داده بود و پیوسته با علم و دانش آسمانی خود راه را برای همه پویندگان روشن می­‌کرد و با ایمان خویش که رفتار او مظهر باورهای دینی او بود، مردم را به عمل دعوت می­‌کرد.
مرحوم آیت الله سید محمد حسینی، آقا نجفی همدانی (اعلی الله مقامه)، بزرگواری بود که در قرن چهاردهم و بخشی از پانزدهم درخشید و به تمام معنی نمونه بارز «اوتوا العلم و الایمان» بود.
آثار قلمی او به تمام معنی فاخر و ماندگار است. سخنان ارزشمند او با دوستان و شاگردانش سرفصل مسائل اخلاقی است. تقدیر از چنین شخصیت­‌هایی تفدیر از علم و دانش و تقوا و ایمان است.
به گزارش ایرنا: آیت الله آقا نجفی از علمای معاصر و از شاگردان خاص و داماد مرحوم میرزای نائینی و همچنین شاگرد مرحوم غروی اصفهانی در فقه و اصول و از شاگردان خصوصی قاضی طباطبایی در اخلاق بود.
آن مرحوم پس از کسب درجه اجتهاد از سوی شیخ محمد کاظم شیرازی و تایید آن از طرف شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم از نجف به همدان عزیمت کرد، و تا پایان عمر پر برکت خویش در حدود ۵۰ سال در سنگر مسجد و محراب مشغول ارشاد و تبلیغ مردم شد.
دوره حضور این عالم ربانی در همدان با نهضت امام (ره) قرین بود، و او جوانان و قشرهای مختلف مردم را به حمایت از امام (ره) تشویق می کرد.
مرحوم آقا نجفی در جریان دستگیری امام راحل در سال ۴۲ در تهران رهبری حرکت های اعتراضی را به این اقدام رژیم شاه بر عهده گرفت، و در سال ۵۷ نیز در بازگشت امام از فرانسه جزو کسانی بود که به استقبال امام رفت.
آیت الله آقا نجفی در دوران دفاع مقدس شمع محفل همه رزمندگان اسلام بود، و جوانان رزمنده با حضور در درس های اخلاقی و تفسیری او خلاءها و نیازهای معنوی خود در جبهه های جنگ را پر می کردند.
آثار مرحوم آقانجفی به خاطر شهرت گریزی آن مرحوم چندان شناخته شده نیست، ولی این دانشمند فرزانه تقریرات نایینی و غروری را در ردیف آثار خود دارد که هنوز چاپ نشده، و همچنین تفسیر انوار درخشان در ۱۸ جلد و شرحی از اصول اعتقادی کافی در ۶ جلد نیز از جمله آثارش به شمار می رود، که کمتر مورد توجه اهل قلم واقع شده است.
آیت ‏اللّه سید محمد حسینی همدانی معروف به آقانجفی در سال ۱۲۸۳ شمسی برابر ۱۳۲۲ قمری در بیت علم و تقوا در نجف اشرف به دنیا آمد
وی در نجف از محضر عالمان نام ‏آوری همچون میرزای نایینی، محمد حسین غروی اصفهانی، سید حسین بادکوبه‏ ای، میرزا علی آقا قاضی طباطبایی و میرزا عبدالغفار مازندرانی، فقه، اصول، کلام و فلسفه را فراگرفت و در این درس ‏ها با آیات عظام: سید ابوالقاسم خویی، سید محمدهادی میلانی و علامه سیدمحمدحسین طباطبایی مباحثه می‏ کرد.
این عالم ربانی به قدری از لحاظ علمی و فقهی مورد توجه میرزای نایینی واقع شد که به ایشان گواهی اجتهاد داد و آقانجفی نیز به شرف دامادی آن مرجع بزرگ نائل شد.
آیت‏ اللّه همدانی پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علمای بزرگ نجف، قصد وطن نمود و پس از اقامت ۲۲ ساله در نجف راهی همدان گردید. از آن پس به تدریس و تألیف و ارشاد مردم پرداخت و در همدان ماندگار شد.
سرانجام آن فقیه بزرگ در سحرگاه نهم مهر ۱۳۷۵ هجری شمسی برابر با پانزدهم جمادی الاول ۱۴۱۷ ق در نودوسه سالگی بدرود حیات گفت و پس از تشییع باشکوهی در همدان و مشهد، در جوار مرقد شیخ بهایی در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاک سپرده شد.
۷۵۲۳/۲۰۸۷
خبرنگار: مرضیه بختیاری** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا

انتهای پیام /*


فرهنگی


کنگره


پیام آیت الله نوری همدان


آیت الله آقا نجفی

نظرات بسته شده است.