از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 73303

716 بازدید

به گزارش خطرنگار، با توجه به نقش غیرقابل اغماض فناورهای ارتباطی و اطلاعاتی در توسعه پایدار، سرمایه گذاری برای ارتقای شاخص های آن در استان مرزی آذربایجان غربی نیز از ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید در برنامه قرار گرفت و گام های مهمی در این زمینه برداشته شد. در این میان سرمایه […]

به گزارش خطرنگار، با توجه به نقش غیرقابل اغماض فناورهای ارتباطی و اطلاعاتی در توسعه پایدار، سرمایه گذاری برای ارتقای شاخص های آن در استان مرزی آذربایجان غربی نیز از ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید در برنامه قرار گرفت و گام های مهمی در این زمینه برداشته شد.
در این میان سرمایه گذاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی برای توسعه شبکه پهن باند، احداث ۸۰ سایت جدید تلفن همراه، افزایش ۲۰۰ کیلومتری پوشش تلفن همراه در جاده ها و اتصال ۶۰۰ روستا به اینترنت نسل سوم و چهارم، تنها نمونه هایی از تلاش فراگیر دولت تدبیر و امید برای توسعه زیرساخت های فناوری ارتباطات و اطلاعات در آذربایجان غربی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر اخیر خود به آذربایجان غربی، رتبه بیست و هشتم این استان در شاخص های فناوری اطلاعات را نامناسب دانست و گفت: بخش اعظمی از این توسعه نیافتگی به نامناسب بودن شاخص سوادآموزی به ویژه در روستاهای استان مربوط است.
محمد جواد آذری جهرمی، اجرای سه طرح ارتباطی تا پایان سال جاری در آذربایجان غربی را یکی از مهمترین برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای توسعه بخش «آی.سی.تی» این استان عنوان کرد و ادامه داد: این طرح ها شامل احداث ۸۰ سایت جدید تلفن همراه برای تکمیل پوشش ۲۰۰ کیلومتر از جاده های استان، اتصال ۶۰۰ روستا به نسل ۳ و ۴ اینترنت همراه با احداث ۱۴۹ سایت جدید و اتصال ۱۷۰ روستا به شبکه تلفن خانگی است.
وی بر لزوم استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در راستای توسعه گردشگری به عنوان ظرفیت مهم آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای مشارکت در ارتقای شاخص های سواد در آذربایجان غربی با استفاده از وسایل ارتباطی آمادگی دارد.
وی با اشاره به پوشش ۱۰۰ درصدی شهرهای آذربایجان‌غربی در حوزه فناوری اطلاعات بیان کرد: امسال توسعه پوشش ارتباطی مناطق محروم و مسیرهای جاده ای هدفگذاری شده است.
وی آذربایجان غربی را یکی از استان های هدف برنامه ریزی های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برشمرد و اضافه کرد: در ۲ سال گذشته ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در حوزه ارتباطی آذربایجان غربی انجام شده و دسترسی این استان به شبکه پهن باند توسعه یافته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: برای بهبود بیش از پیش وضعیت آذربایجان غربی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، یکهزار و ۴۹۰‌ میلیارد ریال سرمایه گذاری دیگر نیز تا پایان سال در این استان انجام می شود.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این خصوص گفت: اجرای طرح های پایلوت ارتباطی کشور از جمله دولت الکترونیک، گمرک هوشمند، شهرک دیجیتال و رباتیک با همکاری وزارت ارتباطات در این استان میسر است.
محمدمهدی شهریاری، آذربایجان غربی را قطب دیجیتال کشور اعلام کرد و ادامه داد: مرکز تجارت دیجیتال با محوریت جاده ابریشم و بهره مندی از ظرفیت منطقه آزاد ماکو در این منطقه قابل راه اندازی است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار خطرنگار، با اشاره به اینکه تاکنون بستر اینترنت در بیش از یکهزار و ۳۵۰ روستای استان فراهم شده است، گفت: توسعه زیرساخت های ارتباطی جهت بهره مندی بیش از یکهزار و ۱۳۰ روستای دیگر از اینترنت پرسرعت تا یک سال آینده در دستور کار قرار دارد.
قاسم جلیلی نژاد افزود: همچنین مجوز تاسیس ۵۳۰ دفتر «آی.سی.تی» برای فعالیت در مناطق روستایی این استان صادر شده، ضمن اینکه هم اکنون ۴۹۰ دفتر فعال است.
وی بیان کرد: زیرساخت های ارتباطی و اینترنتی ارایه شده به روستاها و مناطق محروم استان از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت توسعه دولت الکترونیک و ایجاد تسهیلات ارتباطی برای مردم مناطق محروم است.
وی تامین زیرساخت های لازم جهت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در آذربایجان غربی را یادآوری کرد و افزود: توسعه بستر زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات و تکمیل آن در جهت ارائه خدمات دولتی به روستاییان در آخرین حلقه از این شبکه یعنی دفاتر آی.سی.تی روستایی به صورت جدی پیگیری می شود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی گفت: زیرساخت های ارتباطی رومینگ تلفن همراه در ۴۵۱ روستای ارومیه تکمیل شده که می توان از این ظرفیت برای توسعه اشتغال روستایی در مرکز استان بهره برد.
جلیلی نژاد افزود: این زیرساخت ها بستر مناسبی برای ایجاد محتوا و اشتغال در بین جوانان روستایی است.
وی اضافه کرد: زیرساخت های ارتباطی با توجه به خدمات عمومی اجباری ارتباطات و فناوری اطلاعات تا دور افتاده ترین نقاط کشور رسیده و در حال تکمیل است ولی باید آموزش های لازم به روستاییان در این خصوص ارائه شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات آذربایجان غربی نیز در این خصوص به خبرنگار خطرنگار، گفت: این استان دارای ۲۳۰ هزار مشترک اینترنت پرسرعت (ADSL) در سطح مراکز شهری و روستایی است.
چنگیز نوری افزود: یکهزار و ۳۷۰ روستا در این استان هم اکنون زیر پوشش شبکه اینترنت قرار دارند و عملیات اجرایی توسعه شبکه اینترنت در ۶۵۰ روستای دیگر این استان نیز در حال انجام است.
وی گفت: زیرساخت های ارتباطی و اینترنتی در مناطق روستایی و مناطق محروم استان از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت توسعه دولت الکترونیک و ایجاد تسهیلات ارتباطی برای مردم است.
وی درخصوص خدمات مخابراتی نیز اضافه کرد: هم اکنون این استان دارای یک میلیون و ۷۰ هزار شماره تلفن ثابت در بخش روستایی و شهری است.
نوری بیان کرد: در سفر اخیر وزیر ارتباطات به آذربایجان غربی بیش از ۱۵ طرح با هزینه ۲۴۰ میلیارد ریال در بخش های فیبر نوری، دیتا، سویچ شهری و سایر عملیات مخابراتی افتتاح شد که اثرگذاری مطلوبی بر کیفیت خدمات مخابراتی در کل استان داشت.
به گزارش خطرنگار، همچنین منطقه آزاد ماکو که بخشی ۵ هزار کیلومتر مربعی از آذربایجان غربی به شمار می رود، نیز به قطب دیتاسنتر کشور تبدیل شده و می توان از این ظرفیت نیز برای توسعه این بخش بهره برد.
ارتقای خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعاتی از جمله مهمترین راه های توسعه شاخص های دیگر در جوامع امروزی است که با اقدامات دولت تدبیر و امید، امیدواری ها برای عقب نماندن ایران و به تبع آن آذربایجان غربی افزایش یافته است.
۸۱۳۷/۵۱۸

انتهای پیام /*


ارتباطات


فناوری اطلاعات


توسعه ارتباطی


آذربایجان غربی

نظرات بسته شده است.