از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 62869

191 بازدید

‘ امیر هلاکویی ‘ روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار خطرنگار، مجموع فضای مفید کتابخانه ای در استان اصفهان را ۱۳۰ هزار مترمربع اعلام کرد و افزود: هم اکنون به ازای هر یکصد نفر در استان پنج میلیون نفری اصفهان، ۲،۵ مترمربع فضای کتابخانه ای وجود دارد.وی اضافه کرد: این در حالیست که در چشم […]

‘ امیر هلاکویی ‘ روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار خطرنگار، مجموع فضای مفید کتابخانه ای در استان اصفهان را ۱۳۰ هزار مترمربع اعلام کرد و افزود: هم اکنون به ازای هر یکصد نفر در استان پنج میلیون نفری اصفهان، ۲،۵ مترمربع فضای کتابخانه ای وجود دارد.
وی اضافه کرد: این در حالیست که در چشم انداز ۱۴۰۴ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به ازای هر یکصد نفر، هشت مترمربع فضای کتابخانه ای وجود داشته باشد.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان، تعداد کتابخانه های عمومی این استان را ۳۰۰ باب اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۸۰ کتابخانه نهادی و ۱۲۰ کتابخانه مشارکتی و توسط بخش خصوصی و دستگاه های مختلف از جمله شهرداری ها ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون به ازای هر یکصد نفر در استان حدود هفت دهم جلد کتاب در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد گفت: موجودی کتابخانه های عمومی استان، حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب است که بر اساس چشم انداز مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باید به ازای هر یکصد نفر چهار جلد کتاب در کتابخانه ها وجود داشته باشد.
هلاکویی، تعداد اعضای فعال در کتابخانه های عمومی استان را حدود ۲۲۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: بیشترین اعضای کتابخانه های عمومی استان اصفهان باتوجه به تمرکز برنامه ای و محتوایی در رده کودک و نوجوان هستند.
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان اصفهان افزود: در سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان به امانت گرفته شده است.
وی، با اشاره به مدیریت مخازن کتابخانه های عمومی استان اصفهان به شیوه رده بندی ‘دیویی’ و تقسیم بندی ها بر اساس ۱۰ عنوان گفت: هم اکنون در این تقسیم بندی که شامل کلیات، فلسفه، روانشناسی، دین، اجتماع، زبان ، علوم، فنون، هنر و سرگرمی و ورزش، ادبیات، تاریخ و جغرافیاست، تنوع موضوعی خوبی در کتابخانه های عمومی استان وجود دارد.

**ریشه معضلات جامعه عدم آگاهی و مطالعه است**
وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از معضلات فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به دلیل عدم آگاهی و مطالعه افراد است گفت: وظیفه اصلی کتابخانه های عمومی هم افزایش آگاهی است.
هلاکویی خاطرنشان کرد: با توجه به مطلوبیت سطح پراکندگی کتابخانه های عمومی در استان اصفهان، انتظار می رود که هدف یاد شده در افزایش آگاهی مردم تا حد ممکن برآورده شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر در تمام شهرهای استان و روستاهای با جمعیت مشخص، کتابخانه تاسیس شده است هر چند با چشم انداز همچنان فاصله ای وجود دارد ولی استقبال از کتاب و کتابخوانی مطلوب است و در سه سال اخیر هم افزایش یافته است.

**حدود۵۰ پروژه نیمه تمام کتابخانه ای در استان وجود دارد**
سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۵۰ پروژه نیمه تمام کتابخانه ای در این استان وجود دارد گفت: از این تعداد ۳۰ پروژه باید از محل منابع دولتی و ۲۰ پروژه نیز از منابع غیر دولتی و با مشارکت خیران، شهرداری ها و بخش خصوصی تکمیل شود.
وی یادآور شد: عملیات احداث این پروژه ها از حداقل ۱۰ سال پیش در استان اصفهان آغاز شده و هر یک بین ۱۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
هلاکویی پیش بینی کرد که تا پایان امسال، حدود ۱۵ باب از این پروژه ها با مشارکت خیران و شهرداری ها تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی پروژه های قابل افتتاح تا پایان سال را در شهرهای اصفهان، آران و بیدگل، شهرضا، خمینی شهر، نجف آباد، سمیرم، فولادشهر، لنجان، کاشان و اردستان عنوان کرد.
۶۹۹۴/ ۲۰۹۳

انتهای پیام /*


فرهنگی


کتابخانه


سرانه مطالعه


اصفهان

نظرات بسته شده است.