از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 38490

593 بازدید

به گزارش خطرنگار، دبیر ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی اعلام کرد: مراسم آغازین این رویداد ادبی ‌تاریخی شامگاه جمعه ۳۱فروردین‌ در آرامگاه سعدی برگزار می شود.کوروش کمالی سروستانی با اعلام اینکه این مراسم با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، اسماعیل تبادار، استاندار فارس و نیز سعدی‌پژوهان و سعدی‌دوستان […]

به گزارش خطرنگار، دبیر ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی اعلام کرد: مراسم آغازین این رویداد ادبی ‌تاریخی شامگاه جمعه ۳۱فروردین‌ در آرامگاه سعدی برگزار می شود.
کوروش کمالی سروستانی با اعلام اینکه این مراسم با حضور اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، اسماعیل تبادار، استاندار فارس و نیز سعدی‌پژوهان و سعدی‌دوستان برگزار می‌شود، عنوان کرد: گروه موسیقی سنتی «راز و نیاز» نیز با هنرمندی سالار عقیلی به‌خوانش اشعار سعدی می‌پردازند.
مدیر مرکز سعدی‌شناسی از ادامه برنامه‌های این رویداد هنری در اول اردیبهشت‌ سخن گفت و افزود: نشست‌های علمی یادروز سعدی از ساعت ۹صبح شنبه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس برگزار می‌شود.
کمالی سروستانی به حضور استادانی چون غلامحسین ابراهیمی دینانی، اصغر دادبه، جعفر مؤید شیرازی، محمد شمس لنگرودی، بهرام گرامی، محمدرضا خالصی و عبدالرضا مدرس‌زاده در این نشست‌ها اشاره کرد.
وی اعلام کرد: همزمان با این رویداد موزه فرهنگ فارس در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، نمایشگاه عکس و سند سعدیه و نسخ خطی سعدی در گالری تار و پود، نمایشگاه خوشنویسی «گفته سعدی» به همّت انجمن خوشنویسان فارس در جنب تالار سخنرانی گشایش می‌یابد.
کمالی سروستانی گفت: افزون بر این، پنجمین شماره دوفصلنامه ادبی ـ تخصصی سعدی‌شناسی که بیست و سومین جلد از مجموعه مقالات سعدی‌شناسی به ‌شمار می‌رود و نیز پوستر و کارت‌های ویژه غزل سعدی همزمان با یادروز سعدی چاپ و منتشر خواهد شد.
به گفته دبیر برگزاری یادروز سعدی بازدید از آرامگاه سعدی در روز اول اردیبهشت ماه رایگان است همچنین مراسم سعدی‌ خوانی و دومین همایش ایل عرب خمسه در بزرگداشت سعدی در این روز برگزار می‌شود.
کمالی سروستانی بیان کرد: شهرداری شیراز علاوه بر پذیرایی از بازدیدکنندگان آرامگاه سعدی هماهنگی لازم را برای اجرای نمایشی بر اساس آثار سعدی به کارگردانی استاد رزاقی، سامان داده و تابلوها و اتوبوس‌های شهری را به شعرهای سعدی آراسته است.
این رویداد با همکاری ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی متشکل از استانداری فارس، ادارۀ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، شهرداری شیراز، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، صدا و سیمای مرکز فارس، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان فارس، سازمان اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس و مرکز سعدی‌شناسی برگزار می‌شود.
مراسم یادروز سعدی محدود به زادگاه این شاعر و نویسنده نامی نیست، بلکه در تهران، کیش و دهلی هند نیز مراسم یادروز سعدی برگزار می‌شود.
ابومحمّد مُشرف‌الدین مُصلح بن عبدالله بن مشرّف متخلص به سعدی شاعر و نویسنده قرن هفتم هجری، زاده شیراز است. اهل ادب به او لقب استادِ سخن، پادشاهِ سخن، شیخِ اجلّ می‌دهند. مجموعه غزلیات، گلستان به نظم و نثر، مثنوی بوستان و نیز تعدادی هزلیات و هجویات به جای مانده است.
اول اردیبهشت، روز آغاز نگارش کتاب گلستان، به ‌منظور تجلیل از سعدی، در ایران به‌عنوان روز سعدی نامگذاری شده‌است.
۷۳۷۵ /۱۸۷۶

انتهای پیام /*


فرهنگی


یادروز سعدی


هفته اول اردیبهشت


شیراز

نظرات بسته شده است.