از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 57736

67 بازدید

به گزارش خطرنگار، مساله کمبود کتابخانه و یا کمبود کتابخوان همیشه از دغدغه های فرهنگی جامعه بوده و عده ای بر این باورند گسترش کتابخانه ها منجر به تقویت فرهنگ کتابخوانی می شود.کارشناسان فرهنگی اعتقاد دارند ایجاد کتابخانه ها به عنوان نماد و برندهای فرهنگی در نقاط مختلف موجب افزایش رغبت به این حوزه می […]

به گزارش خطرنگار، مساله کمبود کتابخانه و یا کمبود کتابخوان همیشه از دغدغه های فرهنگی جامعه بوده و عده ای بر این باورند گسترش کتابخانه ها منجر به تقویت فرهنگ کتابخوانی می شود.
کارشناسان فرهنگی اعتقاد دارند ایجاد کتابخانه ها به عنوان نماد و برندهای فرهنگی در نقاط مختلف موجب افزایش رغبت به این حوزه می شود و برای شروع کار در این راستا می توان دوستی با کتاب را از سطح روستاها آغاز کرد.
وجود یک کتابخانه در روستایی با جمعیت بالا بی شک تاثیر بسزایی در رشد فرهنگی، تغییر نگرش ها و رغبت به تحصیل می شود.
امروز که این مهم در روستای دینارآباد بروجرد عملی شده ، معارض محلی پس از اتمام کار و در زمان بهره برداری از طرح، مانع استفاده از راه دسترسی به کتابخانه شده است.
دبیر شورای فنی لرستان گفت: عملیات اجرایی این کتابخانه پایان یافته اما به دلیل وجود معارض محلی، قابلیت بهره برداری از این طرح وجود ندارد.
علیرضا خرمی افزود: عملیات اجرایی طرح سال ۹۱ در ۳۱۵ متر مربع زمین اهدایی آغاز شد و سال ۹۶ با صرف هزینه ۲ میلیارد و ۹۲ میلیون ریال تحویل موقت شده است.
وی با بیان اینکه تمامی موارد داخلی ساختمان از جمله زییاسازی و سنگ کاری های داخل و نما انجام شده گفت: دیوار چینی محوطه طرح باقی مانده که قرار است با اعتبارات اختصاصی امسال انجام شود.
خرمی گفت: هم اکنون معارض محلی برای طرح پیدا شده در حالیکه مشاور باید در زمان جانمایی و مطالعات فاز اول، این مهم را بررسی می کرد.
وی تصریح کرد: متاسفانه پس ازساخت و صرف اعتبار و در زمان بهره برداری از کتابخانه معارض محلی ادعا کرده این طرح در زمین راه دسترسی به دامداری وی احداث شده و اجازه استفاده از این مسیر را به کتابخانه نمی دهد.

***شرط استخدام برای رضایت معارض
مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان نیز گفت: برادر فردی که زمین کتابخانه را اهدا کرده در نزدیکی این طرح دامپروری دارد و برای مجموعه خود راه دسترسی ایجاد کرده است.
فرشته طهماسبی افزود: متاسفانه در جانمایی این کتابخانه، انتخاب درستی انجام نشده و سال ۹۳ نیز مدیر وقت کتابخانه های استان نسبت به استخدام یکی از افراد این خانواده قول مساعد داده است.
وی تصریح کرد: امروز نیز معارض طرح ( برادر خیری که زمین را اهدا کرده) شرط رضایت خود برای استفاده از این راه دسترسی را استخدام و بکارگیری یکی از افراد خانواده اش عنوان کرده است.
وی گفت: هم اکنون در چارت اداره کل کتابخانه های استان پستی به نام نگهبان و راننده وجود ندارد و برای محافظت از مجموعه های تحت نظر از دوربین استفاده می شود.
طهماسبی با بیان اینکه مشابه این مورد در برخی روستاهای استان از جمله دیناروند و چم پلک وجود دارد، اظهار داشت: فرد معارض حتی حاضر به فروش زمین مورد نظر نشده است.

***ورود استاندار لرستان برای حل مشکل
استاندار لرستان نیز در این خصوص گفت: رفع این مساله از طریق محلی و با استفاده از ظرفیت بخشداری و دهیاری منطقی تر است.
سید موسی خادمی افزود: در غیر اینصورت و عدم رضایت معارض، باید از طریق قانون تملک طرح های عمرانی اقدام شود.
وی با تاکید بر رفع مشکل از طریق مسالمت امیز و محلی گفت: چنانچه شرایط بکارگیری یک نفر در این کتابخانه حتی به عنوان نیروی ساعتی وجود دارد، در این خصوص اقدام شود.
استاندار لرستان بر جانمایی درست طرح های عمرانی تاکید کرد و اظهار داشت: در این صورت زمین از طریق ماده ۹ تملک و پول آن به حساب دادگستری واریز می شود.
خادمی افزود: در این صورت زمین به عنوان جاده دسترسی به کتابخانه خریداری می شود.
استاندارد سرانه فضای کتابخانه ها هشت متر مربع به ازای هر ۱۰۰ نفر عنوان شده در حالی که این میزان در لرستان یک متر مربع به ازای هر ۱۰۰ نفر است و گفته می شود در صورت تکمیل ۱۵ طرح کتابخانه ای در حال ساخت در استان می توان به افزایش این سرانه امیدوار بود.
بنابر استاندارد باید به ازای هر ۱۰۰ نفر ۳۰۰ نسخه کتاب وجود داشته باشد اما در لرستان به ازای هر ۱۰۰ نفر ۳۰ نسخه کتاب وجود دارد و به عبارتی ۲۷۰ نسخه با حد مطلوب فاصله وجود دارد.
همچنین به ازای هر ۲۵ هزار نفر باید یک کتابخانه وجود داشته باشد در حالی که در لرستان به ازای هر ۶۰ هزار نفر یک کتابخانه وجود دارد.
شاخص استاندارد سرانه عضویت در کتابخانه ها به ازای هر ۱۰۰ نفر جمعیت ۳۵نفر است اما این وضعیت در لرستان ۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ نفر است.
فاصله استان لرستان با حد مطلوب یا استانداردهای سرانه عضویت و یا فاصله با حد مطلوب نسخه های کتاب به ازای هر فرد ناشی از کمبود فضای کتابخانه ای است.
سرانه زیربنایی کتابخانه ای در استان ۱۴ هزار متر مربع است که با تکمیل ۱۵ طرح کتابخانه ای در دست اجرا این میزان به ۱۷ هزار و ۴۵۰ متر افزایش خواهد یافت.
۲۹ کتابحانه شهری، چهار کتابخانه روستایی و ۱۸ باب کتابخانه مشارکتی اکنون در استان فعالیت دارد و ۴۲ کتابخانه عمومی در استان نیاز است تا به حد استاندارد برسیم.
۷۲۶۹/۶۰۶۰

انتهای پیام /*


فرهنگی


راه و ساختمان


استاندار لرستان

نظرات بسته شده است.