از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 61165

169 بازدید

به گزارش خطرنگار، علیرضا رادفر روز سه شنبه در جلسه هماهنگی همایش شمس و مولانا که با حضور فرماندار خوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی برگزار شد، افزود: با وجود مخالفت هایی که در ابتدای امر با برگزاری چنین برنامه ای وجود داشت، همایش به […]

به گزارش خطرنگار، علیرضا رادفر روز سه شنبه در جلسه هماهنگی همایش شمس و مولانا که با حضور فرماندار خوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی برگزار شد، افزود: با وجود مخالفت هایی که در ابتدای امر با برگزاری چنین برنامه ای وجود داشت، همایش به خوبی شکل گرفت و باید به صورت منسجم تر نیز ادامه پیدا کند.
وی اظهار داشت: به این همایش باید از ۲ جنبه معرفی خود شمس و همچنین جذب گردشگر توجه شود زیرا خوی مشاهیر و جاذبه های تاریخی زیادی دارد که باید در خلال برنامه ها به مخاطبان همایش معرفی شود.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: متاسفانه در سالیان گذشته بر اثر غفلت مسوولان از حریم مفاخر ملی صیانت نشده است و به همین دلیل نیز سایر کشور برخی از آنها را تصاحب کرده اند.
رادفر عنوان کرد: برای آنکه این همایش با استقبال مردم مواجه شود، باید از آنان نیز در اجرای برنامه ها استفاده شود تا مردم با تمام وجود حس کنند که شمس برای آنان است و این همایش منافع زیادی برای منطقه خواهد داشت.
وی از خبرنگاران نیز برای پوشش همایش دعوت کرد و افزود: جامعه خبری در روند توسعه استان همواره پای کار بودند و باید از توانایی آنان استفاده شود.

** حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خوی
فرماندار خوی نیز با اشاره به اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در افتتاحیه و اختتامیه این همایش حضور خواند یافت، گفت: ستاد اجرایی این همایش از ۲۵ فروردین کار خود را آغاز کرده است.
سید محمد عابدی با اشاره به اینکه از سوی دبیرخانه همایش در ۲ بخش «آیین ها و آوازها» و «نماها» فراخوان هایی صادر شده بود، افزود: بر این اساس ۹۶ اثر در بخش «آیین ها و آوازها» به دبیرخانه رسیده که از این میان ۴۲ اثر به بخش نهایی راه یافته است و ۹ گروه نیز در همایش اجرا خواهند داشت.
وی با اشاره به اینکه در بخش «نماها» نیز ۵۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده است که ۴۵ اثر در همایش به نمایش گذاشته خواهد شد، بیان کرد: کیوان ساکت داوری بخش «آیین ها و آوازها» و جواد بختیاری داوری بخش «نماها» را بر عهده دارند.
عابدی افزود: در همایش شمس و مولانای ۱۲ دیپلمات، سفیر و رایزن فرهنگی به همراه اساتید و اعضای هیات علمی از کشورهای مختلف حضور خواهند داشت.

** پیشنهاد ساخت فیلم شمس
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی نیز دراین جلسه پیشنهاد داد تا طرح مطالعه ساخت فیلم زندگی شمس نیز در دستور کار دبیرخانه این همایش قرار بگیرد.
حجت الاسلام ناصر خدایاری اظهار داشت: با توجه به حضور میهمانانی از ترکیه، منطقه قفقاز و سایر کشورهای همسایه، بهتر است در کنار ترجمه مطالب به زبان انگلیسی از زبان ترکی استانبولی یا ترکی آذری نیز استفاده شود تا این امر نشان دهنده احترام به این میهمانان باشد.
وی افزود: نباید به سادگی از کنار شمس گذشت، این شاعر بزرگ سال ها در خوی زندگی کرده است و سرمایه اجتماعی، خاستگاه فرهنگی و شاگرد داشته است.
وی با طرح این سوال که چرا شمس این شهر را برای زندگی انتخاب کرده بود؟، بیان کرد: به این سوال باید پاسخ داده شود و موزه شمس خوی نیز باید تقویت شود؛ بر این اساس ۲ اثر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به موزه شمس اهدا خواهد شد.
به گزارش خطرنگار، هفت مهرماه در تقویم کشور به نام روز ملی شمس تبریزی نامگذاری شده است؛ تقارن این روز در سال های گذشته با ماه محرم ملاحظه های به حق و خاص را در اجرای برنامه های مفرح برای میهمانان داخلی و خارجی به همراه داشت اما امسال با تصمیم هیات مدیره تولیت شمس تبریزی این برنامه‌ها در فاصله زمانی عید قربان تا عید غدیر برگزار می شود.
شمس الدین محمد بن علی بن ملک داد تبریزی بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال ۵۸۲ هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به ‘ شیخ پرّان’ و ‘ زر دوز’ بود.
کتاب ‘مقالات شمس’ شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این کتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منکران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
کتاب ‘تماشای خورشید’ نیز که منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از ‘مقالات شمس’ بوده، توسط ‘بهنام رجب پور’ و ‘حسین صبوری’ با هدف ترویج افکار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت کمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های ۶۴۵ و ۶۷۲ هجری قمری ذکر کرده اند.
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی که بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال ۶۷۲ هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او می‌توان به مثنوی، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.
۷۱۲۵/۳۰۷۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


همایش شمس و مولانا


حضور وزیر فرهنگ


خوی

نظرات بسته شده است.