از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 56396

115 بازدید

به گزارش خبرنگار خطرنگار، در حالی که عقربه ها، ساعت ۲۱:۴۸ دقیقه روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ را نشان می داد زمین لرزه مهیبی اکثر نقاط استان را به شدت تکان داد، زلزله ای که بعدها معلوم شد ۷٫۳ ریشتر قدرت داشته است تا زمان برای مردم مرزدار این استان متوقف شود.شدت زمین لرزه به […]

به گزارش خبرنگار خطرنگار، در حالی که عقربه ها، ساعت ۲۱:۴۸ دقیقه روز یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ را نشان می داد زمین لرزه مهیبی اکثر نقاط استان را به شدت تکان داد، زلزله ای که بعدها معلوم شد ۷٫۳ ریشتر قدرت داشته است تا زمان برای مردم مرزدار این استان متوقف شود.
شدت زمین لرزه به حدی بود که تقریبا مردم همه مناطق استان به خارج از منازل خود پناه بردند، البته بودند آن هایی هم که زیر آوار گرفتار شده و کمک می طلبیدند.
در ساعات اولیه وقوع این زمین لرزه مهیب خبرهای ضد و نقیضی مننشر می شد و هنوز به درستی معلوم نبود تلفات و شدت تخریب این حادثه چه مقدار بوده است تا اینکه نهایتا آمار کشته شدگان این واقعه دردناک به ۶۲۰ تن رسید و حدود ۱۲ هزار و ۴۰۰ نفر نیز مصدوم شدند.
چندی بعد از وقوع این زمین لرزه دلخراش، جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله زده استان تقریبا چهارشنبه هر هفته به ریاست استاندار و با حضور تعدادی زیادی از فرمانداران و مدیران دستگاه های اجرایی استان برگزار می شود.
در جلسه امروز (سوم مرداد) نیز مدیران و فرمانداران توضیحاتی در خصوص آخرین اقدام های صورت گرفته ارائه کردند تا بلکه خبرهای خوش آن به اطلاع مردم و ساکنان مناطق زلزله زده برسد.

** اتمام کار تعمیر بیش از ۴۷ هزار واحد آسیب دیده
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در این جلسه با اشاره به وجود ۵۵ هزار و ۸۸۴ واحد تعمیری در مناطق زلزله زده، از اتمام کار بازسازی ۴۷ هزار و ۶۵۲ واحد از این تعداد خبر داد.
رضا خواجه ای همچنین از انجام ۳۱ هزار و ۴۲۶ مورد آواربرداری در نقاط زلزله زده سخن گفت و افزود: ۳۰ هزار و ۲۷۶ واحد کار پی کنی آن ها و ۲۴ هزار و ۸۵۲ واحد نیز کار آرماتوربندی آن ها انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۸۲۴ واحد نیز اسکلت گذاری شده است، خاطرنشان کرد: کار سقف گذاری بیش از ۱۲ هزار واحد نیز انجام شده است.
خواجه ای همچنین گفت: تاکنون چهار هزار و ۴۰۵ واحد کف گذاری و چهار هزار و ۴۸۵ واحد نیز عملیات نصب چارچوب و درب آن ها انجام شده است.

** عملیات احداث ۷۸ مدرسه تا آغاز سال تحصیلی جدید پایان می یابد
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نیز در این جلسه قول داد که تا آغاز سال تحصیلی جدید (ابتدای مهر) عملیات احداث ۷۸ مدرسه در حال ساخت مناطق زلزله زده پایان یافته و دیگر شاهد مدارس کانکسی در این مناطق نخواهیم بود.
مجید یزدان پناه خاطرنشان کرد: از این تعداد، ۴۵ مدرسه در روستاها و ۳۳ مدرسه نیز در شهرهای زلزله زده استان قرار دارند، ضمن اینکه تاکنون ۱۰ مدرسه از این ۷۸ مدرسه نیز عملیات ساخت آن ها به اتمام رسیده است.
وی همچنین با قبول این مسئله که درصد پیشرفت فیزیکی ۶۸ مدرسه باقیمانده عموما پائین است، در عین حال تاکید کرد: با شبانه روزی کردن عملیات ساخت به طور قطع تمامی این مدارس تا ابتدای سال تحصیلی جدید آماده استقبال از دانش آموزان خواهند بود.

** صدور ۱۰ هزار مجوز ساخت واحد دامی
خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه دیگر مدیر استانی در جلسه ستاد بازسازی مناطق زلزله بود که از صدور ۱۰ هزار مجوز ساخت واحدهای دامی در این مناطق خبر داد.
وی گفت: ۲۴ هزار و ۲۱۴ فقره تسهیلات با رقمی معادل سه هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت کشاورزان تصویب شده که تاکنون ۲۲ هزار و ۱۲۶ فقره با رقمی معادل سه هزار و ۶۱۰ میلیارد ریال به بانک ها ارجاع داده شده است.
شهبازی با بیان اینکه یکی از مشکلات کشاورزان که تا چندی پیش هم ادامه داشت نپذیرفتن ضامن های زنجیره ای به این شکل که چند کشاورز ضامن یکدیگر بشوند، بود، تصریح کرد: قرار است به هر کشاورز ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شود.
در این جلسه همچنین مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمانشاه از مرتفع شدن مشکل ضامن برای کشاورزان مناطق زلزله زده و پذیرفتن هرگونه ضمانتی در چارچوب قانون خبر داد.
حسن ریحانی پور مدیر شعب بانک مسکن کرمانشاه نیز در این جلسه از پرداخت ۳۵ هزار فقره تسهیلات مصوب از سوی دولت به زلزله زدگان استان سخن گفت.

** مکلف کردن آموزش و پرورش برای اتمام ساخت ۷۸ مدرسه تا پایان شهریور
استاندار کرمانشاه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه مدارس کانکسی تا ابتدای ماه مهر باید از مناطق زلزله زده استان جمع آوری شود، گفت: آموزش و پرورش مکلف به تحویل ۷۸ مدرسه ای است که بازسازی آن ها را از آبان سال گذشته آغاز کرده است.
هوشنگ بازوند اظهار داشت: در جریان زلزله ۷٫۳ ریشتری آبان ماه سال گذشته ۷۸ مدرسه با ۴۱۵ کلاس درس دچار خسارت و آسیب جدی شدند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون در سرپل ذهاب ۲۱۳ کلاس درس، در ثلاث باباجانی ۹۵ کلاس، در قصرشیرین ۴۵ کلاس، در دالاهو ۴۲ کلاس و در گیلانغرب ۲۴ کلاس درس در حال ساخت است، گفت: هر کدام از کلاس های این مدارس به طور میانگین بین ۱۵ تا ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
بازوند گفت: هرچند به نظر می رسد روند بازسازی مقداری کند در حال پیش رفتن است اما طبق قول مدیرکل آموزش و پرورش استان، کلاس های درس تا ابتدای سال تحصیلی جدید کاملا بازسازی و آماده استقبال از دانش آموزان خواهد بود.
مدیر ارشد استان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پخش شایعانی در فضای مجازی مبنی بر تخریب برخی واحدهای بازسازی شده در ثلاث باباجانی به دنبال وقوع زمین لرزه ۵٫۹ ریشتری اخیر، گفت: این موضوع را آقای مهدیان معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بازدیدهایی که از همه روستاهای شهر تازه آباد داشته رد می کند.
وی همچنین در پایان از بانک های استان خواست تا در پرداخت تسهیلات به افراد زلزله زده و بخصوص کشاورزانی که برای ضمانت مشکل دارند، همکاری بیشتری به خرج دهند.
زمین لرزه ۷٫۳ ریشتری ۲۱ آبان در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله، ۳۲ کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم داشت.
این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۰ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرده و براساس ارزیابی های صورت گرفته بیش از ۸۴ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است.
۷۴۵۸/۸۰۶۶

انتهای پیام /*


اجتماعی


مناطق زلزله زده کرمانشاه


رضا خواجه ای


زلزله۹۶

نظرات بسته شده است.