از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 56817

206 بازدید

«آذر منصوری» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خطرنگار، درخصوص عزم دولت برای مبارزه با فساد و شفافیت، گفت: جای سوال دارد که چرا مفسدان اقتصادی معرفی می شوند ولی پرونده های آنها به نتیجه نمی رسد. این عامل نه تنها فساد را ریشه کن نمی کند، بلکه آنرا نهادینه و عادی سازی می […]

«آذر منصوری» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خطرنگار، درخصوص عزم دولت برای مبارزه با فساد و شفافیت، گفت: جای سوال دارد که چرا مفسدان اقتصادی معرفی می شوند ولی پرونده های آنها به نتیجه نمی رسد. این عامل نه تنها فساد را ریشه کن نمی کند، بلکه آنرا نهادینه و عادی سازی می کند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اظهارداشت: واقعیت آن است که با کنار رفتن هر پرده ای از رانت و فسادی که با قطعیت می توان گفت سیستمی شده است، بخش عمده ای از اعتماد مردم فرو می ریزد و این سلب اعتماد فقط متوجه دولت یا نهادهای انتخابی دیگر نیست، بلکه متوجه کل ساختار نظام جمهوری اسلامی است.
منصوری گفت: این حجم از فساد وابسته به حلقه های قدرت نشان می دهد مسئولان از عهده رضایت ولی نعمتان خود بر نیامده اند. نگاهی به میزان جمعیت زیر خط فقر مطلق و پایین آمدن نرخ جمعیت طبقه متوسط درایران مؤید این مساله است.
وی خاطرنشان کرد: دولت به عنوان نهادی بر آمده از آرای مستقیم مردم به طور قطع می تواند نقشی اثرگذار در این ارتباط داشته باشد، اما به تنهایی تعیین کننده مبارزه و پیشگیری از فساد سیستماتیک نیست، بلکه سایر ارکان دیگر به خصوص مجلس شورای اسلامی هم باید در این مسیر با دولت همراه باشد و در برابر لوایح شفافیت مالی مقاومت نکند.
عضو شورای مرکزی جمعیت زنان مسلمان نو اندیش تاکید کرد: دولت از یک سو باید پیگیر پرونده هایی نظیر دلالان ارز، سکه و مؤسسات مالی اعتباری باشد و ‌از سوی دیگر به ریشه های فساد بپردازد. منظور عواملی است که فساد را در این کشور بازتولید و سیستمی می کنند و با رانت پیوند مستقیم دارد.
وی افزود: در زمینه مبارزه با فساد، رویکردها در اقتصاد باید اصلاح شود، تغییر تیم اقتصادی هر چند می تواند این پیام را به جامعه بدهد که دولت برای بهبود شرایط اقتصادی کشور تلاش می کند، اما این تغییرات اگر به تغییر رویکرد اقتصادی کشور منجر نشود، فایده ای ندارد.
منصوری تصریح کرد: درد اقتصاد ایران مزمن است و درمان آن باید ریشه ای، علمی و واقع بینانه باشد. اعمال شفافیت، رقابت سالم در عرصه اقتصاد، تمکین به پاسخگویی و در یک جمله تامین الزامات حکمرانی خوب می تواند درمان ریشه ای این درد باشد.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت گفت: اگر شرایط برای رشد فساد و رانت در کشور فراهم باشد، افشای مفسدان هم به مرور زمان به مساله ای عادی تبدیل خواهد شد. به خصوص که مهم ترین مساله در مبارزه با فساد اعمال دادرسی عادلانه است و فقدان آن بیشترین آسیب را به اعتماد عمومی زده است.
وی افزود: از سوی دیگر چرا مقابل معاهداتی که می تواند نقش موثری در مبارزه با فساد داشته باشد مقاومت می شود، در شرایطی که بیشتر هم پیمانان ما در منطقه و جهان به این معاهدات پیوسته اند؟ اینها محل سوال دولت از ارکان دیگر قدرت در کشور است و علی القاعده باید به نتیجه برسد و از همه مهمتر دولت باید با مردم مرتب حرف بزند، گزارش بدهد و با مردم همدلی کند تا همراهی بیشتر را به دنبال داشته باشد.
منصوری در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات برخی از اصلاح طلبان برای عبور از روحانی، گفت: مهم ترین سرمایه اجتماعی اصلاح طلبان «اعتماد مردم» است و مهم ترین دغدغه و اولویت آنها «منافع ملی» است. اصلاح طلبان میان همراهی با دولت مورد حمایت خود و حفظ سرمایه اجتماع، باید توازنی برقرار کنند. همه تلاش و دغدغه اصلاح طلبان حفظ این توازن است.
وی خاطرنشان کرد: در این چارچوب، تا زمانی که دولت روحانی بتواند در این مسیر حرکت کند مورد حمایت اصلاح طلبان خواهد بود و اساسا طرح «عبور از روحانی» موضوعیتی پیدا نخواهد کرد و در شرایط فعلی هم به هیچ وجه بحث عبور از روحانی موضوعیتی میان اصلاح طلبان ندارد.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اظهارداشت: رویکرد ما حمایت در کنار طرح انتقادها و پیشنهاداتی است که به دولت داریم. بخشی از بدنه دولت توان، پویایی، تحرک و انگیزه لازم را برای حفظ این سرمایه اجتماعی ندارد که مورد نقد ما است. همراهی ما تا ۱۴۰۰با روحانی منوط به رفع این دغدغه هاست.
منصوری ادامه داد: دولت دوم باید قوی تر از دولت اول ظاهر می شد ولی این اتفاق نیفتاده است. فشارهای ترامپ و هم پیمانانش یک سوی ماجراست و قابل درک، کارشکنی و مقاومت تندروها و دولت پنهان هم سوی دیگر است و قابل پیش بینی بود، اما بخشی از نقد به تیم همراه دولت بر می گردد.
وی افزود: تیم دولت باید بتواند در این مقطع تصمیمات درست و به هنگام بگیرد و از ظرفیت تخصصی، کارشناسی و علمی حامیان خود برای حل مسائل استفاده کند. باید توان هماهنگی در مجموعه ارکان دولت وجود داشته باشد. توان و ظرفیت کارشناسی حامیان دولت کم نیست ولی دولت از این ظرفیت استفاده نمی کند.
منصوری خاطرنشان کرد: به عنوان مثال؛ وقتی سود بانکی کاهش پیدا می کند، ما به ازای آن ظرفیت سرمایه گذاری ایجاد نمی شود و نقدینگی از بانکها به کدام سو می رود؟ با این شرایط دولت با چه منطقی بالغ بر ۳۰هزار میلیارد تومان از اعتبار خود را به طلبکاران موسسات مالی اعتباری می دهد؟ یا در شرایطی که واقعیت ها می گوید که میزان عرضه و تقاضای ارز در کشور تناسب ندارد، با چه استدلالی موضوع تامین ارز مورد نیاز ۴۲۰۰تومانی اعلام می شود و نتیجه اش را که دیده ایم.
وی تاکید کرد: این مثال را عرض کردم‌ که بگویم دولت می توانست و می تواند تصمیمات علمی تر و کارشناسی تری بگیرد. اما این انتقادها نه به معنی عبور از روحانی، بلکه کمک به دولت است تا همراهی و اعتماد مردم را از دست ندهد.
منصوری در مورد ترمیم کابینه گفت: ترمیم کابینه هر چند می تواند نمادی از عزم دولت در پاسخ به دغدغه های منتقدان باشد، اما اگر به تغییر سیاست ها نیانجامد بی نتیجه است و عملا فرصت دیگری را از دولت برای جلب اعتماد و همراهی مردم می گیرد.
سیام**۳۲۰۲**۱۵۵۳

انتهای پیام /*


سیاسی


آذر منصوری


حزب اتحاد ملت


شفافیت ۹۷

نظرات بسته شده است.