از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 52306

127 بازدید

به گزارش خطرنگار، ‘کریستوفر هیل’ سفیر سابق آمریکا در بغداد چند روز پیش در یادداشتی به تلاش کشورش برای حمایت از مخالفان المالکی (نخست وزیر وقت) و تلاش مستقیم برای سرنگون کردن وی اذعان کرد. هیل در این یادداشت که در رسانه های عراقی بازتاب یافت، اعتراف کرده است که در آن زمان (سال ۲۰۱۴)، […]

به گزارش خطرنگار، ‘کریستوفر هیل’ سفیر سابق آمریکا در بغداد چند روز پیش در یادداشتی به تلاش کشورش برای حمایت از مخالفان المالکی (نخست وزیر وقت) و تلاش مستقیم برای سرنگون کردن وی اذعان کرد.
هیل در این یادداشت که در رسانه های عراقی بازتاب یافت، اعتراف کرده است که در آن زمان (سال ۲۰۱۴)، دستوراتی مستقیم از واشنگتن دریافته کرده و ماموریت یافته بود تا از مخالفان نوری المالکی نخست وزیر وقت برای سرنگون کردن وی حمایت کند.
اکنون دفتر نوری المالکی معاون رئیس جمهوری عراق، دبیرکل حزب الدعوه و رئیس ائتلاف انتخاباتی دولت قانون در واکنش به این اعترافات، در بیانیه ای تاکید کرده است سخنان سفیر سابق آمریکا در عراق در مورد طرح آمریکا برای ایجاد نا امنی و بی ثباتی در عراق نه تنها عجیب نیست بلکه حجم عظیم پشتیبانی واشنگتن از فروپاشی دولت عراق در سال ۲۰۱۴ و ساقط کردن نخست وزیر وقت و تصرف شهرهای مختلف توسط تکفیری های داعش را آشکار ساخت.
این بیانیه حاکی است اظهارات هیل، معرف اقداماتی از سوی واشنگتن است مصداق دخالت آشکار و مستقیم در امور داخلی کشورهای دیگر و نیز یک رویه خطرناک در تاریخ روابط بین الملل بشمار می رود.
ائتلاف دولت قانون گفته است سخنان هیل همچنین نشانگر میزان نارضایتی دولت باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا از رویکرد مستحکم و ملی دولت مالکی بویژه درباره (ضرورت) خروج نیروهای بیگانه از خاک عراق است.
در این بیانیه آمده است: موضع گیری های سفیر سابق آمریکا در عراق بیانگر گستردگی تلاش های آمریکا و نیروهای همپیمانش برای برکناری نوری المالکی از سوی پارلمان و در عین حال ناکام شدن این تلاش هاست.
دفتر رسانه ای دولت قانون آورده است سخنان دیپلمات آمریکایی همچنین درستی دیدگاه نوری المالکی را در قبال رویدادهایی که منجر به بی ثباتی و ناامنی در کشور شد نشان می دهد.
دفتر المالکی گفته است که این اظهارات سفیر سابق آمریکا همچنین دلایل حقیقی عدم وفای به عهد آمریکا برای تجهیز ارتش عراق و رساندن مهمات و قطعات یدکی تانک ها و تجهیزات نیروی هوایی ارتش در آن زمان را آشکار می کند.
عراقی ها عدم پایبندی آمریکا به پیمان امنیتی دو جانبه با عراق برای تجهیز ارتش این کشور و خودداری از هر گونه تحرک و یا کمک در ماههای نخست ظهور داعش در سال ۲۰۱۴ و حتی در معرض سقوط قرار گرفتن بغداد را یکی از نشانه های آشکار برای آمریکایی بودن پروژه داعش می دانند.
دفتر نوری المالکی درپایان بیانیه خود از سازمان ملل و جامعه بین المللی خواسته است موضعی آشکار در قبال این اعترافات اتخاذ کنند و با یک تحقیق جدی در این زمینه، ابعاد فاجعه و مسوول بودن آمریکا در قبال خون عراقی ها و ویرانی این کشور بدست داعش را نشان دهند.
واکنش دفتر نوری المالکی به اظهارات سفیر سابق آمریکا در عراق درحالی است که پیش تر سخنگوی ائتلاف دولت قانون نیز گفته بود اعترافات سفیر سابق آمریکا ابعاد طرح مهم واشنگتن که نتیجه آن سقوط شهرهای عراق بدست داعش بود را نشان می دهد.
‘هاشم الرکابی’ در صفحه شخصی خود در توییتر نوشته شخص المالکی همان زمان نسبت به این توطئه هشدار داده بود.
وی گفت همین طرح آمریکا عامل سقوط شهرهای عراق بدست داعش بود.
طرح این اعترافات از سوی سفیر سابق آمریکا در شرایطی که عراق در آستانه تشکیل پارلمان و دولت جدید است و برخی منابع سیاسی و رسانه ای عراق نسبت به مداخلات آمریکا در تحولات جاری کشورشان هشدار می دهند، جای تامل دارد.
گفتنی است دهم ژوئن ۲۰۱۴ (۲۰ خرداد ۱۳۹۳) معروف به ‘روز سیاه’ حادثه هولناک سقوط موصل دومین شهر بزرگ عراق به دست داعش اتفاق افتاد و بدنبال آن دهها شهر دیگر شامل مجموعا بیش از ۴۰ درصد از خاک این کشور طی تنها سه روز اشغال شد، کشور به مرز فروپاشی واقعی رسید، اربیل مرکز تشکیلات اقلیم کردستان عراق و حتی بغداد پایتخت این کشور مورد تهدید جدی سقوط قرار گرفت.
برخی ها در عراق از آن زمان تاکنون بجای سقوط موصل نام تحویل / تقدیم موصل به داعش را بکار می برند و این گونه به وجود تبانی و همکاری های عمده داخلی با داعش و در راستای تحقق یک توطئه خارجی (آمریکایی ۰ سعودی) اشاره می کنند.
در همان زمان یک کمیته مامور تحقق درباره علل و عوامل سقوط موصل شد، اکنون و پس از چهار سال هنوز نتیجه روشنی از این تحقیقات منتشر نشده است.
خاورم**۳۸۰**

انتهای پیام /*


سیاسی


عراق


المالکی


سقوط موصل

نظرات بسته شده است.