از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 19184

111 بازدید

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی خطرنگار، از رویدادهای ترویج کتابخوانی، نخستین جلسۀ داوری چهارمین دورۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران در دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی برگزار شد.مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت ارشاد در این جلسه با اشاره به افزایش آمار شهرهای شرکت‌کننده در چهارمین دورۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: سال گذشته […]

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگی خطرنگار، از رویدادهای ترویج کتابخوانی، نخستین جلسۀ داوری چهارمین دورۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران در دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی برگزار شد.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت ارشاد در این جلسه با اشاره به افزایش آمار شهرهای شرکت‌کننده در چهارمین دورۀ انتخاب پایتخت کتاب ایران گفت: سال گذشته ۱۰۱ شهر در این رقابت شرکت کرده بودند، اما امسال ۱۵۰ شهر از ۳۰ استان کشور پرونده‌های خود را به دبیرخانۀ پایتخت کتاب ارسال کرده‌اند و می‌توان گفت که تمام استان‌های کشور درگیر پایتخت کتاب هستند.
علی اصغر سید آبادی دربارۀ شرایط حداقلی برنامه‌های هر شهر افزود: مشارکت همۀ اجزای صنعت نشر، مشارکت همۀ نهادها و فعالان حوزۀ کتاب و کتابخوانی، مشارکت، سازمان‌های غیردولتی و دولتی مرتبط با کتابخوانی، حضور فعال مفاخر، مشاهیر و هنرمندان شاخص و محبوب، در نظر گرفتن طیف گستردۀ مخاطبان و خلاقانه، پایدار و اثربخش بودن برنامه‌ها، شرایط حداقلی شرکت هر شهر در رقابت انتخاب پایتخت کتاب ایران است.
وی ادامه داد: در بررسی و سرند اولیۀ پرونده‌ها، شهرهایی که این شرایط حداقلی را رعایت نکرده بودند، کنار گذاشته شدند.
داوران حاضر در این جلسه، ابتدا برنامه‌های ارسالی شهرها را مورد بررسی اولیه قرار داده و سپس مستندات ارائه‌شده در پرونده‌ها را بررسی کردند و پرونده‌هایی را که شاخص‌های تصریح‌شده در شیوه‌نامۀ داوری را رعایت نکرده بودند، از دور رقابت کنار گذاشتند.
در این جلسه نیکنام حسین‌پور، مشاور معاونت امور فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمود آموزگار، رییس اتحادیۀ ناشران و کتابفروشان؛ ابوالفضل هاشمی، مدیرکل کانون‌های فرهنگی مساجد؛ رضا برزگر، معاون دفتر فرهنگی توسعۀ روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری؛ حجت‌الله غلامعلی، معاون اجتماعی فرهنگی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور؛ ابراهیم حیدری معاون دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی؛ عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو و بهروز فتحی مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ ریزی راهبردی حضور داشتند.
پایتخت کتاب ایران عنوان طرحی است که بر مبنای آن هر سال شهری به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب می‌شود.
در اولین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، اهواز با مشارکت نهادهای غیردولتی همچون کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) موفق به اخذ این عنوان شد.
سال دوم، نیشابور توانست این عنوان را از آن خود کند.
شهر بوشهر با توجه به فعالیت های گسترده در زمینه کتاب و ترویج فرهنگ کتابخوانی، به عنوان سومین پایتخت کتاب ایران برگزیده شد.
فراهنگ ** ۱۸۸۰ ** خبرنگار: پروین اروجی * انتشار: امید غیاثوند

انتهای پیام /*


فرهنگی


کتاب


پایتخت

نظرات بسته شده است.