از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 33606

410 بازدید

به گزارش خطرنگار، ، دونالد توسک رئیس شورای اتحادیه اروپا و ژانو کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا به میزبانی بویکو بوریسوف نخست وزیر بلغارستان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، با اردوغان در بندر وارنا بلغارستان دیدار می کنند. انتظار می رود در این دیدار مسائلی از جمله حقوق بشر ، عملیات نظامی ترکیه در سوریه […]

به گزارش خطرنگار، ، دونالد توسک رئیس شورای اتحادیه اروپا و ژانو کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا به میزبانی بویکو بوریسوف نخست وزیر بلغارستان رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، با اردوغان در بندر وارنا بلغارستان دیدار می کنند. انتظار می رود در این دیدار مسائلی از جمله حقوق بشر ، عملیات نظامی ترکیه در سوریه ، توافق مربوط به مهار پناهجویان و همچنین اختلافات ترکیه با یونان و قبرس و نیز مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.
شورای اتحادیه اروپا پنجشنبه گذشته در بروکسل با صدور بیانیه ای در خصوص غرب بالکان و اقدامات ترکیه در شرق مدیترانه ، ‘تداوم اقدامات غیر قانونی ترکیه’ در شرق مدیترانه و دریای اژه را به شدت محکوم و با قبرس و یونان ابراز همبستگی کرد.
تلویزیون بلغارستان به نقل از رسانه های ترکیه گزارش داده که اردوغان در این دیدار قصد دارد با نشان دادن تصاویری از تظاهرات هایی در کشورهای اروپایی ، ادعای خود مبنی بر حمایت اروپا از ‘گروههای تروریستی’ مانند گروههای کرد و طرفداران فتح الله گولن را مطرح کند.
دیدار سران اتحادیه اروپا با رئیس جمهوری ترکیه درحالی است که علاوه بر این موضوع ، مسائل دیگری همچون حقوق بشر در ترکیه و همچنین عملیات نظامی ترکیه در سوریه نیز به اختلافاتی بین دو طرف دامن زده و پارلمان اروپا در قطعنامه ای غیر الزام آور از ترکیه خواسته است که نیروهای خود را از ‘عفرین’ در شمال سوریه خارج کنند.
ترکیه دراین منطقه با نیروهای شبه نظامی موسوم به یگان های مدافع خلق سوریه (ی.پ.گ) مبارزه می کند. ارتش ترکیه از روز ۲۰ ژانویه(۳۰ دی ماه ۱۳۹۶) با تجاوز به خاک سوریه و با همراهی نیروهای موسوم به ارتش آزاد سوریه، عملیاتی را به نام شاخه زیتون در منطقه عفرین در شمال سوریه آغاز کرده است که هنوز هم ادامه دارد. اردوغان همچنین از آغاز عملیات نظامی کشورش در منطقه سنجار در شمال عراق در تعقیب نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک ) خبر داده است.
این درحالی است که برخی سران اروپایی از جمله آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان با انتقاد شدید از حمله نظامی ترکیه به عفرین را غیرقابل پذیرش خواند و آن را به شدت محکوم کرده اند. ترکیه نیز در واکنشی تند به این اظهارات مرکل گفت که ‘برخی از متحدان ما همانند تروریستها اوضاع را می بینند’ .
آنکارا همچنین خواستار اخراج افراد وابسته به گروه فتح الله گولن به عنوان تروریستهای مسئول کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ است. برخورد ترکیه با روزنامه نگاران در پی کودتای مزبور و همچنین برخوردهای اخیر با شماری از فعالان دانشجویی معترض به عملیات نظامی ترکیه در سوریه و موضوعات حقوق بشری از جمله موارد اختلافی بین دو کشور است.
مرکل صدر اعظم آلمان اواخر بهمن ماه سال گذشته پس از دیدار و گفت وگو با بینالی یلدریم نخست وزیر ترکیه در برلین گفت که هنوز موانع زیادی بر سر راه عادی سازی روابط دو کشور وجود دارد اما خواستار افزایش تماس ها هستیم. مرکل در ارتباط با توافق اتحادیه اروپا با ترکیه در خصوص مهار موج پناهجویان از مسیر ترکیه به اروپا ، ضمن تاکید بر تعهد اتحادیه اروپا به این توافق ، گفت: این موضوع را با نهادهای اتحادیه اروپا مورد بحث قرار داده ام و نه تنها بخش اول بسته کمک ۳ میلیاردی باید اجرا شود بلکه بسته دوم کمک به میزان ۳ میلیارد یورو باید در اختیار ترکیه قرار گیرد.
این در حالی است که پیش از این وزیر امور اتحادیه اروپای دولت ترکیه گفته بود که آنکارا هرگونه پیشنهادی را در خصوص مشارکت با اتحادیه اروپا که شامل عضویت ترکیه در این اتحادیه نباشد رد خواهد کرد. وی همچنین با بیان اینکه اتحادیه اروپا به تمام بخشهای توافق با ترکیه در خصوص موضوع مهاجران عمل نکرده است ، هشدار داد که ترکیه ممکن است دلیلی برای حفظ این توافق نبیند. بنابر توافق دو طرف قرار بوده که اتحادیه اروپا در ازای کنترل موج مهاجران از سمت ترکیه به اتحادیه اروپا ۳ میلیارد یورو کمک مالی در اختیار این کشور قرار دهد.
موضوع مذاکرات عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا از مسائل مورد اختلاف مهم است که موضع واحدی در اروپا درباره آن وجود ندارد.ترکیه ازسال ۲۰۰۵مذاکراتی را برای عضویت در اتحادیه اروپا آغاز کرده اما این مذاکرات به علت اختلافات دو طرف در چند سال گذشته متوقف مانده و برخی کشورها مانند آلمان و اتریش با عضویت ترکیه مخالف هستند. ‘سباستین کورتس’ صدر اعظم اتریش بارها تاکید کرده که مذاکرات با ترکیه در این زمینه باید متوقف شود.
شورای اتحادیه اروپا در بیانیه ای در این خصوص اعلام کرد :’ جلسه شام کاری با رئیس جمهوری ترکیه فرصتی برای ارزیابی مسائل مورد علاقه دو طرف و تحولات اخیر در ترکیه از جمله اقدامات غیرقانونی این کشور در شرق مدیترانه و دریای اژه ، و همچنین مداخله این کشور در سوریه است. ‘
این بیانیه می افزاید: رهبران اتحادیه اروپا در اجلاس روزهای ۲۲ و ۲۳ مارس (پنجشنبه و جمعه گذشته) از ترکیه خواستند که به حقوق حاکمیتی قبرس در زمینه اکتشاف و استخراج منابع طبیعی آن کشور احترام بگذارد. آنها همچنین تعهد ترکیه برای احترام به قوانین بین المللی و حسن همجواری و عادی سازی روابط با تمام اعضای اتحادیه اروپا از جمله جمهوری قبرس را یادآوری کردند. اتحادیه اروپا همچنین نگرانی شدید خود را درباره ادامه بازداشت شهروندان این اتحادیه در ترکیه ابراز داشت و خواستار حل و فصل سریع این موضوعات شد’.
شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد که سران این اتحادیه در دیدار با اردوغان ‘راههای پیشبرد روابط اتحادیه اروپا – ترکیه بر اساس احترام متقابل’ را بررسی خواهند کرد. دونالد توسک رئیس شورای اروپا گفت: ما همسایه هستیم و باید راهی برای گفتگو با یکدیگر و همکاری در زمینه مسائل مورد علاقه پیدا کنیم.
اروپام**۱۰۷۸** ۱۵۹۰

انتهای پیام /*


سیاسی


ترکیه


اتحادیه اروپا


بلغارستان

نظرات بسته شده است.