از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 86892

408 بازدید

به گزارش خطرنگار، عبدالمهدی مستکین جمعه شب در آیین گرامیداشت صدمین سال تولد سید محمد علی امام در خانه تیزنو دزفول افزود: علم و دانش همیشه بر شمشیر پیروز است و با علم می توان دزفول را جهانی کرد.وی با اشاره به ظرفیت های علمی دزفول در باستان و وجود دانشگاه جندی شاپور به عنوان […]

به گزارش خطرنگار، عبدالمهدی مستکین جمعه شب در آیین گرامیداشت صدمین سال تولد سید محمد علی امام در خانه تیزنو دزفول افزود: علم و دانش همیشه بر شمشیر پیروز است و با علم می توان دزفول را جهانی کرد.
وی با اشاره به ظرفیت های علمی دزفول در باستان و وجود دانشگاه جندی شاپور به عنوان نخستین دانشگاه دنیا اظهار داشت: وظیفه ما پیروی از راه علما و دانشمندان جندی شاپور است که استاد امام از جمله اطبای مشهور دزفول بود.
وی اظهار داشت: وجود دانشگاه بین المللی جندی شاپور رسالت ما را نیز سنگین تر کرده و می طلبد مدیران و مسئولانی از جنس فرهنگ در این شهرستان با ظرفیت روی کار آیند.
مستکین افزود: استاد امام از طبیبان دزفول بوده که حتی یک لحظه از زندگی خود را بی هدر سپری نکرد و اهل کار و تلاش فراوان بود.
محمدحسین حکمت فر از محققان دزفول نیز در این آیین گفت: استاد محمدعلی امام انسانی فاضل، پژوهشگر، فرهیخته و دانش پرور بود که ارزش زیادی برای وقت قایل بود و در زندگی به نظم ترتیب تاکید داشت.
وی به دلسوزان شهر دزفول توصیه کرد آثار استاد امام که منشا خیر برای شهرستان بوده اند را حفظ و چاپ کنند.
محقق و ادیب ارزنده ‘سید محمد علی امام (اهوازی)’ فرزند آیت الله حاج سید هبت الله امام از سادات آقا میری و از محققان و تذکره نویسان معاصر خوزستان است.
دزفول موطن اصلی او و خاندانش از دوران صفویه شاهد حضور عالمان و دانشمندان دینی موسوم به آقامیر بوده اند جد ششم او سید عبد الباقی آقامیر بوده است.
او در سال ۱۲۹۷ شمسی در اهواز به دنیا آمد، سه سال اول ابتدایی را در دبستان علوی نجف و ادامه آن را در مدرسه خیام (حمیدیه) اهواز گذراند سپس در سال های ۱۸-۱۳۱۶ هجری شمسی دوره اول دبیرستان و دانش سرای مقدماتی را در اهواز به پایان رساند.
او برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات فارسی به تهران اعزام و مدت چهار سال از محضر دکتر محمد معین بهره مند شد.
فعالیت پژوهشی خود را از سال ۱۳۲۰ به توصیه دکتر معین آغاز کرد و در محضر اساتیدی چون دکتر ذبیح الله صفا، استاد عبدالعظیم قریب، بدیع الزمان فروزانفر، محمد تقی ملک الشعرای بهار و دکتر محمد باقر هوشیار کسب علم کرد.
استاد محمد علی امام نیروی تن و جان خود را در مطالعه انواع کتب خطی مغلوط و بد خط و نیز شناسایی و خواندن بسیاری از کتیبه های تاریخی و مذهبی صرف کرد و مشاغل فراوانی در حوزه تعلیم و تربیت و پژوهش عهده دار بود.
این استاد فرزانه پس از ۸۰ سال زندگی پر ثمر در بیست و چهارم آذرماه سال ۱۳۷۷ هجری شمسی دعوت حق را لبیک گفت.
مردم دزفول پیکر مطهرش را در جوار مزار حضرت محمد ابن جعفر به خاک سپردند.
۷۲۷۸/۳۰۲۲

انتهای پیام /*


فرهنگی


گردشگری فرهنگی


یونسکو


دزفول

نظرات بسته شده است.