از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 89009

250 بازدید

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، علی اکبر ولایتی عصر شنبه در نشست علمی- خبری «هزاره ابوریحان بیرونی» اظهار کرد: حکیم ابوریحان بیرونی منجم، ریاضی دان و همچنین تقویم شناسی برجسته بود.وی در این برنامه که در تالار آئینه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، افزود: حکیم ابوریحان بیرونی به زبان‌های متعددی همچون سانسکریت، […]

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، علی اکبر ولایتی عصر شنبه در نشست علمی- خبری «هزاره ابوریحان بیرونی» اظهار کرد: حکیم ابوریحان بیرونی منجم، ریاضی دان و همچنین تقویم شناسی برجسته بود.
وی در این برنامه که در تالار آئینه انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، افزود: حکیم ابوریحان بیرونی به زبان‌های متعددی همچون سانسکریت، فارسی، عربی و خوارزمی (زبان ایرانی میانه شرقی) و همچنین یونانی تسلط کامل داشت. تألیفات و کتاب‌های این حکیم نیز بسیارارزشمند و از کتب فلسفی و معنوی برجسته دنیا به شمار می رود.
ولایتی همچنین با بیان این که جرج سارتن (تاریخ دان علم) یکی از نویسندگان تاریخ علم را به نام برجسته ترین حکیم و دانشمند قرن معرفی می کرد، اظهار داشت: وی در نامگذاری قرن پنجم در انتخاب ابوریحان بیرونی و شیخ الرئیس (ابن سینا) در تردید قرار گرفت و در نهایت به سبب تجربه و دقت نظر ابوریحان، وی را انتخاب کرد. به عقیده سارتن ابوریحان بیرونی تا زمانی که از مطلبی اطمینان حاصل نمی کرد، هرگز آن را نمی پذیرفت.
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یکی از پادشاهان غزنوی اظهار کرد: محمود غزنوی به سبب ارادت ابوریحان بیرونی به اهل بیت (ع) و همچنین مذهب شیعه تصمیم به قتل وی گرفت، اما به جهت اشراف این حکیم به احکام نجوم از این تصمیم منصرف شد و وی را به همراه خود به غزنین برد.
به گفته رئیس هیات امنای دانشگاه، ابوریحان در این سفر ضمن فراگیری زبان سانسکریت و سایر علم روز، موفق به نگارش کتب ارزشمندی نیز شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسلمانان هزار سال پرچمدار تمدن اسلامی بودند. در قرون وسطی که اروپایی ها در تاریکی قرار داشتند، مسلمانان با در اختیار داشتن هزارو صد ریاضی دان برجسته و ۱۴ هزار مطلب پزشکی که نقش مهمی در علم طب داشت، در این عرصه ها پیشگام بودند.
حسن بلخاری، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این نشست با بیان این که امروز دوم رجب سال ۱۴۴۰ هجری قمری است و ابوریحان بیرونی نیز در همین تاریخ وفات کرده است، اظهار داشت: امروز هزارمین سالگرد ابوریحان بیرونی، این دانشمند برجسته ایرانی است.
وی افزود: برگزاری مسابقه تحت عنوان بزرگداشت ابوریحان بیرونی، ساخت تندیس و بازسازی آرامگاه وی، چاپ و انتشار ۱۰ جلد کتاب در خصوص وی و همچنین تجدید چاپ آثار این انجمن درمورد ابوریحان بیرونی در راستای حفظ تمدن اسلامی باید انجام پذیرد.
به گفته بلخاری در سال آینده نیز با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین انجمن آثار و مفاخر فرهنگی هزاره ابوریحان بیرونی برگزار می شود.

**۹۴۸۴**۱۶۰۱**

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


هزاره ابوریحان بیرونی


علی اکبر ولایتی


حسن بلخاری

نظرات بسته شده است.