از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 42050

437 بازدید

به گزارش خطرنگار، احمد دادرس فیاض شامگاه دوشنبه در همایش سراسری حاج زین العابدین مراغی نویسنده دوران مشروطه افزود: این دیار همواره مملو از بزرگان علمی، فرهنگی و ادبی از جمله خواجه نصیر، عبدالقادر مراغی، اوحدی و شاعران معاصری چون بولود، حیدرعباسی و استاد کریمی بوده و تک تک این افراد در زمان خود نقش […]

به گزارش خطرنگار، احمد دادرس فیاض شامگاه دوشنبه در همایش سراسری حاج زین العابدین مراغی نویسنده دوران مشروطه افزود: این دیار همواره مملو از بزرگان علمی، فرهنگی و ادبی از جمله خواجه نصیر، عبدالقادر مراغی، اوحدی و شاعران معاصری چون بولود، حیدرعباسی و استاد کریمی بوده و تک تک این افراد در زمان خود نقش بسزایی در تحولات علمی، فرهنگی و اجتماعی منطقه داشته اند.
وی اضافه کرد: ارج نهادن به بزرگان فرهنگ و ادب در واقع احترام و تکریم تاریخ پرافتخار شهر بوده و موجب نهادینه شدن فرهنگ و هنر غنی در این دیار خواهد شد.
دادرس با اشاره به برگزاری این همایش گفت: این همایش سراسری با هدف شناخت آثار زین العابدین مراغه ای نویسنده بزرگ دوره مشروطه و مولف کتاب معروف سیاحت نامه ابراهیم بیگ با اجرای فراخوان آن در دی ماه ۹۶ آغاز شد.
وی ادامه داد: از میان ۴۶ اثر رسیده در قالب مقاله به دبیرخانه این همایش، آثار برتر انتخاب شده توسط هیات علمی و داوران این همایش به صورت سخنرانی ارائه شد.
وی اضافه کرد: دیگر آثار ارائه شده در این همایش نیز در قالب کتاب در اختیار علاقه مندان به فرهنگ و ادب قرار می گیرد.
به گزارش خطرنگار، در پایان این همایش از هفت مقاله برتر ارائه شده به این جشنواره با اهدای لوح تجلیل شد.
زین‌ العابدین مراغه ‌ای نویسنده مشهور خطه آذربایجان از آزادیخواهان دوره مشروطه و نویسنده کتاب سیاحت نامه ابراهیم‌ بیگ در سال ۱۲۵۵ هجری قمری در مراغه چشم به جهان گشود و در سال ۱۳۲۸ هجری قمری در ۷۳ سالگی در استانبول درگذشت.
وی ‌فرزند مشهدی ‌علی از تاجران ثروتمند و مشهور ‌مراغه ‌بود که‌ به ‌اردوی‌ آزادیخواهان ‌و طرفداران اصلاحات‌ پیوست. سیاحت ‌نامه‌ ‌ابراهیم‌ بیگ اثر این نویسنده ‌در سه‌ جلد کاملا مستقل ‌نوشته ‌شده‌، این ‌کتاب ‌‌‌با شور ‌و ‌صمیمیت‌ و ‌لطفی ‌که‌ ‌در ‌زبان‌ و ‌بیان ‌‌آن‌ به‌ کار رفته ‌در میان‌ آثار ‌ادبی‌ عصر‌ بیداری، جایگاهی ‌ممتاز ‌یافته ‌و با ‌آنکه‌ از لحاظ ‌‌زمان‌ و مضمون‌ با روزگار‌ ما فاصله‌ ‌‌زیادی ‌دارد، هنوز ‌هم‌ طراوت‌ و شیرینی‌ خود ‌را برای ‌خوانندگان‌ عصر ‌حاضر ‌از دست ‌نداده ‌است.
این کتاب‌، در واقع ‌دایره ‌المعارف جامع ‌‌اوضاع ‌اجتماعی ‌ایران ‌در اواخر ‌قرن ‌سیزدهم‌ هجری ‌است‌ که‌ با‌ قلمی ‌تند و بی ‌پروا و ‌بی ‌گذشت ‌‌تحریر ‌شده ‌است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۳ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
۷۴۸۷/۳۰۷۷

انتهای پیام /*


فرهنگی


شخصیت ها


نویسنده مشروطه


مراغه

نظرات بسته شده است.