از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 23349

388 بازدید

به گزارش خبرنگار فرهنگی خطرنگار، اشرف بروجردی عصر چهارشنبه در مراسم فعال سازی تالار تخصصی مطالعات زنان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی با تبریک فرارسیدن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و دهه مبارک فجر وقتی صحبت از زنان جامعه به میان می آید مقصود این نیست که به عنوان موجود دیگری دیده شوند […]

به گزارش خبرنگار فرهنگی خطرنگار، اشرف بروجردی عصر چهارشنبه در مراسم فعال سازی تالار تخصصی مطالعات زنان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی با تبریک فرارسیدن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و دهه مبارک فجر وقتی صحبت از زنان جامعه به میان می آید مقصود این نیست که به عنوان موجود دیگری دیده شوند بلکه باید به عنوان انسانهای کار ساز، نقش آفرین و دارای ظرفیت های مختلف باید نگریسته شوند.

** نگاه ویژه به ظرفیت های زنان داشته باشیم

وی اضافه کرد: شرایط فرهنگی جامعه ما امروز ایجاب می کند که نگاههای قبلی به جایگاه، مقام و موضع مسئولیت پذیری زنان باید تغییر بافته و نگاه ویژه ای به این قشر داشته باشیم.
مشاور رئیس جمهوری در ادامه با انتقاد از کم توجهی به ظرفیت و توانایی های زنان در عرصه های مختلف به ویژه واگذاری مسئولیت ها و پست های متفاوت به آنان، تصریح کرد: امروز همگان باید در هر جایگاه و موقعیتی چک و چونه زده تا زنان دیده شده و آنها را در همه عرصه ها دریابند.
بروجردی در عین حال گفت: البته برخی از این مشکلات و مسائل به خود زنان برمی گردد که در برهه هایی از تاریخ و زمان در مقابل برخی هجمه ها کوتاه آمده و از حق خود عقب نشسته اند.

** جابجایی دولت ها نباید عامل تغییر تصمیمات و قوانین حوزه زنان باشد

به گفته وی موضوع زنان مختص به جوامع اسلامی نیست بلکه بسیاری از جامعه ها نیز نگاه به زنان را تبعیض آمیز دانسته و سهم این قشر را در همه عرصه ها دست کم می گیرند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه به تغییر و تحولات برخی قوانین و تصمیم ها نسبت به جابجایی دولت ها اشاره کرد و گفت: کشور باید در مورد زنان قوانین و تصمیمات را ثابت و غیر قابل تغییر کند چراکه سلیقه ای و شخصی عمل کردن به تصمیمات و تغییرات در مورد استفاده از ظرفیت های زنان در جامعه به ویژه امور کاری و فعالیت ها به چالشی جدی تبدیل شده که باید در این مورد فکری اساسی شود.
مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در ادامه سخنان خود با اشاره به رویکردهای اساسی در مورد زنان ، اظهار داشت: رویکرد و گام اول ما باید از رفع نگاه تبعیض آمیز نسبت به زنان آغاز شده و شرایط لازم را برای حضور و استفاده از زنان در موقعیت ها و پست های اجرایی کشور را مهیا کرده و ظرفیت های این قشر نهایت استفاده بعمل آید.
بروجرودی در ادامه تاکید کرد: زنان برای رسیدن به موقعیت مناسب نیازمند پروسه سه مرحله ای شامل اصلاح نگاه نسبت به آنان، پذیرش مسئولیت و اعمال مدیریت هستند تا بروز و ظهور کنند.
به گفته وی زنان همچنین باید تلاش کنند واقعیات وجودی خود را همراه با فهم و درک خود از شرایط اجتماعی در عمل را نشان دهند.

** تالار تخصصی مطالعات زنان محلی برای تدوین برنامه هفتم توسعه

رئیس کتابخانه ملی کشور در ادامه با اشاره به اهداف و ویژگیهای فعال سازی و راه اندازی مجدد تالار تخصصی مطالعات زنان، این مکان را محلی برای حضور پژهشگران و محققان در جهت دستیابی به نتایج و اهداف مهم و اساسی در حوزه زنان عنوان کرد و گفت: محققان با جمع آوری اطلاعات در این گنجینه موجود می توانند در حصول به نتیجه به ویژه در حوزه زنان بهتر و سریع تر به آنچه مدنظر دارند رسیده و بیان خود را مستند نمایند.
بروجردی در ادامه به موضوع منابع و مخازن تهیه و تدوین برنامه های مختلف توسعه کشور اشاره کرد و گفت: بنظر می آید تالار تخصصی مطالعات زنان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی می تواند محلی برای تدوین و تهیه بخشهایی از برنامه هفتم توسعه به ویژه در حوزه زنان مد نظر قرار گیرد.
به گفته وی این مرکز و سازمان اعلام آمادگی میکند که در صورت مراجعه محققان و پژوهشگران نهایت همکاری را برای تهیه و تدوین موارد مشابه بعمل آورود.

** مدیریت بزرگترین دانشگاه برای شناخت ظرفیت های زنان

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی اظهار داشت: انسجام در عمل در قالب سازمان و یا همفکری کی تواند کمک زیادی در مسئله شناخت زنان داشته باشد.
بروجردی در عین حال گفت: بعد از اصلاح نگاهها نسبت به زنان، باید در جهت تلاش برای نزدک کردن نگاهها و همفکری در امور گامهای اساسی و مهم برداشته شود.
مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهمیه بندی حضور زنان در مسولیت ها، مشارکت در عرصه های مختلف اجرایی، فعالیت ها، انتصاب در پست ها و جایگاههای گوناگون کشوری ف تصریح کرد: مدیریت بزرگترین دانشگاه برای شناخت و معرف و تبیین ظرفیت ها و توانمندیهای زنان به جامعه و دیگران است.
به گفته وی کسانیکه نگرانی و دغدغه زنان را در جامعه دارند می توانند با حضور در این تالار همواره شاهد ارائه تحقیقات و پژوهش های مثمرثمر در کشور باشند.

** رشد و بالندگی اجتماع با حضور زنان

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در ادامه اظهار داشت: زمانیکه از زنان سخن به میان می آوریم باید این قشر را هم به عنوان عضوی از این اجتماع که حضور آنان موجب رشد و بالندگی جامعه می‌شود مورد توجه و اهتمام قرار داد.
بروجردی تصریح کرد: شرایط فعلی اجتماعی و فرهنگی جامعه ما ایجاب می‌کند که نگاه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشیم.
بروجردی در عین حال گفت: زنان به دلایل روحیه تسامحی که دارند، در مواجهه با موقعیت‌هایی که برخوردهای تبغیض‌آمیز و نامأنوس به آنها تحمیل می‌شود بعضا مدارا می‌کنند. در جمهوری اسلامی موضوع ۳۰ درصد سهمیه زنان برای مشارکت در عرصه مدیریتی کشور بر همین مبنا ارائه شده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی خاطرنشان کرد: نگاه ما به زنان در جمهوری اسلامی در خانواده ، جامعه و مدیرت های کلان باید باید نگاهی انسانی و به دور از تبعیض باشد تا این قشر نیز بتوانند توانایی و ظرفیت های خود را در عرصه های مختلف کشوری بروز دهند.
مشاور فرهنگی رئیس جمهوری اظهار داشت: امروز زمان آن رسیده تا در جامعه شرایطی فراهم شود که دختران جوان حس تعلق این سرزمین به آنها دست داده و بدون دغدغه بتوانند برای آینده برنامه ریزی و راه های رشد و پیشرفت را هموار کنند.
بروجردی ابرازامیدواری کرد که جمهوری اسلامی ایران زمانی بتواند منادی رعایت حقوق زنان در عرصه بین‌المللی باشد.

** مقوله زنان یکی از چالش گذشته تا حال

در ادامه این مراسم فعال سیاسی حوزه زنان با تبریک ایام خجسته دهه مبارک فجر ، فعال سازی و راه اندازی تالار تخصصی مطالعات زنان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی را به فال نیک گرفته و ابراز امیدواری کرد این مکان با کمک و تلاش محققان و پژوهشگران به دنبال نتایجی که حاصل می کنند رویکرد جامعه را نسبت به زنان علمی کند.
زهرا شجاعی با تاکید بر اینکه مقوله زنان یکی از ۱۰ مقوله‌ای است که در دهه‌های اخیرچالش برانگیز بوده است، گفت: همواره موضوعات زنان در حوزه‌های جنبش‌های سیاسی، زنانه شدن فقر، حقوق بشر، حق رای، اشتغال، حوق و و دستمزد، مکاتب سیاسی و … در کشورهای مختلف و متناسب با اقلیم و فرهنگ هر منطقه مورد بحث و بررسی بوده است.
او با اشاره به اینکه در چند دهه اخیر موضوعات مربوط به زنان پیشرفت داشته اما این پیشرفت رضایت‌بخش نیست، تصریح کرد: با وجود اقداماتی که در عرصه ملی و بین‌‎المللی انجام شده، ما موفقیت بیشتری را انتظار داریم.
رییس اسبق مرکز امور مشارکت زنان افزود: از نظر من یک دلیل این موفقیتِ ناکافی این است که همواره به مسائل با رویکردی سیاسی توجه می‌شود.
این فعال حوزه زنان در پاسخ به این پرسش که چرا باید به زنان نگاه و توجه جداگانه‌ای داشت، بیان کرد: علت این امر این است که زنان در جایگاه عادلانه و مطلوبی قرار ندارند؛ تفکرات حاکمیتی مردانه و همچنین نگاه مردسالار در جامعه وجود دارد. شاخص توسعه انسانی بر حسب جنس با این شاخص بر حسب کل فاصله دارد و این همان فاصله‌ایست که ما باید برای رسیدن به وضعیت متعادل برای آن تلاش کنیم.
استاد سابق دانشگاه تهران گفت: باید با رویکردی علمی به موضوع زنان پرداخته و علم زنان شاخه خاص علمی بین رشته محسوب شود.
فراهنگ ** ۱۳۵۵ ** ۱۸۲۳ خبرنگار: علی اکبر قزوینیان ** انتشار: طاهره نبی اللهی

انتهای پیام /*


فرهنگی


کتاب


کتابخانه ملی


افتتاح تالار

نظرات بسته شده است.