از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 17771

510 بازدید

اگر بخواهیم چهره قزاقستان را ترسیم کنیم ، باید بگوییم این جمهوری تازه تاسیس ۲۷ ساله با وسعت قابل توجه ، وضعیت اقتصادی مطلوبی در مقایسه با سایر کشورهای آسیای مرکزی دارد و این کشور اقتصاد به نسبت مطلوب خود را مدیون مساحت زیاد، معادن نفت و گاز و سایر منابع روزمینی و زیرزمینی و […]

اگر بخواهیم چهره قزاقستان را ترسیم کنیم ، باید بگوییم این جمهوری تازه تاسیس ۲۷ ساله با وسعت قابل توجه ، وضعیت اقتصادی مطلوبی در مقایسه با سایر کشورهای آسیای مرکزی دارد و این کشور اقتصاد به نسبت مطلوب خود را مدیون مساحت زیاد، معادن نفت و گاز و سایر منابع روزمینی و زیرزمینی و جمیت کم است.
زمامداران این کشور در سال گذشته میلادی نیز برای کسب جایگاه مناسب در آسیای مرکزی و دنیا تلاش کردند ، برگزاری نمایشگاه بین المللی اکسپو – ۲۰۱۷ باعنوان ‘ انرژی آینده ‘ ، برگزاری هشت دوره مذاکرات حل بحران سوریه معروف به روند آستانه ، عضویت غیردایمی قزاقستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد، پایان تنش میان آستانه و بیشکک و تغییر الفبای کشوراز سیریلیک به لاتین، از رویدادهای مهم قزاقستان در سال ۲۰۱۷بود .

**برگزاری نمایشگاه بین المللی اکسپو – ۲۰۱۷
از رویدادهای مهم قزاقستان در گذشته ، برگزاری نمایشگاه بین المللی اکسپو – ۲۰۱۷ در ماههای ژوئن تا سپتامبرتحت عنوان ‘ انرژی آینده ‘ بود .
قزاقستان حق میزبانی این نمایشگاه بین المللی را در رقابت با ۱۶۰ کشور به دست آورد و در آن مدرن ترین فنآوری ها در حوزه استفاده از انرژی پاک به نمایش گذاشته شد .
این نمایشگاه بین المللی با مشارکت ۱۱۵ کشور و نمایندگان ۲۲ نهاد بین المللی برگزار و در آن ۱۹۳ فنآوری پیشرفته در حوزه انرژی جایگزین، به نمایش درآمد و نزدیک به چهارمیلیون نفر از جمله ۵۰۰ هزار تبعه خارجی از۱۸۷ کشور از آن بازدید کردند .

*** برگزاری هشت دور مذاکرات صلح سوریه درآستانه
برگزاری هشت دور مذاکرات صلح سوریه موسوم به روند آستانه در سال ۲۰۱۷، دستآورد مهم دیپلماسی قزاقستان به شمار می رود؛
این مذاکرات که از ماه ژانویه سال گذشته آغاز و هشتمین نشست آن درماه دسامبربرگزار شد، این مذاکرات که با حضور کشورهای ضامن رژیم آتش بس در سوریه از جمله روسیه ، ایران و ترکیه و همه طرف های درگیر در امور سوریه بر پا می شد ، نقش بسزایی در بازگشت آرامش به سوریه داشت .
کارشناسان بر این باورند که روند آستانه کارآیی مذاکرات ژنو را که فرمت اصلی برای حل بحران سوریه است، افزایش می دهد .

**عضویت غیر دایمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد
یکی از رویدادهای مهم قزاقستان در سیاست خارجی ، عضویت غیر دایمی این کشور در شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ میلادی از حوزه کشورهای آسیا و اقیانوسیه بود.
قزاقستان ضمن عضویت غیر دایمی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، از اول ماه ژانویه سال جاری میلادی ریاست دوره ای این شورا را به مدت یک ماه بر عهده گرفت .
دولت قزاقستان اعلام کرد، درصدد است ازعضویت در این شورا برای پیش بردن منافع ملی راهبردی مبتنی بر تقویت ثبات و امنیت این کشور و نیز منطقه آسیای مرکزی، استفاده کند .

**برگزاری اجلاس سران کشورهای عضوسازمان همکاری شانگهای
برگزاری اجلاس شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ میلادی و در روز افتتاح نمایشگاه بین المللی اکسپو – ۲۰۱۷ در آستانه یکی از رویدادهای مهم در حوزه سیاسی قزاقستان به شمار می رود .
در اجلاس شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای اسناد عضویت هند و پاکستان در این سازمان به امضا رسید .
عضویت هند و پاکستان در سازمان همکاری شانگهای به توسعه این سازمان تحرک قابل توجه بخشید و موجب تقویت جایگاه بین المللی آن شد .
در این اجلاس ریاست دوره ای در سازمان همکاری شانگهای از قزاقستان به چین واگذار شد .

** پایان تنش قزاقستان و قرقیزستان
اواخر سال ۲۰۱۷ میلادی با سفر رسمی سورونبای ژئن‌بیکف رییس جمهوری قرقیزستان به قزاقستان و برقراری روابط عادی میان دو کشور همسایه همراه بود .
در دوره ریاست جمهوری آلمازبیک آتامبیک اف رییس جمهوری قبلی قرقیزستان سردی در روابط این کشور و قزاقستان حاکم بود .
کارشناسان عقید دارند سردی و تنش در روابط دو کشور به سال ۲۰۱۰ میلادی که بر اثر انقلاب ماه آوریل همان سال کورمانبیک باکی اف رییس جمهوری سرنگون شده قرقیزستان در قزاقستان پناهندگی یافت که موجب واکنش منفی دولت جدید قرقیزستان به رهبری آلمازبیک آتامبیک اف شد.
قرقیزستان در دوره ریاست جمهوری آتامبیک اف قزاقستان را بطور مرتب به دخالت در امور داخلی این کشور متهم می کرد .
تنش در روابط قرقیزستان و قزاقستان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۳ مهر ماه سال گذشته در قرقیزستان به اوج رسید و دولت بیشکک، آستانه را به دخالت در روند انتخابات متهم کرد .
همچنین مشکلات در تردد وسایل نقلیه و رفت آمد های شهروندان قرقیزستان در مرز مشترک دو کشور به قزاقستان به تنش در مناسبات دامن می زد .
سورونبای ژئن‌بیکف، رئیس جمهوری قرقیزستان درسفربه قزا قستان اعلام کرد ، این کشور روابط خود با قزاقستان را تعمیق می کند .
نورسلطان نظربایف نیز قزاقستان را شریک عمده قرقیزستان عنوان کرد و گفت ، آستانه ۶۵۰ میلیون دلار در اقتصاد قرقیزستان سرمایه گذاری کرده است .
نظربایف همچنین گفت ، قزاقستان برنامه ریزی کرده است ، حجم گردش تجاری با قرقیزستان را تا سال ۲۰۲۰ میلادی به یک میلیارد دلار برساند .

*** تشدید قوانین و مقررات امور دینی
یکی از اقدامات دولت قزاقستان در سال ۲۰۱۷ میلادی اثر گذاری در حیات اجتماعی این کشور تکمیل و تشدید قوانین امور دینی بود .
نورسلطان نظربایف، رئیس جمهوری قزاقستان، در ماه جولای قانون سلب تابعیت در رابطه با تروریسم را امضا کرد.
همچنین در ماه اگوست – مرداد – پیش نویس قانون ممنوع حجاب در اماکن عمومی مورد بررسی قرار گرفت . این پیش نویس همچنین محدودیت هایی برای علاقمندان به کسب تحصیل دینی در خارج از کشورکه تحصیل دینی ابتدای را در قزاقستان نداشتند ، در نظر داشت .
پیش نویس قانون یاد شده که هنوز در باره تصویب آن خبری نیست همچنین ازدواج بر اساس آیین های مذهبی بدون ثبت رسمی را ممنوع می کند .

** مبارزه با تروریسم
در سالی که گذشت ، دولت قزاقستان برنامه جدید مقابله با تروریسم و افراطی گری را تدوین کرده و اجرای این برنامه قرار است تا سال ۲۰۲۰ میلادی ادامه یابد .
قزاقستان یکی از کشورهای فعال در مبارزه با گروه های تروریستی بین المللی از جمله داعش به شمار می رود .
بر اساس فرمان رییس جمهوری قزاقستان برنامه دولتی مبارزه با تروریسم و افراطی گری دینی در سال های ۲۰۱۳ الی ۲۰۱۷ میلادی در این کشور تدوین و اجرا شده است .
همچنین نیروی ویژه مبارزه با تروریسم در این کشور تشکیل شده است .

*** قزاقستان الفبای لاتین را جایگزین الفبای سیریلیک کرد
یکی از اقدماتی که دولت در سال ۲۰۱۷ میلادی در حوزه فرهنگی و اجتماعی این کشور انجام داد مربوط به جایگزینی الفبای لاتین الفبای سیریلیک بود .
نور سلطان نظر بایف رئیس جمهوری قزاقستان در سال گذشته در این ارتباط فرمانی صادر کرد و بر اساس این فرمان،هیات دولت قزاقستان موظف به تاسیس کمیسیون دولتی برای جایگزین کردن الفبای لاتین است و همچنین الفبای معیار لاتین باید برای زبان قزاقی تصویب شود .
فرمان رئیس جمهوری قزاقستان شامل بکارگیری کامل الفبای لاتین در چند مرحله تا سال ۲۰۲۵ میلادی یعنی در مدت هفت سال آینده در این کشور است.
الفبای لاتین برای زبان قزاقی پدیده تازه‌ای نیست و در سال ۱۹۲۹ میلادی با تصمیم دولت وقت شوروی، الفبای واحدی برای زبان‌های ترکی قلمرو این دولت مبتنی بر خط لاتین ایجاد شده بود که بیش از ۱۰ سال مورد استفاده قرار گرفت .
در سال ۱۹۴۰ میلادی مانند زبان‌های دیگر جماهیر آسیای میانه، الفبای سیریلیک، جایگزین لاتین شد.
طبق شمارش نفوس سال ۲۰۰۹ میلادی در قزاقستان ، قزاق‌ها ۶۳ درصد و روس‌ها ۲۴ درصد جمعیت ۱۷ میلیونی قزاقستان را تشکیل می‌دهند.

***اصلاح قانون اساسی
رییس جمهوری قزاقستان در ماه ژانویه سال ۲۰۱۷ میلادی فرمانی در باره اصلاح قانون اساسی این کشور صادر کرد .
در پی موافقت شورای قانون اساسی قزاقستان ۱۹ ماده قانون اساسی شامل تقسیم بندی مجدد صلاحیت قوه سه گانه این کشور اصلاح شد .
بر اساس اصلاحیه قانون اساسی رییس جمهوری ضامن قانون اساسی و داور عالی میان قوا ، تعیین کننده استراتژی سیاست های دادخلی و خارجی و نیز تامین کننده امنیت و قدرت دفاعی قزاقستان است .
همچنین نظارت بر فعالیت های اقتصادی و اجتماعی که در بدو استقلال ملی قزاقستان بر عهده رییس جمهوری قزاقستان بود ، به هیات دولت این کشور واگذار شد .
با اصلاح قانون اساسی پارلمان قزاقستان صلاحیت های جدید را به دست آورد و هیات دولت از این پس مسئولیت در برابر رییس جمهوری و پارلمان این کشور خواهد داشت و نخست وزیر از این پس تشکیل هیات دولت و ساختار آن غیر از وزیران امور خارجه و دفاع ، فقط در پی رایزنی با پارلمان انجام خواهد داد .
وزیران امور خارجه و دفاع از سوی رییس جمهوری قزاقستان منصوب می شوند .

**برنامه توسعه مسکن
در سالی که گذشت ، دولت قزاقستان اجرای برنامه توسعه مسکن موسوم به ‘ نورلی ژر’ ( مکان نور ) را آغاز کرد و بر اساس این برنامه ،در مرحله نخست که شامل سال های ۲۰۱۷ الی ۲۰۲۱ میلادی است ، ساخت ۵۳ میلیون متر مربع مسکن پیش بینی شده و دولت برنامه ریزی کرده است در این مرحله ۷۶۹ میلیارد تنگه اختصاص دهد . ( نرخ یک دلار آمریکا برابر ۳۴۳ تنگه ارز ملی قزاقستان است )
همچنین برنامه ریزی شده است در قالب اجرای این برنامه دولتی که قرار است تا سال ۲۰۳۱ ادامه یابد ، ۱٫۸ تریلیون تنگه اختصاص یابد و ۱٫۵ میلیون خانواده صاحب مسکن شوند .
آساق ** ۳۳۷** ۱۵۷۹* انتشار: مرضیه فاتحی

انتهای پیام /*


سیاسی


قزاقستان


رویدادهای ۲۰۱۷

نظرات بسته شده است.