از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 78507

87 بازدید

به گزارش پنجشنبه گروه دانشگاه خطرنگار، پرداخت شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه های کشور به ویژه دانشگاه جامع علمی کاربردی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال های گذشته محل بحث و گفت وگوهای فراوان بوده است.این در حالی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بارها در آیین نامه و […]

به گزارش پنجشنبه گروه دانشگاه خطرنگار، پرداخت شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه های کشور به ویژه دانشگاه جامع علمی کاربردی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال های گذشته محل بحث و گفت وگوهای فراوان بوده است.
این در حالی است که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بارها در آیین نامه و ابلاغیه های گوناگونی به دانشگاه ها اعلام کرده است که دانشجویان شاهد و ایثارگر بدون پرداخت شهریه منعی برای ثبت نام در دانشگاه ندارند و طبق قوانین و مقررات بنیاد شهید و امور ایثارگران می توانند از تسهیلات رایگان دانشگاه ها بهره مند شوند.
دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز در ابلاغیه و آیین نامه های متعددی از ساماندهی روند پرداخت شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر خبر داده است.
اما چنان که به نظر می رسد، ابلاغ و صدور آیین نامه های متعدد حلال مشکلات این گروه از دانشجویان نبود و هنوز برخی دانشجویان به ویژه در واحدهای متعلق به دانشگاه جامع علمی کاربردی با مشکل در پرداخت شهریه روبه رو هستند.
گزارش ها حاکی از این است که برخی واحدهای علمی کاربردی در اقدامی غیرقانونی دسترسی دانشجویان شاهد و ایثارگر را به کاربری های خود مسدود ساخته و به بهانه عدم پرداخت شهریه امکان حضور در سر جلسه امتحان و انتخاب واحد را برای ترم آینده تاکنون سلب کرده اند.
در همین زمینه یک دانشجوی واحد علمی کاربردی تهران که خواست نامش فاش نشود در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، از اقدام واحد ۵۴ دانشگاه علمی کاربردی در بستن کاربری های دانشجویان شاهد و ایثارگر به دلیل عدم پرداخت شهریه خبر داد و گفت: این واحد علمی کاربردی دسترسی دانشجویان جانباز و شاهد خود را بسته و امکان حضور در امتحانات و انتخاب واحد را برای ترم بعد از آنان گرفته است.
این جانباز شیمیایی عنوان کرد: این واحد در اقدامی خودسرانه کاربری ها را به بهانه عدم پرداخت شهریه بسته است و از امتحانات پایان ترم ما را محروم کرده است و عنوان می کند بنیاد شهید و امور ایثارگران شهریه مربوط را نپرداخته است.
خبرنگار خطرنگار، برای آگاهی از این موضوع با محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی و علی وسمقی رئیس واحد ۵۴ این دانشگاه گفت وگو کرد.

** ممانعت از تحصیل دانشجویان شاهد و ایثارگر به بهانه شهریه خلاف قانون است
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: محدود ساختن دانشجویان شاهد و ایثارگر از سوی دانشگاه ها خلاف قانون بوده و در صورت مشاهده چنین اقدامی با مرکز برخورد می شود.
امید با بیان اینکه بیش از یک واحد علمی کاربردی درگیر این معضل هستند، به خبرنگار گروه دانشگاه خطرنگار، گفت: به رغم تمام موانع موجود بر سر راه حل مشکل این گروه از دانشجویان، طبق قانون مراکز مواظف به ثبت نام دانشجویان در هر شرایطی هستند و هیچ مرکزی نمی تواند دسترسی این گروه از دانشجویان را به کاربری های خود مسدود سازد.
وی در ادامه از پیگیری مشکل این گروه از دانشجویان در تعامل با بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد و عنوان کرد: بر اساس جلسه و صورت جلسه های اخیری که با بنیاد شهید و امور ایثارگران داشتیم، بنا شد مشکلات این گروه از دانشجویان پیگیری شود. اما در هر صورت مراکز مکلف به ثبت نام این دانشجویان هستند و در هیچ شرایطی نباشد از این موضوع سرباز زنند.
امید با تاکید بر اینکه تعدادی از واحدها با این مشکل سرو کار دارند، عنوان کرد: طبق بخشنامه که پایان هفته گذشته به مراکز علمی کاربردی ابلاغ شد، تمامی مراکز مکلف به ثبت نام این دانشجویان هستند. در غیر این صورت، با مرکز برخورد شده و موضوع پذیرش دانشجو برای مراکز متخلف متوقف خواهد شد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: تمام مسئولیت این مشکل بر دوش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست، بلکه ردیف اعتباری در نظرگرفته شده در بودجه که مختص شهریه شاهد و ایثارگران بوده تاکنون پرداخت نشده و مسئولان این بنیاد به دنبال تهیه اعتبار برای پرداخت شهریه هستند.
وی در ادامه بر پیگیری های دانشگاه جامع علمی کاربردی و بنیاد شهید و امور ایثارگران برای رفع این مشکل تاکید کرد.

** بنیاد شهید چهار سال شهریه نپرداخته است
علی وسمقی رئیس واحد ۵۴ دانشگاه جامع علمی کاربردی در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه گفت: همه ساله بخشی از بودجه بنیاد شهید و امورایثارگران به شهریه فرزندان شاهد و ایثارگر و دانشجویان جانباز اختصاص می یابد. امسال حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه برای بنیاد شهید در نظر گرفته شده که ۴۰۰ میلیارد تومان آن برای شهریه فرزندان شاهد در نظرگرفته شده است.
وی افزود: مرکز ۵۴ دانشگاه علمی کاربردی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ زیر نظر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان مرکز فرهنگی و هنری آغاز کرد. این مرکز دارای هزار دانشجو است که همگی در رشته حقوق تحصیل می کنند.
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشجویان این مرکز از نیروهای ارگان هایی چون سپاه و نیروی انتظامی هستند، ادامه داد: از این رو، مرکز ۵۴علمی کاربردی با ۶۰ دانشجو بیشترین دانشجویان شاهد را دارد؛ در حالی که سایر مراکز این تعداد دانشجوی شاهد ندارند.
وسمقی با تاکید بر اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران حدود چهار سال یعنی ۹ ترم است که شهریه ای برای دانشجویان شاهد و ایثارگر واریز نکرده است، گفت: در طول این چهار سال نه تنها شهریه ای نگرفته ایم، بلکه سهم ۱۵ درصدی شهریه فرزندان شاهد را نیز به مرکز جامع علمی کاربردی از جیب پرداخته ایم.
رئیس واحد ۵۴ دانشگاه علمی کاربردی اظهار داشت: با توجه به این شرایط امکان اداره مجموعه از دست ما خارج شده است. مدتی پیش برای پرداخت هزینه هایی چون اجاره واحد، آب و برق و عوارض و مالیات مجبور به دریافت وام شدیم.
وسمقی در ادامه با ادعای فعالیت زیرمجموعه های اقتصادی وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: چرا واحد ما برای اداره مجموعه باید وام با سود ۲۵ درصد بگیرد؟ بارها به بنیاد شهید و دانشگاه جامع نامه نگاری کردیم، اما با پاسخ مسئولان این نهادها قانع نشدیم چرا که به ما می گویند صبر کنید تا پرداخت شود.
وی افزود: هزینه ترم هر۶۰ دانشجو حدود ۸۰۰ هزار تومان است که به عبارتی هر ترم حدود ۵۰ میلیون تومان می شود. محاسبه این رقم برای چهار سال رقم بالایی می شود. نپرداختن شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر، مرکز ما را متضرر کرده است. هر ترم از جیب خودمان ۵۰ میلیون تومان پرداخت می کنیم.
به نظر می رسد، توپ تقصیر معلق ماندن وضعیت تحصیلی عده ای از دانشجویان شاهد و ایثارگر به دلیل نپرداختن شهریه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به زمین این و آن انداخته می شود. جانبازان، ایثارگران و خانواده های آنان جز معدود اقشاری هستند که برخلاف آنچه در افکار عمومی به نظر می رسد، در بسیاری از موارد در حق آنان اجحاف شده و به حقوق آنان آن گونه که باید پرداخته نشده است.
چرا یک جانباز شیمیایی که استرس به منزله سمی برای شرایط جسمانی اوست، باید به چنین وضعیتی دچار شود که ادامه تحصیل وی به دلیل نپرداختن هزینه ای که بارها در قوانین و تبصره ها بر آن تاکید شد، با ممانعت روبه رو شود؟ آیا سزاوار است خانواده ای که داغ عزیزترین فرد خانواده را بیش از ۳۰ سال است که به دوش می کشد اینچنین برای پرداخت اندکی هزینه، دچار مشکل شود.
اکنون دانشجویان ایثارگر و شاهد دانشگاه جامع علمی کاربردی در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند و عده ای از آنان امکان دسترسی به کاربری های دانشجویی خود را ندارند. این در حالی است که مسئولان ارشد دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه ها را مکلف به ثبت نام این گروه از دانشجویان دانسته و سرپیچی از آن را خلاف قانون و برابر با تخلف عنوان می کنند.
با توجه به قرار گرفتن در ایام امتحانات و مدت زمان باقی مانده تا آغاز ترم جدید در دانشگاه ها، رسیدگی هرچه سریعتر به وضعیت تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه جامع علمی کاربردی از سوی مسئولان مربوط لازم و ضروری به نظر می رسد.
**۹۲۸۳**۱۵۸۴

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


دانشگاه جامع علمی کاربردی


بنیاد شهید و امور ایثارگران


شهریه

نظرات بسته شده است.