جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ امروز
به گزارش خبرنگار سلامت خطرنگار، زهرا عبداللهی روز شنبه در همایش تغذیه سالم با مشارکت زنان روستایی و عشایر در وزارت بهداشت افزود: بر اساس آخرین گزارش جهانی تغذیه که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد، هر یک دلار سرمایهگذرای در مداخلات تغذیهای ۱۶ دلار سود خواهد داشت.
وی گفت: با هر ۱۰ درصد افرایش درآمد سرانه، کوتاه قدی تا ۳ درصد و لاغری تا ۴/۷ درصد کاهش مییابد.
عبداللهی اضافه کرد: ۸۸ درصد مردم کشورهای جهان با سوء تغذیه دست و پنجه نرم میکنند, ۵۲ میلیون کودک مبتلا به لاغری، دومیلیارد نفر دچار کمبود ریزمغذیها، دو میلیارد بزرگسال دچار اضافه وزن، ۴۱ میلیون کودک چاق, ۵۲ میلیون کودک دچار لاغری و ۸۱۵ میلیون نفر در جهان با سوءتغذیه و گرسنگی مواجه هستند.
وی گفت: بحران کم آبی و خشکسالی، کشورها را برای دستیابی به هدف مبارزه با گرسنگی با چالش مواجه میکند و در ایران نیز مانند سایر کشورها دوره گذار تغذیهای در حال طی شدن است.
مدیر کل تغذیه وزارت بهداشت گفت: عدم کنترل کمبود ریزمغذیها موجب تضعیف سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مرگ و میر و کاهش ضریب هوشی, ناتوانمندی ذهنی و رکود اقتصادی میشود.
وی افزود: فقط چهار درصد در سطح کشور کمبود وزن و لاغری مفرط داریم که در زنان کمتر از ۴ درصد است.
به گفته وی , روند مصرف ریزمغذیها در زنان، کاهش کمبود روی در زنان را نشان میدهد و در ۳۰ درصد زنان باردار وجود دارد.
وی گفت: کم خونی نیز در زنان باردار ۳۳ درصد شیوع دارد و طی یک دهه کاهش داشته است. ۴۰ درصد کاهش شیوع کمبود آهن در دختران و ۳۳ درصد در زنان جامعه نیز مشاهده میشود.
عبداللهی گفت: درصد قابل توجهی از زنان و مردان با کمبود ویتامین دی مواجه هستند. کمبود این ویتامین موجب بروز راشیتیسم، پای پرانتزی، نرمی استخوان، پوکی استخوان، آسم، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی و برخی سرطانها میشود.
وی افزود: ۶۲ درصد زنان دچار اضافه وزن و چاقی به علت تغذیه ناسالم و عدم تحرک کافی هستند. ۲۰ درصد دختران نوجوان دچار شیوع اضافه وزن و چاقی و ۱۸ درصد دختران دچار چاقی شکمی هستند.
عبداللهی اضافه کرد: هر فرد باید حداقل دو واحد میوه و سه واحد سبزی در روز مصرف کند اما در کمتر از ۲۰ درصد از جمعیت، به ویژه زنان، دو واحد میوه مصرف نمیشود و فقط ۴۲ درصد از جمعیت سه واحد سبزی را مصرف میکنند.
وی ادامه داد: یکی از اولویتهای وزارت بهداشت امینت غذایی است. در همین راستا سامانه ملی امنیت غذا و تغذیه (سمات) راهاندازی شده و در حال گسترش است و در سطح استانها با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و دفتر توسعه فعالیت زنان روستایی توسعه می یابد.
ادامه دارد…
خبرنگار: افشین شاعری ** ناشر: مریم برزآبادی
اجتمام ۳۰۶۳ ** ۱۴۱۸
انتهای پیام /*