از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 56912

133 بازدید

به گزارش خبرنگار علمی خطرنگار، «بهزاد سلطانی» در مراسم روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که امروز در دانشکده فنی و حرفه‌ای دکتر شریعتی برگزار شد، دستیابی به فناوری‌ و نوآوری های نوین را از خواسته های عموم مردم از مسوولان برشمرد و تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های اصلی آینده کشور ما این […]

به گزارش خبرنگار علمی خطرنگار، «بهزاد سلطانی» در مراسم روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که امروز در دانشکده فنی و حرفه‌ای دکتر شریعتی برگزار شد، دستیابی به فناوری‌ و نوآوری های نوین را از خواسته های عموم مردم از مسوولان برشمرد و تاکید کرد: یکی از ضرورت‌های اصلی آینده کشور ما این است که به فناوری‌ها توجه اساسی داشته باشیم، چرا که با سرمایه‌گذاری در این زمینه علاوه بر برآورده شدن خواسته های مردم، بسیاری از معضلات فعلی جامعه در حوزه‌های مختلف به خصوص اشتغال رفع خواهد شد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به جمعیت تحصیلکرده بیکار در کشور خاطرنشان کرد: سالیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت بیکاران کشور اضافه می‌شود، بنابراین یکی از راهکارهای برون‌رفت از بحران بیکاری رو آوردن به شرکت‌های خصوصی فناور محور یا دانش‌بنیان است که بتوانند خودشان شغل ایجاد کنند.
وی همچنین با بیان اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان طی چهار سال گذشته در کشور راه‌اندازی شده است، گفت: البته تعداد شرکت‌های خصوصی فناور محور یا همان شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به حجم دانشگاه‌ها و صنایع بسیار پایین است. بنابراین تاکید می‌کنم برای توسعه کشور باید به سمت توجه به راه‌اندازی این شرکت‌ها حرکت کنیم که البته نظام نوآوری کشور کمک‌هایی می‌کند تا این شرکت‌ها تاسیس شوند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین افزود: با توجه به این که فارغ‌التحصیلان و اساتید از دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای در بسیاری از کارهایی که انجام می‌دهند، موفق هستند، به راحتی می‌توانند شرکت‌های دانش‌بنیان تاسیس کنند، چرا که در دنیا فلسفه زایش دانشگاه‌ها همان تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان است و باید دانشگاه فنی ‌و حرفه‌ای به عنوان یک دانشگاه مهارت‌ محور به این سمت حرکت کند.
به گفته وی، اگر دانشگاه‌ها در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان و غیر دانش‌بنیان مصمم و فعال باشند در حوزه اشتغال، انقلابی اساسی در کشور ایجاد می‌شود و بسیاری از مشکلات فعلی نیز رفع خواهد شد، بنابراین ما تاکید می‌کنیم باید دانشگاه‌ها را به سمت تولید حرکت بدهیم، ضمن اینکه این فرهنگ‌سازی نیز در جامعه صورت بگیرد که دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی فکر تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان باشند.
سلطانی، یکی از نمادهای اکوسیستم نوآوری کشور را وجود صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و گفت: این صندوق ویژه کارآفرینی در حوزه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان است که با سرمایه حدود ۳ هزار میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی شکل گرفت و خوشبختانه بخش اعظم این بودجه یعنی حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده و این صندوق تاکنون از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان حمایت کرده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین این صندوق و دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در آینده‌ نزدیک خبر داد و گفت: ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان توسط فارغ‌التحصیلان و اساتید فنی‌وحرفه‌ای و ایجاد صندوق مشترک بین این دانشگاه و صندوق نوآوری و شکوفایی از مهم‌ترین مفاد این تفاهم‌نامه است.
رییس اتاق اصناف ایران هم در همایش یک روزه روز ملی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای، بر لزوم توجه به جایگاه بنگاه‌های صنفی در کشور تاکید کرد و گفت: در جهان امروز، نقش بنگاه ها و بهره وری از آن ها در کارآفرینی فوق العاده است و حدود یک سوم ثروت جهان و یک چهارم اشتغال در این بخش وجود دارد. به این صورت که در کشورهای توسعه یافته به ازای هر ۳۷ یا ۴۰ خانوار یک بنگاه صنفی تعریف می‌شود اما در کشور ما این وضعیت وجود ندارد و در حال حاضر ۱۸۵۰ رسته صنفی در کشور مشغول فعالیت هستند.
«علی فاضلی» راهکار توسعه اصناف در کشور را معطوف شدن توجه دانشگاه‌ها به پیوند در حوزه اصناف عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به این منظور، طی چهار سال گذشته اتاق اصناف کشور سعی کرده است پیوندی بین دانشگاه و حوزه اصناف ایجاد کند به همین دلیل چندین دانشگاه تخصصی در عرصه اصناف راه‌اندازی شد و توانستیم نظام آموزش را در تمام صنوف و در هشت بخش اصلی نهادینه‌سازی کنیم.
رییس اتاق اصناف خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۸۵۰ دانشگاه صنفی در کشور وجود دارد و هنوز استراتژی ضعیفی بین بنگاه‌های کوچک و بزرگ وجود دارد، بنابراین دانشگاه‌ها باید بتوانند این پیوند را ایجاد کنند و ما اصناف نیز باید از پتانسیل مراکز علمی به عنوان مرجع و منبع حل بسیاری از مشکلات استفاده نماییم.
وی همچنین بر ضرورت همکاری بین دانشگاه فنی حرفه‌ای و اتاق اصناف ایران تاکید کرد و گفت: تفاهم‌نامه مشترکی بین این دو مرکز به منظور آموزش واحدهای اصناف و همکاری‌های دیگر انعقاد خواهد شد.
علمی**۹۲۹۴**۲۰۱۷

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


شرکت های دانش بنیان


اشتغال


نوآوری

نظرات بسته شده است.