از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 9805

236 بازدید

به گزارش خطرنگار، جلال قلعه شاخانی روز دوشنبه در آئین اختتامیه چهارهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز در تالار باغ ونوس با اشاره به ویژگی ها و ابعاد شخصیت علمی و هنری صادقی به عنوان هنرمند پیشکسوت و استاد دانشگاهی، اظهار کرد: در راستای کیفیت بخشی، انسجام ساختاری و تقویت بعد علمی جشنواره تئاتر کُردی سقز […]

به گزارش خطرنگار، جلال قلعه شاخانی روز دوشنبه در آئین اختتامیه چهارهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز در تالار باغ ونوس با اشاره به ویژگی ها و ابعاد شخصیت علمی و هنری صادقی به عنوان هنرمند پیشکسوت و استاد دانشگاهی، اظهار کرد: در راستای کیفیت بخشی، انسجام ساختاری و تقویت بعد علمی جشنواره تئاتر کُردی سقز قطب الدین صادقی، شایسته احراز این پست است.
وی عنوان کرد: آنچه که برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یک ضرورت بنیادین در خصوص جشنواره تئاتر کُردی مطرح است در پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این رویداد مشخص و روشن است.
وی ادامه داد: بر اساس پیام سید عباس صالحی، رویدادی که به واکاوی فرهنگ و ادبیات کُردی از منظر هنر تئاتر به عنوان بخشی از بدنه تئاتر ملی بپردازد انحصارا به دامنه محدودی از هنرمندان خبره محدود نخواهد شد.
جلال قلعه شاخانی خاطر نشان کرد: رفتار مبتنی بر گفتمان هنری ایجاب می کند که برای رویدادی بین المللی از دانش و تجارب شخصیتی علمی با برند و جایگاهی بین الملل بهره جست و ساختار یک رویداد بین المللی در حوزه امور تصدی گری توجه به حرکت در چنین مسیری است.
به گزارش خطرنگار، صادقی متولد اردیبهشت ۱۳۳۱ در سنندج است، او نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، مترجم، کارگردان تئاتر، استاد دانشگاه، بازیگر سینما، تلویزیون و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران است.
وی در سال ۱۳۵۴ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ هنرهای نمایشی، از دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد؛ سپس برای ادامهٔ تحصیل عازم فرانسه شد و توانست در دانشگاه سوربن پاریس، دورهٔ کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشتهٔ هنرهای نمایشی به پایان ببرد.
پس از پایان تحصیلات در سال ۱۳۶۴ به ایران بازگشت و در کنار تدریس در دانشگاه‌های مختلف، به فعالیت‌های هنری و ادبی پرداخت.
از عمده فعالیت‌های صادقی می‌توان به تألیف ۵۰ نمایشنامه، کارگردانی ۵۲ تئاتر و چندین فیلم کوتاه، ترجمهٔ ۱۸ کتاب و بازی در فیلم و سریال‌های مشهوری همچون کیف انگلیسی، کلاه پهلوی و معمای شاه اشاره کرد.
چهاردهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز از شامگاه پنجشنبه در سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهر آغاز شد و روز دوشنبه ۱۹ آذر با معرفی گروه ها و نفرات برتر بکار خود پایان داد.
در این دوره از جشنواره ۱۲ نمایش از شهرهای مختلف ایران در بخش رقابت و دو نمایش در بخش جنبی به روی صحنه رفت.
این جشنواره توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز و انجمن هنرهای نمایشی استان کردستان با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی، انجمن هنرهای نمایشی ایران، فرمانداری سقز، شورای اسلامی شهر و شهرداری سقز در راستای ارتقا، تشویق و ترویج هنر نمایش در جامعه با تاکید بر تولید نمایش هایی مبتنی بر فرهنگ کردستان برگزار شد.
جشنواره تئاتر کُردی از سال ۷۸ به مدت شش سال متوالی برگزار شد اما بدلیل مشکلات مالی این جشنواره بعد از شش دوره متوقف شد و دوباره از سال ۸۷ برگزاری آن از سر گرفته شد و تا سال ۹۰ به مدت چهار دوره دیگر پیگیری و اجرا شد.
این جشنواره در سال های ۹۱ و ۹۲ برگزار نشد و از ۹۳ دوباره فعالیت خود را آغاز کرد و سال ۹۴ نیز دوازدهمین دوره این جشنواره با حضور ۱۲ گروه نمایشی از ایلام، بانه، بوکان، تهران، دیاربکر ترکیه، سقز، سلیمانیه عراق، سنندج، شیروان، کرمانشاه و مریوان از ۱۵ تا ۱۹ شهریور در سالن نمایش اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار شد.
دکتر قطب الدین صادقی، کوروش سلیمانی و علی ظفر قهرمانی نژاد نمایش های این دوره را داوری کرده بودند.
سقز در ۱۹۰ کیلومتری شمال غربی سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ابراهیم محمدحسینی **انتشار: امید بهمنی
۷۲۴۹/۶۱۰۸

انتهای پیام /*


فرهنگی


قطب الدین صادقی


جشنواره تئاتر کردی


پانزدهمین دوره

نظرات بسته شده است.