از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 93660

206 بازدید

به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه خطرنگار، یونیورسیاد دانشجویان پس از بازی های المپیک بزرگترین و مهمترین رویداد ورزشی جهان به شمار می رود که هر دو سال یک بار در دو بخش تابستانی و زمستانی در سال های فرد میلادی توسط فدراسیون بین المللی ورزش های دانشجویی (فیزو) برگزار می شود. حضور ۱۳ ساله […]

به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه خطرنگار، یونیورسیاد دانشجویان پس از بازی های المپیک بزرگترین و مهمترین رویداد ورزشی جهان به شمار می رود که هر دو سال یک بار در دو بخش تابستانی و زمستانی در سال های فرد میلادی توسط فدراسیون بین المللی ورزش های دانشجویی (فیزو) برگزار می شود.
حضور ۱۳ ساله ایران در این رویداد فرصت مناسبی پیش روی تقویت ورزش قهرمانی کشور و ورزش دانشجویی در دانشگاه ها به صورت اصولی و علمی قرار داده است.
این در حالی است که طی سال های اخیر دانشجویان ایرانی در رقابت های یونیورسیاد با کسب مقام های برتر و مدال های طلا و نقره در رشته هایی چون ووشو و کاراته، بیش از پیش درخشیده اند.
تحقق دوستی ها، گسترش ارتباط بین دانشگاه ها و اساتید تربیت بدنی از دیگر اهداف برگزاری این بازی ها به شمار می رود و در پایان رقابت ها به جای سرود کشورها، سرود فیزو نواخته می شود.
این بازی ها همچنین گامی موثر در ارتقای سطح ورزش دانشجویی کشورهای عضو فیزو و زمینه ای برای تقویت و گسترش روابط بین المللی به ویژه در حوزه آموزش عالی و دانشگاه ها به شمار می رود.
مسابقات یونیورسیاد با نظارت فدراسیون بین المللی ورزش های دانشگاهی در رشته های ثابت و رشته های انتخابی به درخواست کشور میزبان در یکی از کشورهای متقاضی عضو فیزو برگزار می شود. فیزو نیز به عنوان یکی از قوی ترین فدراسیون های جهانی مستحکم ترین ساختار و تشکیلات را دارد. با توجه به سطح کیفی یونیورسیاد، در مواردی رکوردهای المپیک شکسته شده یا رکوردها با اختلاف بسیار ناچیز با رکوردهای المپیک به ثبت می رسد.

** سازوکار فیزو
فدراسیون بین المللی ورزش های دانشجویی با سابقه بیش از ۸۰ سال، برگزارکننده رویداد یونیورسیاد دانشجویان است. نخستین بازی های جهانی دانشجویی در شهر پاریس فرانسه در سال ۱۹۲۳ برگزار و در سال های پس از آن نیز رویدادهای مهم ورزشی توسط کنفدراسیون بین المللی دانشجویان برپا شد.
در سال ۱۹۵۹ فیزو و اتحادیه جهانی دانشجویان بر سر شرکت در مسابقات سازمان ورزش ایتالیا با عنوان یونیورسیاد توافق کردند. از آن پس فرصتی فراهم شد تا دانشجویان برای کسب نتایج بهتر گردهم آیند.
گسترش ورزش در دانشگاه ها و مراکز آموزشی، توسعه فدراسیون های ملی، تقویت روابط دانشگاه ها و تعامل با مسئولان سیاسی، اقتصادی و مطبوعات برای گسترش ورزش دانشگاه در تمام کشورها از جمله اهداف فدراسیون بین المللی ورزش های دانشگاهی به شمار می رود.
در حال حاضر ۱۵۰ کشور عضو فیزو هستند و این فدراسیون دارای ۲۳ کمیسیون است. مقر دبیرخانه عمومی آن نیز در بروکسل است.

** رشته های ورزشی حاضر در یونیورسیاد
در یونیورسیاد تابستانی، رقابت ها در ۱۰ رشته ورزشی دوومیدانی، شمشیربازی، شیرجه، تنیس، بسکتبال، فوتبال، شنا، ژیمناستیک، واترپولو و والیبال در دو بخش مردان و زنان، به صورت ثابت برگزار می شود.
از سال ۲۰۰۷ میلادی پس از یونیورسیاد بانکوک، رشته های جودو و تنیس روی میز نیز به فهرست رشته های یونیورسیاد تابستانی افزوده شد.
مسابقات یونیورسیاد زمستانی نیز در ۶ رشته اسکی آلپاین و صحرانوردی، پرش اسکی، هاکی روی یخ، اسکیت نمایشی، اسکیت سرعت مسافت کم و یک رشته نیز به انتخاب کشور میزبان برگزار می شود.

** حضور پرثمر دانشجویان ایرانی در یونیورسیاد
توسعه ورزش های دانشگاهی در سال های اخیر به نقطه ای رسید که ضرورت تشکیل فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی احساس و سرانجام این فدراسیون در تیرماه سال ۱۳۸۴ تاسیس شد و اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای اسلامی و هیات وزیران رسید.
بخش هایی از آموزش عالی کشور شامل دانشگاه های دولتی، پیام نور، غیرانتفاعی، آزاد اسلامی و جامع علمی کاربردی زیر پوشش فدراسیون ورزش هایی دانشگاهی قرار دارند که از این بخش ها تیم های منسجم ورزشی و مربیگری به رویدادهای بین المللی اعزام می شوند.
فدراسیون ملی ورزش های دانشگاهی دارای ۱۲ انجمن شامل پاورلیفتینگ و بدن سازی، تکواندو، تیراندازی با کمان، جودو، شمشیربازی، فوتبال، والیبال، ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی، ورزش های سه گانه، وزنه برداری و ووشو است.
همچنین، هشت کمیته نیز در این فدراسیون فعالیت می کنند که از سال ۹۷ به شکل جدی تری فعالیت کمیته ها پیگیری شده است.
سی امین یونیورسیاد دانشجویان جهانی روز ۱۲ تا ۲۳ تیرماه امسال در شهر ناپل ایتالیا در ۱۸ رشته ورزشی برگزار می‌ شود.
هفت رشته انفرادی و سه رشته تیمی با توجه به توانمندی دانشجویان ایرانی و ظرفیت مدال آوری آنان در دو بخش دختران و پسران از سوی شورای فنی فدراسیون برای شرکت در سی امین دوره یونیورسیاد دانشجویان جهان پیشنهاد و نامزد شدند. امید است که در این دوره نیز دانشجویان کشورمان با شکست رکورد دوره های پیشین، سکوهای قهرمانی را فتح کرده و در رده مدال آوران بایستند.
**۹۲۸۳**۱۲۰۰

انتهای پیام /*


علمی آموزشی


یونیورسیاد


ورزش دانشجویی


حضور بین المللی

نظرات بسته شده است.