از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 90654

167 بازدید

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، مردم ایران و عراق از لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی دو ملتی هستند که در طول قرن‌ها در کنار هم بوده و همیشه روابط بسیار خوب و برادرانه با هم داشته اند. یکی از آرزوهای همیشگی مردم ایران و عراق، تشرف و زیارت بارگاه مقدس امامان شیعه (ع) است؛ هر […]

به گزارش خبرنگار سیاسی خطرنگار، مردم ایران و عراق از لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی دو ملتی هستند که در طول قرن‌ها در کنار هم بوده و همیشه روابط بسیار خوب و برادرانه با هم داشته اند.
یکی از آرزوهای همیشگی مردم ایران و عراق، تشرف و زیارت بارگاه مقدس امامان شیعه (ع) است؛ هر دو ملت با عشق به خاندان پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) هر سال در میان آرزوها – چه برای خود و چه برای دیگران – ، سفر به مشهد، قم و شیراز در ایران و کربلا، نجف، سامراء و کاظمین در عراق برای یکدیگر طلب و آرزو می کنند.
نیت و مقاصدی که منجر می شود سالانه بین هفت تا هشت میلیون زائر و مسافر بین دو کشور همسایه در قلب منطقه خلیج فارس و غرب آسیا بین مرزهای دو کشور تردد کنند و همچنین در اوج یک رویداد کم نظیر در پیاده روی اربعین هر سال جمعیتی بیش از ۲۰ میلیون نفر از عاشقان امام سوم شیعیان در کربلا راهی این سرزمین کند که سهم ایرانیان بیش از ۲ میلیون زائر در هر سال است.
اهمیت عراق جدا از همسایگی و قرابت فرهنگی و تمدنی و جایگاه «اولین مرکز صادراتی ایران در دنیا»، به دلیل شرایط کنونی به عنوانی کشوری که از دوران بحران جنگ و تروریسم عبور کرده است و نزدیکی و اخوت هر دو ملت در تمام دوران سختی، منجر شد حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری دوشنبه گذشته برای نخستین بار در طول ۶ سال ریاست جمهوری خود، عازم عراق شود.
این سفر اگر چه بر اساس دعوت رسمی از سوی مقامات عالیرتبه عراق و در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی از ایران انجام شد، اما تمهیدات، مقدمات و تدارکات برای انجام آن و دستیابی به نتایج توافقات و مذاکرات و رفت و آمد رسمی میان مسئولان هر دوکشور از یک سال پیش آغاز شده بود.
به هر صورت تقدیر این شد که سفر رییس جمهوری با ماه مبارک رجب مصادف شود و تشرف وی به حرم های مقدس و زیارت مضجع شریف امامان(ع) در شهرهای کاظمین، کربلا و نجف، این سفر سه روزه تاریخی را معنوی و روحانی کرد.
دکتر روحانی پیش از ترک تهران در جمع خبرنگاران گفت: بسیاری از کشورهای غربی روابط و علاقه معنوی میان دو ملت ایران و عراق را درک نمی کنند، روابطی که ریشه تمدنی، فرهنگی و تاریخی داشته، همیشه بسیار خوب و برادرانه بوده و باعث شده است ایرانی ها و عراقی ها در طول قرن‌ها و حتی هزاران سال در کنار هم زندگی کنند.
رییس جمهوری تصریح کرد: یکی از آرزوهای مردم عراق همیشه، تشرف به مشهد الرضا و زیارت امام هشتم(ع) است و مردم ایران نیز همیشه آرزوی رفتن به عتبات عالیات در شهرهای کربلای معلی، نجف و کاظمین و سامراست؛ بخاطر همین عشق و علاقه است که دو ملت به هم نزدیک‌ هستند و می‌بینیم روابط دو ملت یک روابط نمونه است و مردم منطقه هم وفا و برادری ایران ها را هرگز از یاد نمی برند و فراموش نمی کنند.
روحانی در آغاز سفر و پس از ورود به بغداد با حضور در کاظمین، به زیارت حرم مطهر و نورانی حضرت امام موسی کاظم(ع) و حضرت امام محمدتقی(ع) مشرف شد و پس از زیارت مضجع شریف باب الحوائج، موسی ابن جعفر و جوادالائمه (ع) و اقامه نماز در این بارگاه نورانی در فضایی معنوی زیارتنامه ائمه معصومین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
وقتی مرحله اول استقبال رسمی از رییس جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه وی توسط برهم صالح رییس جمهوری عراق در کاخ قصر السلام بغداد انجام شد، بلافاصله حضور روحانی در بغداد در صدر اخبار ایران و جهان قرار گرفت.
عصر همان روز دومین مراسم استقبال رسمی در کاخ نخست وزیری عراق انجام شد و مذاکرات رسمی با عادل عبدالمهدی نخست وزیر این کشور و ملاقات هیات های عالیرتبه دو کشور آغاز و در چهارچوب مذاکرات و دیدارها و در حضور روحانی و عبدالمهدی، پنج سند همکاری بین مقامات امضا و تبادل شد.
دیدارهای کاری و سخنرانی های رییس جمهوری تا غروب سه شنبه در بغداد به طور کلی با محوریت مسائل سیاسی و اقتصادی و دستاوردهای آن نیز نتیجه مذاکرات فنی و توافقاتی بود که طی چند ماهه گذشته دولتمردان و مدیران ارشد هر دو کشور در رفت و آمدهای خود بررسی و رایزنی می کردند و دکتر روحانی پس از توافقات و صدور بیانیه در بغداد، راهی کربلای معلی شد.
نام کربلا که در میان باشد، حتی اگر سفر سیاسی و در سطح عالی هم برگزار شود، فضای سفر تغییر می کند؛ کربلا سرزمینی است که ایرانیان با دل به استجابت می روند و طلبیده می شوند؛ رییس جمهوری پیش از غروب عصر سه شنبه به منظور زیارت عتبات مقدسه و حرمین شریفین امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) وارد کربلای معلی شد.
وی در بدو ورود به کربلا به زیارت حرم‌های مطهر و نورانی سرور و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) و باب الحوائج اباالفضل العباس(ع) مشرف شد و پس از زیارت و اقامه نماز در این دو بارگاه نورانی در فضایی معنوی زیارتنامه ائمه معصومین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
روحانی در کربلا با نخبگان، عشایر و رهبران مذهبی عراق دیدار کرد؛ در آن دیدار فضای معنوی و اخوت حاکم بود.
رییس جمهوری پیوند دو ملت ایران و عراق را بسیار مستحکم خواند و تاکید کرد: اینکه میلیون ها ایرانی در طول سال به عراق و بویژه کربلا و نجف سفر می کنند و میلیون ها عراقی نیز برای زیارت، عازم ایران می شوند، نشان می دهد که دو ملت از لحاظ فرهنگی و اعتقادی کاملا با هم متحدند و هیچ قدرتی نمی تواند این امت واحده را از هم جدا کند.
«زیارت مزار امام حسین (ع) و اصحابش بویژه ابوالفضل العباس(ع) ، به عنوان یک آرزوی دیرین برای همه شیعیان و بویژه ایرانیان است؛ برای ما صوت آزادی و استشمام بوی آزادی بیش از هر کجای دنیا در سرزمین کربلا است، ما این سرزمین را سرزمین جهاد ، شهادت ، ایثار و وفا می دانیم که قمر بنی هاشم مظهر وفا و ایثار و فداکاری بود.»
حسی که رییس جمهوری در بیان این جملات داشت همان احساس همیشگی مردم ایران زمین در طول سال ها ارادت به خاندان امامت(ع) است؛ حسی که اگر تجربه کرده باشیم موید همین جملات دکتر روحانی است «جاذبه بزرگی که در حرم امام حسین(ع) و قمر بنی هاشم(ع) وجود دارد میلیون ها عاشق را از سراسر جهان به کربلا جذب می کند و در طول تاریخ کربلا پرچم به اهتزاز در آمده برای آزادی انسان ها و مبارزه با ظلم است»
احساسی که تجلی آن در روزهای منتهی به اربعین حسینی هر سال، میان دریای مردم موج می زند باعث می شود که « مردم عراق و بویژه کربلا، میزبانی بسیار صمیمانه ای در ایام اربعین حسینی از زائران دارند» و رییس جمهوری به نمایندگی از ملت ایران از این میزبانی قدردانی کرد.
روز آخر سفر رییس جمهوری در نجف گذشت؛ وی چهارشنبه پیش از ظهر سومین روز سفر خود به عراق، وارد نجف اشرف شد و در بدو ورود به این شهر مقدس با حضور در حرم امیرالمومنین (ع)، مرقد مطهر و نورانی آن امام معصوم را زیارت و پس از اقامه نماز در این بارگاه نورانی، در فضایی معنوی زیارتنامه امیرالمومنین(ع) و ادعیه متبرکه را قرائت کرد.
حجت الاسلام و المسلمین روحانی همچنین با حضور در صحن و شبستان حضرت زهرا(س) و بازدید از آن در جریان روند اقدامات انجام شده توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات در مسیر اجرای طرح‌های توسعه حرم های مطهر ائمه معصومین(ع) در عراق قرار گرفت.
روحانی همچنین در نجف اشرف با حضور در بیت حضرت آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی در نجف اشرف، با این مرجع عالیقدر شیعیان دیدار و گفت وگو کرد.
دیدار و گفت و گو با آیات عظام و مراجع تقلید «محمد اسحاق فیاض» ، «بشیر نجفی» و «محمدسعید حکیم» از دیگر ابعاد معنوی و روحانی سفر رییس جمهوری به عراق بود.
آیت الله العظمی بشیر نجفی در دیدار دکتر روحانی با بیان این که تشکیل حکومت اسلامی واقعی در ایران توفیقی بزرگ در دنیا است، اظهارداشت: واقعا حرکت جمهوری اسلامی ایران برای مسلمین حقیقی بویژه شیعیان جهان باعث افتخار است.
وی در دیدار با رییس جمهوری، ایران را صدای شیعه و مسلمانان واقعی عنوان کرد و توفیق مسوولان جمهوری اسلامی ایران برای افزایش عزت اسلام را در دنیا را از خداوند درخواست کرد.
آیت الله فیاض نیز اساس دولت ایران دولت امیرالمومنین (ع) دانست و تصریح کرد: «همه شیعیان بقای این دولت را می خواهند و آماده اند که خود را برای آن فدا کنند و جمهوری اسلامی ایران پرچمدار حکومت شیعه است و چشم همه شیعیان جهان به ایران است.»
آیت الله محمدسعید حکیم هم با آرزوی توفیق برای رییس جمهوری و همه مقامات ایرانی تاکید کرد که « مسوولان ایران و عراق باید بواسطه دیدگاه‌های مشترک در زمینه‌های گوناگون، در راستای مصلحت دو ملت تصمیم گیری و برنامه ریزی کنند.»
رییس جمهوری همچنین در نجف اشرف از مجموعه تاریخی- فرهنگی بیت تاریخی امام خمینی(ره) در نجف که یادآور خاطرات روزهای زندگی پر مشقت امام راحل در دوران تبعید ایشان به این شهر است، بازدید و سید علی خمینی دیدار و گفت و گو کرد.
روحانی با حضور در اتاق مطالعه امام خمینی(ره) دفتر یادبود مجموعه فرهنگی-تاریخی بیت ایشان در نجف اشرف را امضا کرد و از روزهای حضور خدر در نجف که به اواسط دهه ۴۰ می رسید، سخن گفت.
روحانی در یادداشت خود در دفتر یادبود بیت امام (ره)در نجف نوشت: «تشرف به بیت امام راحل برایم یادآور خاطرات سال ۱۳۴۶ است که در نجف مشرف بودم؛ مهاجرت، ساده زیستی، علم و عرفان امام در کنار مردم شناسی و جهان بینی دقیق، توانست بزرگ ترین انقلاب قرن را به ثمر برساند.»
آخرین مکانی که رییس جمهوری پیش از بازگشت به ایران بازدید کرد، مسجد کوفه و زیارت حرم های مطهر واقع در این مسجد بود؛ وی شامگاه چهارشنبه در مسجد کوفه به محل ضربت خوردن امیرالمومنین علی(ع)، حرم مطهر حضرت مسلم ابن عقیل(ع) و هانی ابن عروه(ع) مشرف شد و پس از آن عازم تهران شد.
سفر به عراق ابعاد و دستاوردهای سیاسی و اقتصادی داشت؛ از رایگان شدن روادید مسافران و تجار و بازرگانان و گردشگران دو کشور، تا «تعهد به اجرای پیمان ۱۹۷۵ و لایروبی سریع رودخانه مرزی» از برجسته ترین رهاوردهای سفر روحانی بود که به قول محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه که همراه رییس جمهوری به عراق رفته بود و در حساب توییتری خود نوشت: «امروز رهبران دو کشور اعلامیه تاریخی مشترکی صادر کردند که یکی دیگر از بقایای جنگ صدام (بر ضد مردم ایران) را از میان برداشت.»
حل مسائل مرزی ایران و عراق، تاکید و احیای معاهده ۱۹۷۵ (الجزایر) و لایروبی اروند رود (شط العرب) برای دو کشور و به ویژه منطقه جنوب ایران و از طرفی با وجود سفر سالیانه بیش از ۳ میلیون عراقی به ایران و بیش از دو میلیون نفر گردشگر و زائر به عراق، توسعه گردشگری از نظر اقتصادی، فرهنگی و حتی سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است، که رایگان شدن روادید سفر به دو کشور، می تواند در توسعه گردشگری و افزایش تعداد مسافران و زائران و کاهش اتکای اقتصاد به نفت موثر باشد .
توافق در زمینه همکاری در حوزه انرژی، برق و نفت و گاز ،کاهش تعرفه های تجاری و حتی حذف تعرفه برخی اقلام و همچنین احداث شهرک های صنعتی در مرزهای دو کشور ، تسهیل صدور روادید تجاری فعالان اقتصادی در چهارچوب امضای ۵ سند و توافقنامه همکاری، در ششمین سال کاری دولت تدبیر و امید و نخستین سفر رییس جمهوری در این دوران، خیر و برکاتی است که حاصل این «سفر روحانی» است که خداوند نصیب دو ملت کرد.
سیام**۳۰۷۰**۱۳۳۶

انتهای پیام /*


سیاسی


ریس جمهوری


سفرعراق۹۷


گزارش

نظرات بسته شده است.