از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 58085

657 بازدید

«زهرا دیرانی» نویسنده و روزنامه نگار المیادین در این گزارش افزود: جدای از اخبار و گزارش هایی که عموما درباره شخصیت سیاسی آیت الله خامنه ای منتشر می شود، عده ای کمی به دنیای ادبی ایشان ورود کرده اند تا دنیای خاصش را بشناسند. ایشان ۶۰ سال است که به شعر و شاعری اهتمام دارد […]

«زهرا دیرانی» نویسنده و روزنامه نگار المیادین در این گزارش افزود: جدای از اخبار و گزارش هایی که عموما درباره شخصیت سیاسی آیت الله خامنه ای منتشر می شود، عده ای کمی به دنیای ادبی ایشان ورود کرده اند تا دنیای خاصش را بشناسند. ایشان ۶۰ سال است که به شعر و شاعری اهتمام دارد اما هنوز قصایدش را در برابر عموم نمی خواند و در انتشار اولین دیوان خود تردید دارد اما ماه گذشته موضع همیشگی خود را کنار گذاشت و تازه ترین اشعارش را در میان شاعران و ادیبان ارایه کرد.
وی اضافه می کند که رهبر انقلاب قبل از این که به عنوان جانشین امام خمینی (ره) انتخاب شود، از «امین» به عنوان نام مستعار جهت سرودن اشعارش در دوران جوانی استفاده می‌کرد.
این روزنامه نگار همچنین نوشت که رهبری انقلاب اسلامی برخلاف شخصیت های سیاسی علاقه ای به تعریف ها و تمجید های اطرافیان نداشته و در مناسبت های مختلف همیشه علنا از آن انتقاد کرده است و حتی با دور اندیشی که دارد نمی خواستند کسی ایشان را ‘امام’بنامد. ایشان علاقه زیادی به دیدار از خانواده شهدا و اطلاع از شرایط آنها دارند. از اقلیت های دینی استقبال و در مناسبت های دینی به دیدار آنها می رود.
این نویسنده لبنانی نوشت که بارها شده است که علمای دینی به داشتن نگاه بسته در برابر متهم هنر شده‌ اند اما آیت‌الله خامنه‌ای این رسم را با استقبال از ادبیات، آن هم به شکل گسترده زیر پا گذاشت.
وی افزود: آیت‌الله خامنه ای اولین رهبر سیاسی یا شخصیت دینی نیست که شعر می سراید، بلکه امام خمینی (ره) نیز پیش از او شعر می‌گفت و چند دیوان شعر دارد که در ایران و کشورهای عربی چاپ شده است.
در این گزارش آمده است که رهبر انقلاب ایران در دوران جوانی به محافل ادبی رفت ‌و‌ آمد داشت و شعر می‌سرود و نظرات خود را در مورد شعرای قدیم و جدید ابراز می‌داشت و در مورد اشعار حافظ و سایر شعرای بزرگ ایران پژوهش‌هایی دارند. برخی ناقدان که با شعر رهبر انقلاب آشنایی دارند، می گویند که اشعار ایشان موسیقی خاص و رائحه‌ای دارد که تنها کسانی که اشعار ایشان را می‌خوانند، پی به آن می‌برند.
دیرانی می نویسد که رهبری ایران زمانی که از عربی به فارسی ترجمه می کنند متن فارسی را به صورتی زیبا و با دیباچه ای شگفت ارایه می دهد که خواننده گمان می برد متن از ابتدا به فارسی نگاشته شده است. ایشان به زبان عربی تسلط کامل داشته و آن را ‘کلید گنج معارف اسلامی’ می داند.
این نویسنده لبنانی نوشت که رهبری ایران از دوستداران شعر سبک کلاسیک و بزرگان این نوع سبک از جمله امیری فیروزکوهی است؛ اما تعصبی به این نوع شعر ندارد و از طرفداران شعر آزاد است. ایشان معتقد است که شاعر زمانی که قافیه و ردیف را مخل ابراز معنا و احساسات خود می داند می تواند از آن آزاد شود.
وی افزود که ایشان به شعر عربی نیز علقه خاصی داشته و با آن حکایتی طولانی دارد و بسیاری از دواوین شعرای آن در دوره های مختلف را مطالعه و برآنها نقد نوشته و از شاعران معاصر عرب به اشعار احمد شوقی، محمد مهدی جواهری بیش از دیگر شاعران علاقمند هستند. همچنین ایشان اشعار اقبال لاهوری را خوانده و درباره شخصیت وی و ادبیات او چندین تحقیق نوشته است.
طبق این گزارش رهبری در اشعار خود، معانی جدیدی برای برخی از واژگان صوفی ایجاد کرد که اگرچه برخی از آن‌ها ابهام‌هایی دارد ولی این اشعار، با شفافیت، زبان گیرا و شاعرانه و با عطشی که در آن عشق الهی نهفته است، روح و حواس آدمی را تسخیر می‌کند؛ عشقی که از میان هر کلمه و عبارتی نفوذ می‌کند. این اشعار همانند سرودی است که رهبر انقلاب در لابه‌لای آن «زرادخانه عشق» را جمع کرده است.
این نویسنده لبنانی نوشت که رهبر انقلاب اسلامی به رمان های اروپایی و آمریکایی نیز علاقمند بوده و معتقدند که رمان اوج ابداع ادبی است که انسان خلق می کند. ایشان همیشه یکی از روزهای هفته را برای دیدار با نخبگان ادب و شعر ایران اختصاص داده و جنبش ترجمه در ایران را تشویق می‌کند و امیدوار است که ادبای ایرانی آثار ادبی عربی و جهانی را ترجمه کرده و منتشر کنند.
وی یاد آور شد که رهبری ایران در سخنان خود در سال ۲۰۰۴ گفت که رمان بینوایان ویکتور هوگو بهترین رمانی است که در طول تاریخ نوشته شده و رمان های فرانسی پنجره ای به روی عمق زندگی غربی است.
دیرانی نوشت که رهبری ایران علاقمند به دیدار با هنرمندان عرصه تئاتر، سینما و بازیگران و کارگردانان است و در این دیدارها نظرات خود را درباره آثار آنها ارایه می کند.
همچنین ایشان هنر را سلاح کشنده‌ای در برابر دشمن دانسته و معتقدند در جنگ نرمی که رسانه‌های دشمن علیه ایران در پیش گرفته‌اند، هنر تاثیری قوی در جامعه ایرانی دارند.
وی افزود که رهبری ایران فرقی میان هنرمند و مدافع نمی بینند بلکه آنها را دو روی یک سکه می دانند که از مسایل عادلانه و آزادی از ظلم و اشغالگری دفاع و به محافظت از ارزش ها و معانی والا دعوت می کند و بر این باورند که هنر حد و مرزهای دنیای مادی را کنار زده و به وجدان ملت ها نفوذ می کند.
این نویسنده درباره علاقمندی رهبری انقلاب اسلامی به ورزش و روحیه و نشاط در جوانان می نویسد که رهبری ایران گفته است زمانی که کوهنوردی می کنم و می بینم که افراد سالمند مسافت های طولانی را با قدرت و توان بالا طی می کنند احساس شادی و شعف می کنم و همیشه به آنها توصیه می کنم که ورزش را فراموش نکنند.
خاورم**۹۳۶۶**۱۰۴۹

انتهای پیام /*


سیاسی


رهبر معظم انقلاب


المیادین


ایران

نظرات بسته شده است.