از علاقه مندان به فعالیت در حوزه های مختلف خبری دعوت به همکاری می نماید

کد خبر : 19073

169 بازدید

دکتر ‘عباس قنبری باغستان’ رایزن علمی ایران در شرق آسیا روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار خطرنگار، افزود: این رشته در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از ترم تحصیلی آینده (شهریور ۹۷) در دانشگاه یو. پی. ام تدریس خواهد شد.با این اقدام دانشگاه پوترای مالزی اولین دانشگاه منطقه خواهد بود که در مقطع فوق […]

دکتر ‘عباس قنبری باغستان’ رایزن علمی ایران در شرق آسیا روز شنبه درگفت وگو با خبرنگار خطرنگار، افزود: این رشته در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا از ترم تحصیلی آینده (شهریور ۹۷) در دانشگاه یو. پی. ام تدریس خواهد شد.
با این اقدام دانشگاه پوترای مالزی اولین دانشگاه منطقه خواهد بود که در مقطع فوق لیسانس و دکتری زبان و ادبیات فارسی فعالیت می کند و از این پس علاقه مندان به زبان فارسی در منطقه شرق آسیا می توانند این رشته را به صورت آکادمیک مورد پیگیری قرار دهند.
سال گذشته نیز به همت رایزنی علمی ایران در شرق آسیا، کرسی زبان فارسی با اعزام یک استاد زبان از ایران و استقرار وی در دانشگاه یو.پی.ام مالزی راه اندازی شد.
از سال گذشته تاکنون زبان فارسی در کنار سایر زبان های رایج در دانشگاههای مالزی تدریس شده است.
کرسی زبان فارسی به طور مشترک با همکاری رایزنی علمی ایران در شرق آسیا به نمایندگی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و دانشگاه یو.پی.ام مالزی راه اندازی شده است.
این کرسی علاوه بر تدریس زبان فارسی، راه اندازی رشته زبان و ادبیات فارسی در مقاطع مختلف تحصیلی، راهنمایی و انجام تحقیقات ایران شناسی و فرهنگ و تمدن ایرانی، برگزاری سمینارها و کارگاه های مختلف با محوریت زبان و ادبیات فارسی را در دستور کار خود داشته است.
دکتر قنبری با اشاره به جایگاه مالزی به عنوان یکی از مراکزبین المللی جذب دانشجو در منطقه جنوب شرق آسیا و حوزه آ.سه.آن، گفت: دانشگاه یو.پی .ام تنها دانشگاه این منطقه است که رشته زبان فارسی را از سال آینده تحصیلی برای دانشجویان مالزیایی و کشورهای مختلف ارائه می کند.
به گفته وی این دانشگاه همچنین میزبان کرسی زبان و ادبیات فارسی در منطقه جنوب شرق آسیاست.
وی ابراز امیدواری کرد این اقدام سبب جذب علاقه مندان به زبان و ادبیات کهن فارسی در منطقه و در نتیجه گسترش این زبان شیرین و آشنایی هرچه بیشتر فرهنگ وتمدن کهن ایران درمیان کشورهای عضو اتحادیه آ.سه.آن شود.
قنبری باغستان گفت: براساس ارزیابی رایزنی علمی در شرق آسیا، به طور متوسط در هریک از دانشگاه های بزرگ و دولتی مالزی بیش از ۱۰ زبان خارجی تدریس می شود، و حضور زبان فارسی به عنوان زبان علم و فرهنگ غنی تمدن ایرانی می تواند نقطه عطفی در گسترش بیش از پیش زبان فارسی در این منطقه باشد.
به گفته وی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به عنوان متولی اصلی توسعه زبان فارسی در خارج از کشور، دارای ۶۰ کرسی دائمی زبان فارسی در بیش از ۳۵ کشور جهان است .
آساق** ۱۵۹۹** گفت وگو و انتشار: مریم شفیعی

انتهای پیام /*


سیاسی


مالزی


زبان فارسی

نظرات بسته شده است.